Колко от вас си броят рестото което ви връщат ?

• 13 657
  • 161
  •   1
Отговори
# 30
Аз рядко ползвам пари кеш, но ако това се наложи нямам навика да броя рестото. А май трябва да се науча. Хвърлям просто един поглед, решавам, че са ок и толкова.

# 31
и аз не го броя

# 32
Просто го прибирам. Това е една от ''драмите'' в живота ми - ужасно разсеяна съм. На няколко пъти са ме минавали, но пусто, така и не мога да свикна да преглеждам ресто, касови бележки и т.н. При това майка ми е бивш главен счетоводител, срам  Embarassed

Ти поне си преводач. Аз се занимавам с договори, цени и преговори  ooooh!. В работата се справям, но в личните неща хич ме няма Joy.

# 33
В повечето случаи ги прибирам. Понякога гледам докато ми връщат, но има случаи, в които съм отвеяна и забравям дори дали съм дала 10 или 20 лв за сметка под 10.

върна с недостигащите ми пет стотинки. Накрая изрових от колата монети и купих въпросния хляб.
Скрит текст:
Така както нито на мен ми дължат нещо даром, така и аз не дължа на никоя касиерка дори и стотинка. Особено, когато започва да маркира стоките, преди предишният клиент да е свършил с прибирането на покупките си, или след маркирането започва да ме замеря с продуктите ми.
Така пък имах разправия с едно семейство с пазар, побиращ се в 6 големи пазарски плика, е ли млякото Верея е моето или тяхното. Оказа се моето, но мъжът се нервеше, че ме може да рови в торбата, прибрал ли си е кутията вече и като дърпа ли, дърпа. Ако касиерката го беше изчакала да си прибере багареиите, нямаше да има драми.

В повечето случаи на касиерките е наредено така. Освен това в големите вериги касата засича с колко продукта в минута касира и после това време се отчита.
В тази връзка много ме дразни в България колко бавни са клиентите на касите в големите вериги. Повечето си мислят, че пазаруват в кварталната бакалия при кака Пенка и могат да изчакат да им касират всичко и тепърва да си бъркат в чантата да си търсят портмонето, пък после парите и накрая си прибират нещата със скоростта на костенурка. Всичките такива трябва да минат на стаж по пазаруване в Алди Германия, където ти връщат още преди да си дал банкнотата и да престанат да задръстват касите в големите вериги. А ако не им харесва, при кака Пенка могат да си се буткат колкото искат.

# 34
Рядко.  Simple Smile Когато трябва да ми връщат повече ресто, си преглеждам набързо, иначе - не.

# 35
В повечето случаи си броя рестото, а също проверявам и касовата бележка.

# 36
Lilka N. - Касовата бележка - винаги! Особено, когато трябва да изтегля пари от някой банкомат.

# 37
  • София
Просто го прибирам. Това е една от ''драмите'' в живота ми - ужасно разсеяна съм. На няколко пъти са ме минавали, но пусто, така и не мога да свикна да преглеждам ресто, касови бележки и т.н. При това майка ми е бивш главен счетоводител, срам  Embarassed

Ти поне си преводач. Аз се занимавам с договори, цени и преговори  ooooh!. В работата се справям, но в личните неща хич ме няма Joy.

И преподавател  Simple Smile В работата съм много добросъвестна, даже твърде много - на границата с болния перфекционизъм. Но в личния живот положението е...зле  Laughing

# 38
Да броя точно до стотинка не, ама винаги гледам колко ми връщат. И мен са ме минавали, та оттогава ми стана навик да внимавам.

# 39
Броя ги. Simple Smile Малко професионално изкривяване!! Simple Smile

# 40
Не точно броя, а  за по-лесно добавям банкнотите и монетите наум в движение към сметката, докато достигна дадената от мен сума.

# 41
  • София
Когато ми връщат банкноти, ги виждам и знам колко са. Стотинки рядко броя.

# 42
Здравейте! Винаги гледам докато ми връщат и си прибирам парите без да ги броя.

# 43
  • София
Научих се да гледам. И аз бях доста разсеяна, но след като няколко пъти ми врътнаха номера с 20 лева /връщат ми до 10/ вече гледам и смятам.
А, да - и откакто работих в магазин също се научих да гледам и смятам ресто.

# 44
Броя си, също си проверявам бележките, винаги. Peace
Понякога маркират грешно, връщат ми парите без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт