Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 352
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Привет, и аз имам нужда от помощ.  Реших да освежа две стари холни около четиридесет годишни масички. Изшкурих ги, но станаха много светли, искам да възвърна старият им цвят, наподобяваше дъб, от дъб е и паркета и някои мебели в стаята. Не искам да ги лакирам с цветен лазурен лак, защото ще станат гланцови. Масло Осмо в момента е скъп вариант за мен. На снимката горните две са преди, а долните две след шкуренето.

http://media.snimka.bg/s1/4812/035867603-big.jpg?r=0

За тези масички ще ти отиде не повече от 50 мл масло.
Има и малки опаковки, а и момичетата казваха, че им отсипвали в магазина ако тези малките (май бяха по 118мл) са ти много.

# 151
Секцията ми е матирана и има бели петна от мокри чаши. Как да ги премахна ?

# 152

За тези масички ще ти отиде не повече от 50 мл масло.
Има и малки опаковки, а и момичетата казваха, че им отсипвали в магазина ако тези малките (май бяха по 118мл) са ти много.
Даже много по-малко ще отиде.
Два пъти (две поредни години) омаслявам скрин с четири чекмеджета и имам за още поне три омаслявания (от най-малките кутии).

# 153
Знам аз, че е много икономично маслото.
Вземи и дай на момичето две лъжици да си омасли масичките... Laughing Laughing Laughing

# 154
...... Бих препоръчала да прочетете как действа / в слячая / маслото и байца, байца е като покритие /може и да бъркам/, а маслото попива в дървото, полагат се няколко ръце и така предпазва, то е масло направо си представете олио...
Байцът не е като покритие, само оцветява. Няма никаква предпазна функция. И той е предназначен да попива. Според мен е глупав материал и е безсмислено да се използва, освен ако (1) повърхността която ще се оцветява не е съвсем перфектна и (2) ако не ви трябва някакъв супер уникален цвят какъвто не може да се намери като лак или масло.
Ако дървото има някакви дефекти - като зацапване с течни материали - масла, бои или лепила, или ако е китосвано - то всички петна и дефекти попиват в различна степен байца и остават различно оцветени грозни петна.

Секцията ми е матирана и има бели петна от мокри чаши. Как да ги премахна ?
боядисай я  Simple Smile

# 155
Не съм мома англичанка  Embarassed ма преди боядисване на секция, маса и т.н.
поради повреда опитайте по този начин

http://www.homemademamas.net/2012/02/agghhh-water-rings.html

Скрит текст:

или по този начин

# 156
  bouquet
Трънка още тия дни ще се пробва Peace

# 157
  • София
  bouquet
Трънка още тия дни ще се пробва Peace
Да пишеш за резултата.

# 158
  • София
Три стола, които  лекинко преправих:
преди
Скрит текст:
и след
Скрит текст:

# 159
Момичета, имам един въпрос...
Предстои ни закупуване на жилище, настилката на което е балатум. Страшно харесвам паркет, но нов ми идва доста скъпо за момента.
Доколко е удачно да се закупи на старо (гледам, че предлагат в продавалника) и да се нареди?

# 160
  • София
И аз не харесвам балатум като настилка за под. За паркет на старо нямам представа, може и да става.
По напред в темата бяха показвани настилки направени с хартия. Не изглежда никак зле.

# 161
Не съм особено сръчна....
Явно ще е гадния ламинат:(

# 162
  • София
Не съм особено сръчна....
Явно ще е гадния ламинат:(

Хилда, ако харесваш естествен паркет, не се отказвай, дори и на старо да е.Не е проблем да го наредите у вас-просто трябва да предвидите повече паркет, отколкото е квадратурата, която ще покривате.При демонтиран вече паркет, няма да може да използвате всички паркетини, майсторът ще си подбира добрите и ще има доста брак.Преди да го купите, нека да го види човек, който разбира и ще каже дали става за пренареждане, какво е качеството на самия паркет.В една друга тема Любознателна ( ако не бъркам ника) беше показала нареден у тях паркет, употребяван и купен от училище.Стоеше съвсем добре.

# 163
  • София
Точно Любознателна беше ползвала паркет втора ръка.  Аз също смятам, че стига да се предвиди малко по-голямо количество от необходимото, няма проблем да се ползва. В крайна сметка, ако паркетините не са проядени от дървояди или изгнили, едно циклене ще ги направи като нови.

# 164
Благодаря Ви много  bouquet
Ше се опитам да го направя със стар паркет.
Просто ламината, колкото и да е скъп и качествен, не ми харесва никак.
А за балатум пък да не говорим

Общи условия

Активация на акаунт