Колко от вас си броят рестото което ви връщат ?

• 13 665
  • 161
  •   1
Отговори
# 120
      Лиляна, предоговори си условията по дебитна/кредитна карта. Вече почти всички банки предлагат карти и от двата вида, без комисионна при покупка на ПОС терминал. Ако плащам само с карта, няма да платя и стотинка комисионна за изхарченото, а при теглене от банкомат винаги има някаква, макар и минимална.
     Down Under, в някои институции въведоха ПОС терминали и можеш да платиш таксите без комисионна.

# 121
Хърмаяни, това е супер. Крайно време беше да се спре това доене.

# 122
  • Ямбол
Ако има банка, която не взима такса при плащане с карта, то тя ще е с по-голяма месечна и годишна такса за обслужване или такса за нещо друго и долу-горе се изравняват сумите от такси. Е, засега тази банка ме устройва, тъй като рядко пазарувам, а още по-рядко с карта.
Но ще попитам пак в банката, макар да съм го правила вече.

# 123
     Имах предвид да си предоговориш условията. Може по времето, когато са ти издали картата да не са предлагали, а сега нямат интерес да ти съобщят, че (евентуално) са си променили политиката.

# 124
  • Ямбол
Да, Хърмаяни, разбрах те. Благодаря. Ще попитам.

# 125
Ресто когато е дребно хич не го броя-колкото дадат, толкова вземам.
Но виж по-едри банкноти търся и броя, че ми се е случвало да забравят едно 10-20 лева...

# 126
Ако има банка, която не взима такса при плащане с карта, то тя ще е с по-голяма месечна и годишна такса за обслужване или такса за нещо друго и долу-горе се изравняват сумите от такси. Е, засега тази банка ме устройва, тъй като рядко пазарувам, а още по-рядко с карта.
Но ще попитам пак в банката, макар да съм го правила вече.

Направо можеш да провериш в сайта на твоята банка какви карти,с какви условия предлагат.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 02:18 от Nickkie

# 127
Много се дразня, когато отида да платя вноска на касата на някоя банка и касиерката започне да ме зарибява с някакви продукти, предимно застраховки. Знам, че ги карат от ръководството, но все пак не съм отишла затова и обикновено бързам. Ако реша сама ще си проуча въпроса и ще се обърна към когото трябва

# 128
  • София
Много се дразня, когато отида да платя вноска на касата на някоя банка и касиерката започне да ме зарибява с някакви продукти, предимно застраховки. Знам, че ги карат от ръководството, но все пак не съм отишла затова и обикновено бързам. Ако реша сама ще си проуча въпроса и ще се обърна към когото трябва

И в хипермаркетите стана вече така. Постоянно промотират нещо на касата.
Скрит текст:
Аз често се дразня от дежурния въпрос: "Доволни ли сте от пазаруването?", когато е измънкан недоволно от продавачката, която е забила поглед в лентата и посяга към продуктите на следващия клиент, а всъщност го задава на мен.  Tired

# 129
Всичко си прибирам (на мен, ако не ми достигат 2 ст., няма да ми продадат стоката), сверявам си касовите бележки и много мразя, когато в разни малки магазинчета се правят на разсеяни и не ми дават касов бон.

Имам следния случай. На път за работа минавам през близкия магазин да си купя вода, солети и още нещо дребно за ядене. В последствие установявам, че са ми маркирали и 1 кг картофи. Ами на връщане минах да си искам парите и то не заради самите пари, а заради принципа.

# 130
Никога не го броя,прибирам в портфейла и до там.
Отчитам си го,като грешка.

# 131
и то не заради самите пари, а заради принципа.
и заради това, че си мислят как са те прецакали.
Преди време работех близко до пазара и на обяд отидох да взема 1 кг моркови. Връщам се на работа и там  ги претеглих на търговска везна. Оказаха се 780г. Значи 220 г липсват,ами ако бях взела 5 кг, сигурно щеше да ми даде 4. Върнах се при моята търговка, изчаках хората да се разотидат и сложих морковите на кантара. Само и казах, сложи ми колкото трябва, защото шефът ги претегли и ме попита по пътя ли съм ги изяла, че са по малко. Без да каже дума ми ги допълни до 1 кг, а в случая "шефа" беше за респект Ако не знаеше какви ги върши щеше да вдигне врява до небето.

# 132
  • София

Аз затова сведох до минимум ходене в банките. Плащам си на банкоматите им. Същото е и с мобилните оператори (но там нямам договор на мое име и ми е по-лесно). Просто някакъв кошмар. И във Фантастико е същото. Отиваш на касата и се почва. Шоколади на промоция, вафли, сокове. Билети за концерт. Направо ужас, не сварвам да казвам "Не"   ooooh!
Относно за рестото. Вчера отивам да плащам в МТел. Сметката ми беше 87,93 лв. Давам 100 лева и той ми връща 12 лева. Без думичка за седемте стотинки. Например, "Нямам да Ви върна" или нещо от този сорт.  

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 08:56 от Аглея

# 133
  • Другата България
Върнах се при моята търговка, изчаках хората да се разотидат и сложих морковите на кантара. Само и казах, сложи ми колкото трябва, защото шефът ги претегли и ме попита по пътя ли съм ги изяла, че са по малко. Без да каже дума ми ги допълни до 1 кг, а в случая "шефа" беше за респект Ако не знаеше какви ги върши щеше да вдигне врява до небето.
Не че защитавам търговецът - и аз съм "удряна" и в грамаж, и в цена...но ако аз съм на негово място не бих ти допълнила нищо след като вече си се прибрала и след намсиколкоси време си се сетила да се върнеш, искайки останалото. Може наистина да си ги изяла по пътя, може да си ги изхвърлила, може да си ги дала на някого...всичко може. Дори се чудя как ти е допълнила още. Това се прави на момента, там пред него, каса, щанд, кантар или каквото и да е друго. Ако няма камери, с които да се докаже някаква грешка  - умишлена или неволна от касиер или търговец, всяко недоглеждане от страна на клиента си е за негова сметка. И го казвам като клиент.

# 134
Е, допълнила й ги е, защото знае, че мами в грамажа, а и не е искала кавги и разправии за 10 моркова.

Общи условия

Активация на акаунт