Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 153 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Venvel, Благодаря за информацията  bouquet Никога не съм го ползувала, по понятни за теб причини, но догодина ще ми се наложи. Ти пръскаш и после забърсваш с влажна кърпа ли? Т.е. въпросите са ми 2 : 1. Каква е технологията за измиването - все пак са мебели - не мога да ги квася с вода обилно. И 2-: Надеждно ли остава покритието, налага ли му се да го лакирам след това и каква боя препоръчваш? Помниш ли библиотеката на Ема - моята е същия мастодонт, но само като представя шкурене и прах в току що ремонтирания апартамент ми настръхват косите. Затова много ми хареса твоято мнение и опит - да се шънтира шкуренето.

# 271
  • Варна
Взех сократес боя, няколко вида шкурка. Дано успея да махна лака, че като се сетя колко старателно ги мазах някога  Grinning

Благодаря, ще кача снимки, ако успея да го направя .  Hug

Акрилните бои не се ли разреждат с вода, защо с АМВ?

# 272
  • Winterfell
Здравейте момичета Simple Smile Искам мъничък съвет.Ще боядисвам шкафовете в кухнята.Стари са,поне на 30 години.Боядисвани са скоро,вероятно преди да се нанесем( 6 месеца) и нямат лющещи се места. В момента са тъмнокафяви ,избрала съм 2 нюанса на зелено. Въпросът ми е да разреждам ли боята с АМВ? На опаковката пише при нужда,а  аз се опасявам да не се намали покривноста на боята( нали от тъмно светло ще правя) и да шкуря ли изобщо? Четох много и по двата въпроса,по първия нищо не открих,по втория се обяснява как трябва да се махнат напукани зони,при мен липсват. Предварително благодаря   bouquet
каква е боята?
Обикновена блажна боя купих.Шкафовете също са боядисани с блажна боя

# 273
  • в света на неограничените измерения
Ти пръскаш и после забърсваш с влажна кърпа ли? Т.е. въпросите са ми 2 : 1. Каква е технологията за измиването - все пак са мебели - не мога да ги квася с вода обилно. И 2-: Надеждно ли остава покритието, налага ли му се да го лакирам след това и каква боя препоръчваш? Помниш ли библиотеката на Ема - моята е същия мастодонт, но само като представя шкурене и прах в току що ремонтирания апартамент ми настръхват косите. Затова много ми хареса твоято мнение и опит - да се шънтира шкуренето.

Мумбас, по първия въпрос - разбира се, че няма да квасиш дървото с вода, то не е и нужно. Пръскаш с пулверизатора и забърсваш с такава кърпа например.
Скрит текст:
Бороконтактът е ясен. После следва боята на водна основа - аз ползвам само Сократес. Използвала съм и други марки, но от тази съм най-доволна.
Нанасяш колкото ръце ти харесва.

Ама не го мисли, когато си дойдеш догодина ще мина да ти покажа и ще почерпиш по едно арабско кафе. Mr. Green

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 12:56 от vanvel

# 274
  • Варна
Здравейте момичета Simple Smile Искам мъничък съвет.Ще боядисвам шкафовете в кухнята.Стари са,поне на 30 години.Боядисвани са скоро,вероятно преди да се нанесем( 6 месеца) и нямат лющещи се места. В момента са тъмнокафяви ,избрала съм 2 нюанса на зелено. Въпросът ми е да разреждам ли боята с АМВ? На опаковката пише при нужда,а  аз се опасявам да не се намали покривноста на боята( нали от тъмно светло ще правя) и да шкуря ли изобщо? Четох много и по двата въпроса,по първия нищо не открих,по втория се обяснява как трябва да се махнат напукани зони,при мен липсват. Предварително благодаря   bouquet
каква е боята?
Обикновена блажна боя купих.Шкафовете също са боядисани с блажна боя

Разреждането се прави само ако е много гъста боята - пробваш върху друга повъхност - може стара дъска или нещо подобно дали се разнася добре, става ли на четки и т.н., може малко да се разреди, но внимавай да не стане много рядка, че после няма оправяне, трябва да купуваш друга боя Simple Smile

# 275
Vanvel,  HugС най-голям кеф, стига да ти харесва кардамон в кафето.

# 276
  • Бургас
Ро няма ли много да се напласти тази блажна боя? Каква марка ти е боята? Някои блажни бои нямат нужна от разреждане, но други имат. Средно се разрежда на една кутия боя 10% разредител

# 277
Мисля, че има специални бои за дърво. Не знам дали блажната боя ще свърши работа. Ние наскоро така съживхме два гардероба, скрин, шкафче и етажерка.
http://vivavip.snimka.bg/other/razzzzzzni.878992.36015586
Не знам дали изисква код, ако да то той е 1234.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 22:03 от Biggy

# 278
  • Бургас
Мисля, че има специални бои за дърво. Не знам дали блажната боя ще свърши работа. Ние наскоро така съживхме два гардероба, скрин, шкафче и етажерка.
http://vivavip.snimka.bg/other/razzzzzzni.878992.36015586
Не знам дали изисква код, ако да то той е 1234.

То си има боя за дърво, но нали трябва да се свали първо старата боя което си е труд

# 279
Здравейте, момичета и момчета ! Отдавна не съм навестявала темата, но четох, че обсъждате омасляването....и се сетих, че мога да споделя нещо, което пък да е от полза на някого. Та така....преди много години, когато и не бях чувала за масло за дърво, след един ремонт в кухнята/боядисване с латекс/ майсторите така я бяха оплескали, че ми се ревеше. Стените бяха до половината покрити с дървена ламперия/чамова/.....едно време бяха модерни.....и тъй като не се чистеше бялото с нищо, а по-скоро се замазваше....намазах цялата ламперия с равни части олио, оцет и вода!!! с парцал го плесках....ефектът беше просто поразителен. Освежи се, изчисти се от раз! С тази смес намазах и вратичките на кухненските шкафове и дълго време им се радвах още. За съжаление нямам снимки, разбира се, но си мисля, че ако е само за освежаване/без смяна на цвета/ би станало за всякакви повърхности, обработвани с лак/моят случай беше точно такъв!/
Еми, това се сетих да ви кажа.  Hug

# 280
     Блу, подобно откритие за мен беше чудната ламперия на една съседка, която ми каза, че я чисти/поддържа с равни части зехтин и оцет. Опитах на едно бюро /чисто дърво отпреди 50-тина години/ и стана като ново, само не сменя цвета. Та поизтърканите части мисля да мина първо с байц и отново с тази смес.

# 281
    Блу, подобно откритие за мен беше чудната ламперия на една съседка, която ми каза, че я чисти/поддържа с равни части зехтин и оцет. Опитах на едно бюро /чисто дърво отпреди 50-тина години/ и стана като ново, само не сменя цвета. Та поизтърканите части мисля да мина първо с байц и отново с тази смес.

Мисля, че е добра идея! Simple Smile

# 282
  • гр.Варна
Момичета,знам че не е много по темата ,но имам нужда от съвет.С какво да боядисам старата ни камина,така че после да не мирише при горене?

# 283
  • Бургас
Момичета,знам че не е много по темата ,но имам нужда от съвет.С какво да боядисам старата ни камина,така че после да не мирише при горене?

Laughing Не я ползвай! Почисти я от вътре, но дори и да не  я ползваш, когато духа вятър пак ще понамирисва на пушек от комина

# 284
не става дума за миризма на пушек, а за боя - издържаща висока температура

Общи условия

Активация на акаунт