Зоополиция

• 27 938
  • 599
  •   1
Отговори
# 240
Крайностите няма да помогнат на темата да тръгне в правилен уклон. Tired

# 241
Като обсъждаме убийства и реакцията на Полицията, да не би да очакваш да прилагеме снимки на трупове в моргата?
Не ви разбирам, честно. Не съм бременна и не се впечатлявам току така от такива неща, но тези снимки са покъртителни.
Няколко пъти помолих да се скрият, но ако ви доставя удоволствие гледката ги оставете и се наслаждавайте на жестокостта.
Как се наричат такива хора? Поне да знам определението за състоянието ви...

# 242
Типично по български - да си затворим очите и проблемът не съществува. По комунистическо така са се справяли и със сираците, заточвайки ги в най-затънтените планински селца, за да не ги виждат хората. Развитието на обществото ни си е останало на същото ниво.

# 243
Доста неприятно става. Подобни снимки би следвало да се публикуват в банер и с предупреждение. Това, не е като да се потулват и скриват, а чиста емпатия към хора, които не могат да гледат подобна жестокост, голяма част от тях, поддържащи каузата за ненасилие над животни.

Крайните "За" и "Против" на всяка кауза, обикновено постигат отдръпване на по-умерените, които са мнозинство и не печелят нищо, освен темата да се затвори и пак да няма разумен диалог.

# 244
http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2014/04/15/2280114_nevi … na_ekoravnovesie/

Старо е, от миналата година, но е ежедневие точно описаното.
Значи, Екоравновесие работи в посока-овладяване на бездомните, кастрация. Тъй като не работи добре явно, резултати няма. Хората се разделят на лагери, типично, когато няма овладян проблем и се наслагва с годините. Ескалира. Слагат се отрови, пръкват се повече организации (повече за смучене на пари, отколкото за действия, защото при наличието на списък от организации, дори и доброволчески, явно липсва резултатност, след като всяка година се дъвче едно и също) и лавинообразно проблемът нараства и не се решава.
Дано поредната организация, замислена като Зоополиция не се влее в редиците по този начин, виждан до сега.

# 245
Зоополиция не трябва да е организация, а звено на полицията, което се занимава с такъв тип престъпления, които са, между другото, наказуеми и по сега действащото законодателство.

Казах по-горе, че редица доброволни, неправителствени и нон фор профит организации имат добри резултати, но те се губят на фона на непрекъснатото "попълване на места" от уж кастрирани кучета и от пишман развъдчици.

# 246
Именно, наказуеми и по сега действащото законодателство. Защо няма според теб резултати, предвид, че има закони? С какво Зоополицията ще докара повече резултати?
Пак да кажа-аз съм ЗА, в крайна сметка. Притесненията ми са основно да не стане -взимаме и усвояваме едни пари, вдигаме малко джангър колко е нужна и полезна такава организация, раздухваме два-три случая за показно, а резултатите, които чакаме след две години-са плачевни, както са сега.
Как Зоополицията ще реагира при случая с грохналия кон насред европейската столица София?

# 247
Именно, наказуеми и по сега действащото законодателство. Защо няма според теб резултати, предвид, че има закони? С какво Зоополицията ще докара повече резултати?
Пак да кажа-аз съм ЗА, в крайна сметка. Притесненията ми са основно да не стане -взимаме и усвояваме едни пари, вдигаме малко джангър колко е нужна и полезна такава организация, раздухваме два-три случая за показно, а резултатите, които чакаме след две години-са плачевни, както са сега.
Как Зоополицията ще реагира при случая с грохналия кон насред европейската столица София?

Контрол, както се прави в цивилизованите държави. Като се задължи да се кастрират всички домашни любимци без изрично разрешително да се развъждат, няма да има изхвърлени бебета. Глоби и солени наказания, за който изхвърля и тн. Всичко, което доброволчески организации не могат да направят, без да имат държавата зад гърба си. Никой, който не гледа адекватно животни, да няма право да ги отглежда...

Мога да дам и адрес и тел. на Минков, правил снимките и извършител на изродщината:  Кюстендил ул.Бузлуджа 98 тел. 0898 513 890

# 248
чудесно, дай ги, какво чакаш?
Не си ли подала вече сигнал, не си ли написала жалби?
Не тук, във форума де.

А защо сега няма контрол? Защо се предполага, че занапред, със създаването на ново звено, такъв контрол ще се появи с магическа пръчка?

# 249

Контрол, както се прави в цивилизованите държави.

Аха. И животните се евтаназират. При нас няма и затова хората се справят както могат.

Е тук не ги евтанизират. Тук полу-разпрани ги пускат на улицата, или като ги вкарат в Сеславци ги заразяват със смъртоносни болести. Знаеш ли защо не ги евтанизират, защото е евтаназията е по-скъпа от кастрацията. Иначе ги претрепват както могат, като гледам не са намалели. Нито ги ваксинират, нито го обезпаразитяват, за което усвояват средства. Въпроса е не дали да има, а като има, каузата става вече да работи адекватно, което е за цялото правосъдие в България. Иначе за цигара марихуана се лежи повече в затвора от за прегазено дете.

# 250
Аз пак да попитам, ама как я мислите тази-до сега нищо не работи, сега зоополицията ще оправи работата?
Защо мислите, че ще заработи, при положение, че законодателство има, контрол няма. Кой ще контролира зоополицията успешно или ако зоополицията е контрола, кой ще контролира контролира ли тя успешно?

# 251

Никъде не видях информация, че звеното е създадено с допълнително финансиране. То ще си действа в рамките на одобрения вече бюджет. Надявам се да функционира и събраните средства да се насочат за адекватно решаване на проблема с безпризорните животни. Иска ми се да е хуманно, за съжаление, няма как да се случи без евтаназия, защото голяма част от тях са болни, а средствта, по никоя програма няма да стигнат за лечение и осиновяване.

Радвам се, че поне някои животинки си намират дом.

# 252
Именно, ще стане по-голяма борбата за лапане на финанси. Т.е. стават повече маймуни на клона. За мен това е равносилно на нищоправене с цел да останат повече пари. До сега това е наблюдението. Tired

# 253
Къде видя по-голямото лапане? Създава се звено, което е в рамките на съществуваща организация - полицията. За нея вече е определен бюджет! Няма отделяне на нови средства.

# 254
Аз пак да попитам, ама как я мислите тази-до сега нищо не работи, сега зоополицията ще оправи работата?
Защо мислите, че ще заработи, при положение, че законодателство има, контрол няма. Кой ще контролира зоополицията успешно или ако зоополицията е контрола, кой ще контролира контролира ли тя успешно?

Ми дай да махнем цялото законодателство като не работи тогава и само се лапат средства. То егати и логиката. Да няма закони и звено да го спазва, значи си става законно. Последно не разбрах за какво се бориш?

Общи условия

Активация на акаунт