Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 710
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Ходих на консултация и ще слагам сапфирени брекети, за което съм много щастлива, разбира се... Но съм бременна в началото на 9 тия и се чудя дали да ги сложа сега или когато родя.???  Ако ги слагам сега имам леки притеснения как ще издържа по време на поставянето, а ако оставя за след раждането мисля, че ще се позабавят нещата, защото все пак не мога да се отделя веднага от бебчето.. А времето ме претиска и незнам как да подтъпя.

# 436
Здравейте! Ходих на консултация и ще слагам сапфирени брекети, за което съм много щастлива, разбира се... Но съм бременна в началото на 9 тия и се чудя дали да ги сложа сега или когато родя.???  Ако ги слагам сега имам леки притеснения как ще издържа по време на поставянето, а ако оставя за след раждането мисля, че ще се позабавят нещата, защото все пак не мога да се отделя веднага от бебчето.. А времето ме претиска и незнам как да подтъпя.

Може ли да споделиш на кой ортодонт се спря и каква цена ще ти струват брекетите?
 Благодаря ти!
 Ортодонта не те ли посъветва кога да ги сложите? Аз мисля че не е проблем поставянето им по време на бременността. Щом си решила не губи време...

# 437
Здравейте! Ходих на консултация и ще слагам сапфирени брекети, за което съм много щастлива, разбира се... Но съм бременна в началото на 9 тия и се чудя дали да ги сложа сега или когато родя.???  Ако ги слагам сега имам леки притеснения как ще издържа по време на поставянето, а ако оставя за след раждането мисля, че ще се позабавят нещата, защото все пак не мога да се отделя веднага от бебчето.. А времето ме претиска и незнам как да подтъпя.

На твое място 100% бих ги сложила малко по-натам. Аз лично смятам носенето на брекети за много ангажиращо, пък ти ще имаш доста по-важни ангажименти скоро. Първите 1-2 месеца след поставянето все още се нагаждаш и откъм болка и ядене е най-неприятно. Най-важното е, че си се решила, 2-3 месеца няма да те съборят. Посъбери повече мнения  Peace

# 438
Определено бих изчакала 2-3 месеца след раждането.

# 439
  • Пловдив
Аз пък съм на противоположно мнение - 100% щях да ги сложа сега  Peace
Живот и здраве имаш още 2-3 седмици поне до раждане - тежки са първите 5-7 дни само. При мен не е ималочак такава болка, че да мина на течна храна - хапвала съм си съвсем нормално и не съм останала недохранена  Blush
За кърменето също няма да оказва влияние. След раждането така ще те завърти  всичко за поне 3-4 месеца, че няма да ти е тепърва до слагане на брекети  Peace

# 440
Аз в тези месеци не можех да лежа 2 минути по гръб, камо ли половин час почти надолу с главата, за да ми лепят брекети. Да не говорим за рентгеновата снимка, нуждата да се съобразяваш какви болкоуспокоителни вземаш и т.н.

# 441
  • София
И аз бих изчакала да мине раждането. Не са много приятни първите дни с брекети, а и след като ще родиш до месец, не е кой знае каква времевата разлика за протичане на лечението. Достатъчно неща ще си имаш на главата, че и да те боли заради ортодонтско лечение.

# 442
хора,помагайте...от 2 седмици имам брекети,днес след като се наобядвах установих,че последното ми брекетче го няма..явно съм го глътната??? някой имал ли е подобен случай Sad

# 443
Не ми се е случвало, но не се притеснявай. Брекетчето е малко, просто ще мине през стомаха и няма да го разбереш (не го чакай на изхода, няма за какво да го пазиш Simple Smile ).

Може да се обадиш на ортодонта ти да питаш и вероятно да си запазиш час за по-скоро да ти сложи ново.

# 444
ох,много Ви благодаря.. най-последното брекетче глътнах,което и най-малко...утре ще ида да ми залепят ново Grinning Благодаря,че отговорихте...вече май се е поупокоих Sunglasses

# 445
chochi, първите 3-4 дни след поставянето на брекетите, цялата челюст, всеки един зъб ме болеше зверски денонощно, главата също. Не искам да те плаша, заслужава си на 1000 %, не е гаранция, че при теб ще е така, но ако е?
Има и друг вариант- слагаш ги и ако много те боли ще ти свалят дъгата и ще я сложат след като дойде бебчето.
Каквото и да решиш- успех и да се изфукаш с перфектна усмивка  Wink

# 446
  • София
Аз също много се чудех дали да ги сложа преди или след раждането и мъжа ми много настояваше да е след, за да не повлияе негативно косвено на бебето (болка, обезболяващи, ограничения в храненето и т.н.)
Честно казано сега малко съжалявам, че не ги сложих тогава - бебето ми е на близо 2 месеца и още не мога да си представя да я оставя за по-дълго време и да тръгна по зъболекари. Надявам се до няколко седмици вече да се мобилизирам и аз.

# 447
Здравейте, Пиша тук за да препоръчам добър ОД за София на приемливи цени. ОД д-р Г.Йорданова. От 8 месеца вече съм с брекети и съм доволна от лечението до сега.  Wink

# 448
Здравейте,има ли и други ,които се лекуват при Грета Йорданова ?

# 449
Бихте ли ми препоръчали добър ортодонт в Пловдив? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт