Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 300
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Използвай боя на водна основа на Декоратор / с едно жирафче/

# 61
  • София
Хриси, тази ли препоръчваш?
http://www.megachim.com/show_product.php?prod=68

# 62
  • Бургас

Да, боядисвала съм с бяло, синьо и зелено

# 63
Хриси, а изисква ли се да се мине и с лак на водна основа накрая? Т.е. надеждно трайно покритие ли е?

# 64
  • Бургас
До сега не ми се е налагало да минавам с лак на водна основа. Боята се държи нормално, здрава си е, едната е на кухненски шкаф

# 65
Super! Мерси много.

# 66
Laughing И аз харесвам точки и точици. Ей така се правят, трябва хубаво да прилепиш шаблона, за да не влезе боя под него.
Скрит текст:

Спунк, а идеи как да се направят вертикалните линии?
Момичета, благодаря ви за предложенията за боите, но съм в Гърция и евентуално ще търся от техните.

# 67
               Аз боядисах едни шкафове с тази боя (емайл лака на Декоратор, с жирафчето), но с цвят слонова кост. Много ми жълтеят обаче, особено вечер, на жълта светлина ( нормална светлина от лампата, имам предвид). Четох, че на Осмо слоновата кост била по-бяла и се каня някой път да повторя. Някой дали е сравнявал, да не си губя времето, а ко не е голяма разликата?

# 68
Здравейте момичета,
цопвам във вашата уютна тема с въпрос за цените на маслата на Осмо в България? В момента съм в Германия и разглеждах по тукашните магазини, но искам да сравня, за да знам дали да мъкна от тук. Сдобихме се с едни мебели, които ще се опитам да преправя, като се приберем. Благодаря ви предварително.   bouquet

Самоцитирам се...

# 69
Това дали ще ти помогне?
http://www.shkurki.com/Masla-Eko-lak-parket-shkurki.html
 Аз лично досега не съм срещала, но обикновено пазарувам от Бриколажа, а там го няма.

# 70
  • Бургас
Здравейте момичета,
цопвам във вашата уютна тема с въпрос за цените на маслата на Осмо в България? В момента съм в Германия и разглеждах по тукашните магазини, но искам да сравня, за да знам дали да мъкна от тук. Сдобихме се с едни мебели, които ще се опитам да преправя, като се приберем. Благодаря ви предварително.   bouquet

Самоцитирам се...

Виж в сайта им каква е цената на Осмото /знам че е скъпо/

# 71
  • Варна
Купувала съм Осмо но ми отливаха по 100-200мл и не помня цени. Сега намерих това http://www.decking.bg/manufacturers.php?ManufacturerID=1

# 72
Благодаря ви много! Мислех, че ги има по големите строителни хипермаркети и сте си купували оттам и знаете цените.  Blush Тези два сайта и аз ги открих, но мислех, че е голяма цифромания и по магазините е по-евтино и затова попитах. Много благодаря още веднъж. Май ще мъкна от тук, за ужас на Половинът  Mr. Green Тука са по 17 - 20 Е кутиите Осмо...

# 73
Момичета, имам въпрос, който не е точно по темата, но ще се радвам ако дадете съвет.
Ще си правим градинско обзавеждане от палети. Но след като почистим и изгладим дървото се чудя с какво да обработим - масло, лак, боя  newsm78  Другата питанка е дали трябва да грундираме с нещо преди нанасяне на лак или боя. За маслото знам, че се нанася направо върху дървото.
Мебелите ще са една част под навес и друга под чадъри. Но все пак ще ги мокри дъжд, особено тези под чадърите. Най-вероятно и ще зимуват навън, ако не намерим къде да ги прибираме зимата.

Та това е питанката, с какво да мацотим дървото. Ще се радвам ако дадете предложения, дори и за марките масла, лакове или бои.

Благодаря ви предварително     bouquet

Направо слагай яхтен лак няколко ръце. Палетите имат доста играчка докато се боядисват. Имам пейка навън вече  две години мината няколко ръце яхтен лак.
Деси Слава запълни дупките - каменит или нещо друго,и гледай хубаво да ги напоиш с лепило /мачкаме хартията с лепилото да може да залепне/ отгоре можеш да сложиш бороконтакт със слюда /да не се пързаля/
Нефертари на Сократес, ще ти трябва доста боя защото тя покрива на трета, четвърта ръка /тъмна повърхност/. От бриколажа съм си купувала боро /бургас/ не може да нямат.
Данидор запромяна на цвета може да се използва определен цвят лак, трябва да се пробва, може и друг цвят хартия ако има.

Айде майсторици, стига сте мързелували давайте снимки да гледаме  Grinning

Добре де, каква друга боя да взема? Бяла, сатенена и покривна и устойчива, все пак е детска стая, а не искам да слагам и лак отгоре...

# 74
  • София
Laughing И аз харесвам точки и точици. Ей така се правят, трябва хубаво да прилепиш шаблона, за да не влезе боя под него.
Скрит текст:

Спунк, а идеи как да се направят вертикалните линии?
Момичета, благодаря ви за предложенията за боите, но съм в Гърция и евентуално ще търся от техните.
С бояджийска лепенка би трябвало да стане. Лепни я първо някъде /напр. на ръката си/, за да не вдигне долния слой боя и хубаво прилепи краищата, за да отсечеш шарката.
Някой беше правил един скрин на черни и бели райета, но не помня кой.  newsm78  Чудно беше станало, в антрето май стоеше шкафът.

Общи условия

Активация на акаунт