Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 367
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Лудната соната браво! Това фолио много ме плаши - имам една стара съдомиялна и гледам има фолио инох много добра имитация. Но как ще се подгъне по ръбовете? И по ъглите?

# 211
добре, ще го направя точно, очаквам същото и от теб с четката  Peace

# 212
  • Варна
добре, ще го направя точно, очаквам същото и от теб с четката  Peace
Не, аз за тест валяк няма да ползвам, защото ще трябва поне 250 грама за да го омокря, а парите ми са ценни. И моля те недей ползва баданарка 15см за тест, аз действам с 6 см къс косъм за да мога да втривам и в обратна посока на косъма. Така се движа и по посока на нишките на дървото.

# 213
понеже си по-умна от мен предполагам .... има валяци и по 6см, има и по 3 см, нали?
И валякът като се омокри се отцежда и подсушава идеално след работа, според мен по-добре от колкото се отцежда четка със същия размер.

# 214
  • На брега
Хриси, обяснявам много защото имам един дребосък Защотко вкъщи, а и професионална деформация свързана с обяснения Mr. Green.
Дорис, бояджийска четка с къс твърд косъм ли визираш? Тези за рисуване ги оправям, но все още съм малко неориентирана с косъма на бояджийските. Със сигурност, всичко пипнато на ръка /било с валяк, четка или парцал/ от стопанина, който плаща за материалите ще е по-икономично!
Равносметката - омаслихме паркета с двойно по-малко количество от препоръчаното. Положихме 2 ръце цвят (ако Натурал може да се натече цвят) и 2 ръце безцветно.
Скрит текст:
Останалото количество масло ще си го съхранявам за останалите 2 пода, които ни чакат напролет. Нямам нищо против да платя висока цена за качествени материали, но наистина, точно в този момент ми беше излишна инвестиция това количество.
Резултатът - 1, 2.  Пъстър дъбов паркет, 3-то качество, с различни нюанси, някой от които в кехлибарена/топла гама, която не допадна много на ММ. Изравнихме общия нюанс с Натурал мат, без да тушираме шарката на дървесините. Запечатихме с безцветно мат. Двете паркетинки отгоре са необработени. Няма голяма разлика. И най-хубавото - не личи прахоляка (тази стая е с постоянно отворена врата), защото няма почти няма гланц Mr. Green.

# 215
  • Варна
Защо се засягаш? Просто ти отговарям:

Цитат
че един валяк 15см не би "поел" повече масло (или боя или каквото и да е) от една четка 15см.

Очудих, че изобщо може да се омаслява с такава четка. Дори гардероба на приятелка си го минахме с четчицата, а той е 4м дълъг и 180 висок.

Но ако си ползвала валяк сподели технология, как го омокряш, после как втриваш и полираш.

Пускам снимки от паркета на съфорумката с валяк:
Преди:
Скрит текст:
След валяка:
Скрит текст:

# 216
  • На брега
Снимала го е преди да изсъхне според мен! Не може да изглежда така Shocked!
Межди другото, има едни плоски държачи, като държачите за шкурка. На тях се залепя велурено кече от същия материал, като велурените валячета. Не знам как се казват, мога да ги снимам. С тях, предполагам, също може да се омаслява и да се регулира натиска, защото, все пак валячето се върти.

# 217
  • Варна
Снимала го е преди да изсъхне според мен! Не може да изглежда така Shocked!
Межди другото, има едни плоски държачи, като държачите за шкурка. На тях се залепя велурено кече от същия материал, като велурените валячета. Не знам как се казват, мога да ги снимам. С тях, предполагам, също може да се омаслява и да се регулира натиска, защото, все пак валячето се върти.
С тях се полира накрая, аз си мислех за такава машинка, но първо трябва да се изцикли паркета.

Не е сниман преди да изсъхне, после го стърга на ръка. Голяма драма беше, защото паркета е хубав.
И още:
Скрит текст:

# 218
  • Варна
baibibi е човека! Всичко написано то нея е на база личен опит, а той не е никак малък - перголи, мебели, дюшемета...
За масло Осмо научих от нея и го ползвам, засега не за паркет, но за всяка друга дървения и то по нейния метод с къса твърда четка, която позволява с натиск да се втрие в дървесината и то масло, колкото е нужно и парцал за полиране.

копирам писаното от baibibi преди време, когато тук "прохождахме" в омасляването с Осмо: "Тия консултанти по магазините вече много започват да ме дразнят. Само и само да набутат клиента да си купи повече неща могат да му прецакат работата. Разходната норма в брошурите е почти двойно завишена, да знаеш. Не е необходимо да се плеска с голямата банарка, че после да се изтрива остатъкът, като просто може да се нанася по-пестеливо и при нужда да се повтори /пак пестеливо/."

Това е изводът, до който  е стигнала и Nova tema - количеството е завишено Peace
За четката  препоръката беше точно такава - къса, с твърд косъм.

Аз обаче идкам да питам Nova tema, наистина ли се шкури след първа ръка, на ръка ли, или пак фирмата го цикли? Защото пак от baibibi, /то вече я цитираме като класик Simple Smile/, но съм останала с впечатление, че и една ръка е достатъчно. Може би е въпрос на личен избор, но все пак дали ще трябва фирмата да иза през няколко дни - докато изсъхве първата ръка? newsm78

Извинете ме  за въпросите, с които прекалих, но такова пространство ще ми  е за пръв път ooooh! Имам опит с таван на барбекю и външна маса - и двете са перфектни след 2 години.

# 219
  • bad@ss
Лудната соната браво! Това фолио много ме плаши - имам една стара съдомиялна и гледам има фолио инох много добра имитация. Но как ще се подгъне по ръбовете? И по ъглите?

Бях да закупувам уред втора употреба и в сервиза видях ролки иноксово фолио. Значи и те маскират по-захабени уреди с такова. Защо не?!
На моите вратички крайчетата са заоблени. Когато стигна до вътрешния ръб, не го завивам, а изрязвам с макетно ножче. Иноксовото фолио е доста плътно. Ще се получи  Peace

# 220
  • На брега
galenaa, хич не е малък и твоят опит! Барбекюто с масло за декинг ли го омасли? А външната маса? След 1-вата ръка ние не сме шлайфали. 
Скрит текст:
Цикленето при нас започна с валова машина, защото имаме влага във въздуха и още при реденето, ръбчетата на някой от паркетинките получиха огъване навън, като лодка /когато има влага в плочата, отдолу под паркета, се получава огъване надолу- като керемида според майсторът/. След валовата, минаха с дискова, като и при двете завършиха на шкурка номер 100. Консултанта на Осмо ни препоръча, ако има настръхване на дървесината след 1-вата ръка да минем "един вятър" с шкурка 220. При нас нямаше. Паркета е от твърда дървесина. А и ние, както се вижда, гоним малко по-груб и натурален изглед за този под. Определено не щем паркет за валс в дневната Sunglasses. Паркетаджиите ни, които също имат опит с масло, споделиха, че и на тях не им се е налагало да правят междинно шлайфане, защото машината им е доста тежка и с нея, още при втриването полират. Има различни машини за омасляване. Тези майстори нямат специална машина и накрайници и омасляват с кечето на дисковата си. Не знам другите фирми как процедират.
Аз споделих, че работя с цвят и за това ми се налага да запечатвам отгоре с безцветно и да имам повече ръце. В моя случай станаха 4 - тънко нанесени! А и в това помещение, понякога ще се влиза с обувки - в къща сме.  Не зная дали една ръка е достатъчна. Искрено се надявам, че сме нанесли достатъчно количество Praynig. Като видях, колко масло купихме и какво количество ни остана се притесних да не сме омаслили много постно и пода да се изтърка след 2 месеца Mr. Green.
Зори беше показала изтрит паркет след дългогодишна употреба, но не писа подробно с колко ръце първоначално са омаслили пода.

# 221
  • София
Сонатке, много ми хареса префасонирането на кухнята. Моля те, снимай как си прегънала фолиото по ръбовете. Най-вече ме интересува ъгълчето как си го напаснала.

Паркетът май беше на Янтра. Много се ядосваше след като ѝ и го бяха омаслили с такъв дебел слой. Не си спомням дали то стъргаха на ръка или го циклиха повторно, но не попи от само себе си.

# 222
  • bad@ss
Ето докъде са облечени челата:
http://prikachi.com/images/276/8334276A.jpg
Покрих заоблената част, и когато стигнах до правия ъгъл, вече изрязах с ножчето.
Ако не беше заоблено, щях да покрия само предната част, без да завивам.
Пробвах веднъж с друга мебел да завия и навътре, но остана много въздух върху всеки ръб (прав ъгъл)

# 223
На мен от снимката не ми става ясно-нали спомена, че фолиото е инокс? Аз виждам някакво розово...

# 224
  • bad@ss
Бяло е фолиото, снимката е лоша.
Коментарът за инокса бе по повод питанката на Doris  Peace

Общи условия

Активация на акаунт