"Горките ни деца, не случиха на майки!"

• 20 597
  • 334
  •   1
Отговори
# 210
  • на плажа
Стига с тези приказки за нужда от природа и пространство! Това са глупости! Какво ще и стане на една немска овчарка или дог, ако живее в апартамент?! Нищо! Тези кучета се нуждаят от пространство колкото един възрастен човек.

Напротив, точно ти си написала пълни глупости.
От колко пространство се нуждае един възрастен човек? Има хора, които се чувстват прекрасно и щастливи на дивана, с дистанционно в ръка и купища храна на една ръка разстояние.
Това, че едно куче би се нагодило спрямо обстоятелствата, и ДОРИ би изглеждало щастливо, не означава, че така е правилно и редно. Това, че хората са кекави, нездрави, обездвижени и лениви, значи ли, че трябва да направим и кучетата такива?
За да е здраво и дълголетно кучето, то трябва да има добър мускулен тонус и физическа форма. Това не става на постелката до дивана. Млада и здрава немска овчарка трябва да тича 10 км дневно, плюс движение с равен ход, плюс подскоци на височина. Това няма как да стане за един час дневно.
Куче, което се движи достатъчно навън, има съвсем друг метаболизъм, апетит и външен вид от това, което не се. Също като хората. Движение и балансирано истинско хранене. А не обездвижване и приемане на хранителни добавки.
Едрите животни, които живеят в апартаменти, боледуват много по-често и умират доста по-рано от тези, които се отглеждат природосъобразно.

А да се сравняват потребностите на пинчер с потребностите на едрите породи, е смехотворно, и показва само дълбоко непознаване на вторите.
Я пак, че нещо тонът ти загрубя! 10км как изтичва немската овчарка, която е вързана в двора?! Ти нещо се превъзбуди. 10км може и да ги измине работещо куче, но не и дворен пазач.

# 211
  • Куциндрел
Домашните животни се разглезват. На леля ми кучето все гледаше пред печката да се пльосне.
Общо взето, ако животните вкъщи се гледат добре, не са затворени в клетки и им се обръща внимание, то на тях им е в пъти по-добре от това да живеят на улицата.

# 212
Нищо грубо няма в думите ми. Както ти обвиняваш хората, че пишат глупости, така и аз ти казвам, че ти пишеш глупости  Stop
Познавам лично достатъчно немски овчарки на отговорни стопани, които изминават необходимите им разстояния, за да са в добра форма. И разликата във физическото състояние, осанката, косъма, погледа и цялостното излъчване на кучето спрямо такова, гледано в апартамент, е повече от осезаема.
Наличието на двор не отменя интензивната разходка. Но значително я облекчава. С едно поне 25-30% - и като време, и като интензивност.

И с хората е същото. Ежедневно тренирано атлетично тяло има един вид, щастлива дебеланка с баничка - друг. Но докато за себе си човек може да взима каквито иска решения, когато взима решения за друго същество (макар и куче), редно е да се проявява малко повече отговорност.

# 213
Защо се предполага, че дворното куче задължително е вързано?  Rolling Eyes

# 214
    Може би не всяко куче, но ако нямаш обособена клетка с висока мрежа, по отговорно е - за едрите породи. В градските къщи рядко оградите са високи, нашето я прескачаше. Колкото и добре обучено да е животното, не може човек да бъде сигурен в кой момент ще се прояви природата му.
    BirdsFlu,  Peace

# 215
Много съжалявам деца, на които им отказват домашен любимец. Ако нямаш пространство за голямо куче, вземи някое йоркширче или джак ръсел. Важно е децата да се учат на любов и отговорност към животните! Ние имаме голдън, е няма такъв кеф!!!! Да не говорим, че на мен никога нищо не са ми отказвали и си имах котки, кучета, папагали, таралеж, хамстер...може да пропускам нещо!

# 216
  • при късмета
Първо защото закона го изисква. Собственика е абсолютно задължен, когато няма контрол над животното, да предотврати възможността му да излезе от оградата, а за тази цел трябва да е вързано. Това когато е в двор.
Иначе става това
http://www.dnes.bg/stranata/2015/07/02/pitbul-nahapa-jestoko-myj … -bracigovo.268669

Братовчед ми живее в къща и съседа има питбул. Веднъж беше влязъл в неговия двор и не го пускаше там. От инспектората реагираха светкавично само на обаждане по телефона и дойдоха веднага. Комшията беше заставен да си дойде от  работа на минутата, наложиха му глоба за това, че кучето не е вързано (за това, че е оставил възможност да излезе безконтролно), дадоха му предписания да обезопаси оградата, така, че да не може кучето да излиза, като това не го освобождава от отговорността, като не е при него да го пуска дори в двора. След седмица дойдоха да видят дали е спазил предписания срок за обезопасяване на оградата, наложиха му още една глоба, защото не беше. И трети път дойдоха докато го направи

# 217
Не мога да разчитам на дете да осъзнава какво е да гледаш домашен любимец. Защото повечето след първоначалната еуфория от пухкавата топчица, две седмици по-късно не щат да го погледнат вече. Иначе съм съгласна че възпитават в отговорност, в споделяне. Аз самата съм израснала с куче и котка в апартамент, но аз винаги съм била от послушните, отговорни и безпроблемни деца. А в днешно време има деца по на 8-9 години, които не могат сами да се облекат, та само куче им липсва.

# 218
Чудя се колко от отраслите с животни деца са били ... единствени момиченца на мама.

Освен това има разлика между обич към животните, емпатия и феномена "животнолюбство", който понякога граничи с манията да развъждаш всичко живо (въпросно е в колко подходящи условия).

# 219
Аз съм единствено момиченце на мама и не съм имала животно Simple Smile

# 220
Аз съм имала каквито животни поискам, дори и пони! В момента имаме само голдън, но обмисляме идеята за котка. Децата се радват на животни и мисля, че е много по-добре да им вземеш куче за да се научат на отговорност и да излизат по-често навън. Аз пък не мога да ги разбера тези майки, които купуват таблети и лаптопи на децата си още в детската градина и после се чудят защо са дебелогъзи и затъпели!

# 221
  • София
А защо едно дете задължително трябва да се учи да обича животни? Мисля, че е задължително да не им вреди, но защо трябва задължително да ги обича?

SoFarSoGood
, твоето дете или деца на каква отговорност са се научили чрез животните, на която не могат да бъдат научени иначе, без животни, а по друг начин?

# 222
Първо защото закона го изисква. Собственика е абсолютно задължен, когато няма контрол над животното, да предотврати възможността му да излезе от оградата, а за тази цел трябва да е вързано. Това когато е в двор.

Мда, това не ми беше хрумнало, може би защото сме имали малки кучета и висока ограда, не е имало никакъв начин да излязат навън.

# 223
А защо едно дете задължително трябва да се учи да обича животни? Мисля, че е задължително да не им вреди, но защо трябва задължително да ги обича?

SoFarSoGood
, твоето дете или деца на каква отговорност са се научили чрез животните, на която не могат да бъдат научени иначе, без животни, а по друг начин?

Това да става всяка сутрин и да знае, че кучето трябва да се разходи, нахрани, измие и възпитава, а не да чака мама да му тика манджа в устата и да дебелее пред компютъра!
Повечето деца са тотално разглезени и лишени от чувство за отговорност и разчитат за всикчко на мама и тати! Това не е правилно! Децата израснали с животни са просто по-добри!

# 224
Чудя се колко от отраслите с животни деца са били ... единствени момиченца на мама.

Какво значение има това?

Общи условия

Активация на акаунт