Зоополиция

• 27 882
  • 599
  •   1
Отговори
# 525
За това значи ни е говорил ветеринарят. Този сайт не го знаех. Дано повече хора регистрират животните си в него.  Peace

# 526
Ако е зоополиция, каквато трябва да бъде...съм ок, но като знам, че пак само ще се наливат някакви пари, които просто ще бъдат някъде прибирани и крадени...Съгласна съм, че който е жесток към животните е жесток и към хората.

ами да и мен това ме притеснява... Sad

# 527
http://www.zoomania.org/%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82/

Взимат кучето от вкъщи, кастрират го без пари

# 528
  • София
За някои би трябвало да го правят принудително, защото любимата им животинка, която обаче вече не им трябва, съвсем целенасочено не се кастрира, преди да се изхвърли на улицата - "ма той толкова хубав, трябва да си предава гените за поколенията, заслужава го" (такова нещо ми е казвано със същите думи, от един съсед).

# 529
Днес пак даваха репортаж, за нахапани от злобни кучета със стопаниPeace

# 530

Чудя се дали новата ни зоополиция ще следи дали се кастрират кучетата? Ще следи ли кой си изхвърля кучетата? Съмнявам се.
Като се въведе закона за кастрация имах куче, но беше доста възрастно и не виждах смисъл от кастрация. Пък и не ходеше по мацки  Laughing
Господарите хубаво призоваваха за такава полиция. Ще ги видя сега дали ще призовават да си вършат работата  newsm78

# 531
  • София
Като се въведе закона за кастрация имах куче, но беше доста възрастно и не виждах смисъл от кастрация.

Такъв закон няма, кастрацията не е задължителна, тя само се поощрява чрез освобождаване от годишна такса.

# 532
Като се въведе закона за кастрация имах куче, но беше доста възрастно и не виждах смисъл от кастрация.

Такъв закон няма, кастрацията не е задължителна, тя само се поощрява чрез освобождаване от годишна такса.

Няма, а ако има...???

# 533
  • София
Кой? ЗЗЖ или ЗВМД? Моля, посочи конкретна алинея и точка, която да прави кастрацията задължителна.

# 534
Стоя си аз у нас и чувам силно квичене.Показвам се на терасата и виждам едно куче бяга с подвита опашка.Една котка на 5метра от него наежена и бухнала като персийка  Grinning.В същото време едно момченце втори клас с един  камък се запъти към котето.Беше ясно че искаше да го замери,аз се развиках да си го  хвърли на главата си.Погледна ме и се махна,ако не бях излязла можеше да го нарани.

# 535
Еми в тая ситуация си личи, че кучето е било най-умно от всички...

# 536

Ами аз така разбрах и така ми казаха  newsm78 Значе нещо се доразбрала

# 537
  • София
Случва се, нищо лошо не е станало Simple Smile
И да имаше такъв закон, и аз щях да го наруша, ако ставаше дума за възрастно куче Simple Smile

Но все пак е хубаво да се запознаваме със законите, които ни засягат пряко, по този начин ще сме наясно не само със задълженията, но и с правата си. Това важи и за противниците на животните, защото те често си мислят, че собствениците са длъжни да правят нещо, което всъщност не е задължително, и от там често стават караници и скандали.

# 538
Истината е, че тези неща следва да бъдат регулирани. Закони, разпоредби, правила и спазването им. Уличните да са прибрани, домашните да са контролирани. Така собствениците и животните ще са спокойни, а хората ще са защитени. И разправии няма да има. В момента, понеже нищо от това не работи, се случват конфликти.

# 539
Истината е, че тези неща следва да бъдат регулирани. Закони, разпоредби, правила и спазването им. Уличните да са прибрани, домашните да са контролирани. Така собствениците и животните ще са спокойни, а хората ще са защитени. И разправии няма да има. В момента, понеже нищо от това не работи, се случват конфликти.

Кастрацията като не е задължителна, поне да е задължително чипирането за да се знае какво се случва с кучетата. Много хора си ги изхвърлят. Все има някакъв начин да се измисли да не се изхвърлят малки кучета или котки. Грозно е.

Общи условия

Активация на акаунт