Колко от вас си броят рестото което ви връщат ?

• 13 661
  • 161
  •   1
Отговори
# 135
  • Другата България
Допълнила ги е, защото е поискала. А защо е поискала - може и да е заради това, което казваш. Но това, което казвам аз е, че ако не беше поискала, Вася 5 не можеше по никакъв начин да докаже колко е било теглото им преди да отиде до...там, където си ги е премерила лично. Освен ако няма сочеща към кантара камера.

# 136
Точно така, рекламация се прави на място.  Wink

Аз, макар че не си броя рестото от монети, не гледам кантара и т.н., почти винаги знам колко дължа на касата, докато пазарувам си правя една груба сметка, колко ще е общата сума. Не го правя точно, за да не бъда излъгана, а по - скоро, защото после ще плащам еди си какво и искам да преценя колко пари ще дам сега и колко ще ми останат.

# 137
и то не заради самите пари, а заради принципа.
и заради това, че си мислят как са те прецакали.
Преди време работех близко до пазара и на обяд отидох да взема 1 кг моркови. Връщам се на работа и там  ги претеглих на търговска везна. Оказаха се 780г. Значи 220 г липсват,ами ако бях взела 5 кг, сигурно щеше да ми даде 4. Върнах се при моята търговка, изчаках хората да се разотидат и сложих морковите на кантара. Само и казах, сложи ми колкото трябва, защото шефът ги претегли и ме попита по пътя ли съм ги изяла, че са по малко. Без да каже дума ми ги допълни до 1 кг, а в случая "шефа" беше за респект Ако не знаеше какви ги върши щеше да вдигне врява до небето.
Аз така забелязах наскоро, че в магазинчето до нас продавачката е написала едни цени, а на кантара са зададени по-високи. На касовата бележка чуква крайната сума, а кантарът е полускрит зад някакви десертчета. Обикновено купувам по няколко неща, говорим си с нея и не гледам кантара. Много тъпо ми стана, като забелязах два пъти, че ме лъже. Първият помислих, че е грешка, но след втория не съм стъпила повече там. Кой знае колко пъти преди това също го е правила. И после се сърдят, че малките магазинчета умирали. Ами, като се правят на селски тарикати...

# 138
Не съм се върнала след намсиколко време, а веднага около 5 мин.
Ако не беше умишлено намален грамажът, разбира се, че не можех да докажа по никакъв начин, че ме е метнала. Тя си знае какви ги върши и за това без обяснения ми допълни.

# 139
Ако има банка, която не взима такса при плащане с карта, то тя ще е с по-голяма месечна и годишна такса за обслужване или такса за нещо друго и долу-горе се изравняват сумите от такси. Е, засега тази банка ме устройва, тъй като рядко пазарувам, а още по-рядко с карта.
Но ще попитам пак в банката, макар да съм го правила вече.
Лиляна, ще напишеш ли каква е ти е картата, на коя банка е и колко е месечната/годишната такса?
Според мен, тази такса в повече е заради картата и отива към банката. Търговецът плаща и той такса, за всяка транзакция.

# 140
  • Ямбол
От Общинска банка ми е картата. Мисля, че нямам годишна такса, а само месечна по 1,20 лв. всеки месец.

# 141
Ние плащаме по 30лв на година /не съм много сигурна, но там някъде/ за кредитна VISA, но както писах няма такси при плащане с нея.

# 142
  • Ямбол
Значи съм права, все пак. ако няма такса при плащане, то таксата за обслужване е двойно по-голяма.

# 143
  • София
Няма нищо безплатно на този свят. Още повече от банка  Laughing

# 144
Не знам на другите банки и карти какви са им условията.
Ако плащаш само в брой, най-ниската месечна такса би била най-изгодна за теб, но тогава пък защо ти е изобщо карта?

Да съм по темата - на такситата закръгляваме до лев, т.е. ако сметката е 4.20 закръгляваме на 5лв.
Може би затова им казват бакшиши - стотинки не използват Laughing

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 21:17 от Барелина

# 145
  • София/Горна Оряховица
Офф:

Плащам лев на месец за обслужване. Безплатно ми е онлайн банкирането, безплатно плащане на ПОС, безплатно издадена виртуална карта.
ДСК.

# 146
  • Ямбол
И банката е? Картата е? Имаш ли допълнително договаряне?

# 147
  • София/Горна Оряховица
И банката е? Картата е? Имаш ли допълнително договаряне?

Отидох в ДСК и казах, че искам сметка. Никакво допълнително договаряне, просто ми направиха сметка на най-ниската възможна тарифа.
Дори картата ми в евро няма такса обслужване, сега проверих 6 месеца назад - не са ми теглили такса за обслужване. Също се плаща безплатно на ПОС в България или в чужбина.

# 148
  • Ямбол
Не казваш каква ти е картата. Не сметката.
Интересно, че по тарифата на ДСК не се вижда такса от лев: https://dskbank.bg/repository/documents/DSK%20Bank%20tariff%20individuals.pdf?

# 149
  • София/Горна Оряховица
Не казваш каква ти е картата. Не сметката.
Интересно, че по тарифата на ДСК не се вижда такса от лев: https://dskbank.bg/repository/documents/DSK%20Bank%20tariff%20individuals.pdf?

ДСК Макс.
Подозирам, че все пак понеже е правена преди години (преиздавана е един път) съм подписала с други условия. Което ме кара пак да се чувствам леко прецакана, защото очевидно сега може да е дори без такса обслужване  Rolling Eyes .

П.С. Питах майка си - тя е с обикновена visa electron, същото е и при нея - не плаща нищо като плаща с карта, само месечната ѝ такса е 1.20 .

Общи условия

Активация на акаунт