Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 970
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  Ох, че хубави идеи!! Аз съм патка - чудех се как да вмъкна стъкло в средата на плота, а не ми хрумна, че просто може с дървени внадки да се направи правоъгълна.
Метален обков на крачетата, където са внадени ми беше хрумнала - ще я направи даже от дефект в ефект.
Нарисувах с Pain.net формата на краката, щеше да е по-лесно на молив и да принтирам, но...
Ето:

Крак във форма на винкел,парче дъска,пак крак. Отгоре плота не знам как е прикрепен, предполагам е занитен. Ако се наложи - ще го режем.. Извинявам се, че ви занимавам толкова с нещо, което още не е почнало, но трябваше да съм сигурна, че става за спасение. Боя със сигурност няма да има ни по столовете, ни по масата - свалям боята и омаслявам. С колелца е яко, обаче това е динозавър - тежка и не знам дали ще пасне. Обаче съм намислила нещо като плаващ шкаф на колелца м/у кухнята и трапезарията, тъй че ще ползвам идеята, благодаря  Hug
Вратата.вратите са страхотни, обаче няма къде да ги внедря в бъдещия си мъничък дом. Дотам да стигнем - ще ви ги предложа, от Варна съм, макар че имам роднини, които кой знае какво ще ревнат.
  А столовете са перфектни - след като им смъкна боята и ги омасля - само възглавнички и това е.

# 391
 Ох, че хубави идеи!! Аз съм патка - чудех се как да вмъкна стъкло в средата на плота, а не ми хрумна, че просто може с дървени внадки да се направи правоъгълна.  newsm78   Искаш в средата на плота да монтираш правоъгълно стъкло или да направиш масата изцяло правоъгълна? Какво представляват тези дървени внадки?
Метален обков на крачетата, където са внадени ми беше хрумнала - ще я направи даже от дефект в ефект. А този обков къде ще бъде? Там, където краката са захванати за плота ли или при удължаването на краката?
Нарисувах с Pain.net формата на краката, щеше да е по-лесно на молив и да принтирам, но...  Не можах да видя на снимката, но мислех, че сечението на краката е квадрат.
Ето:

Крак във форма на винкел,парче дъска,пак крак. Отгоре плота не знам как е прикрепен, предполагам е занитен.  Ако се наложи - ще го режем.. Извинявам се, че ви занимавам толкова с нещо, което още не е почнало, но трябваше да съм сигурна, че става за спасение. Боя със сигурност няма да има ни по столовете, ни по масата - свалям боята и омаслявам. С колелца е яко, обаче това е динозавър - тежка и не знам дали ще пасне. Обаче съм намислила нещо като плаващ шкаф на колелца м/у кухнята и трапезарията, тъй че ще ползвам идеята, благодаря  Hug
Вратата.вратите са страхотни, обаче няма къде да ги внедря в бъдещия си мъничък дом. Дотам да стигнем - ще ви ги предложа, от Варна съм, макар че имам роднини, които кой знае какво ще ревнат.
  А столовете са перфектни - след като им смъкна боята и ги омасля - само възглавнички и това е.
           На мен лично ми е приятно да фантазирам заедно с всички вас за преправянето на старите мебели. С любов!

# 392
Скрит текст:
Така би изглеждала, ако се вмъкне парче стъкло за да се превърне квадратния плот в правоъгълен, Пунктирната линия е там, където е основата отдолу.
Металния обков на мястото, където ще се удължи крачето - горе ще бъде по-добре, разбира се, отколкото долу. Някакъв метален, не мога да си го визуализирам още, но съм убедена, че ще се намери нещо.

# 393
  • София
Ти сигурно ще изрисуваш стъклото, така че няма да се вижда как е прикрепено отдолу. Можеш да сложиш рамка, а може и само летви по продължението на снадката. Утре ще снимам как е укрепена нашата маса. Само трябва да изпипаш ръбовете след разреза, за да не стои като кръпка. Мен би ме притеснило почистването на масата. Едва ли може да се направи без луфт, а това ще е кухненска маса.

# 394
  • В градината...
Привет, отдавна се каня да си снимам някои неща. Копирам си поста от една друга тема
бях обещала да покажа едни врати след омасляване с бяло Осмо. За съжаление стаите са малко тъмни и не може да се види добре бялото /на живо е много нежно, не жълтее, а на пипане, понеже и добре ги изшкурихме, след омасляването е като фин сатен.
Преди беше боя
Скрит текст:
сега
http://peruni4ka.snimka.bg/daily/cvetya.567675.36138853
http://media.snimka.bg/s1/4947/036138851.jpg?r=1
Имахме и един стар черешов скрин, който също исках да избеля
Скрит текст:
, но дори и след шкуренето не се получи. Беше покрит с някаква восъчна вакса. Затова решихме да го боядисаме съвсем леко с компресор с акрилна боя. Пак се вижда фладера на дървото, но не е като с маслото, а и не става равномерно, а стои на облачета.
Скрит текст:
Маслото е страхотно, но очевидно не навсякъде е приложимо.

В албумчето е и навесът, който наскоро почти сама издокарах. Мъжът ми го напави, аз сама фугирах камъните, варосвах, шкурих гредите, боядисах с акрил в бяло, а таванът с изгоряло масло, масите, пейките и стловете ги нямам от преди, но бяха с олющена зелена боя. Лампи правихме от саксии, абе всичко евтино и самоделно. Двете малки маси - едната е с кафяво осмо, другата е с лак на водна основа.

# 395
perunika, разглеждах, разглеждах......че и позавидях! Simple Smile Колкото и красиви апартаменти да гледам, къщата си е нещо друго, истинско, с живот. Чудесно е станало всичко, вратата си е красива, но дори скрина "на облачета" ми харесва така повече. А навесът ме залепна за монитора, щях да си стоя там постоянно, ако го имах.  Simple Smile Такива едни положителни емоции ми създаде със снимките!  bouquet

# 396
  • София
Здравейте, майсторици!
От няколко години следя темата и се възхищавам на креативността на много от пишещите.
Много се радвам на оживлението, което настъпи тук от известно време.
Събрала съм всички материали за реновирането на стария ми стенен гардероб от соц- панелките (грозен е, ама толкова багажор събира, че не мога да се лиша от него), само чакам музата да ме споходи и да го мятам (и така 2 години вече  Embarassed).
Имам 3 безценни стола от дворец Враня. Пружините на някои не са здрави- със сигурност ще ги махна. Текстилът също много е пострадал. Ще остане само основният скелет... не съм ги измислила още и ще бъда благодарна за идейте ви.

Perunika, много уютно и красиво местенце си създала.  bouquet

# 397
  • В полите на Пирин планина
Перу,отново  поздравления  Peace  Да те питам на малката маса която е под навеса боята с какво я свали? С пистолета или я шкури? Имам две такива боядисани в  зелено,но са минавани сигурно 4-5 пъти.

# 398
  Перуника, извинявай, че изнахалствах и разгледах целия ти албум - много вдъхновяващ и уютен е. Както и дома ти Simple SmileНаправила си чудеса с вратите, повечето биха ги метнали, а ти имаш неповторими сега. Само едно нещо бих посъветвала (просто казвам, да не се засегнеш) - бих сменила завесите в спалнята. Нещо като лен или кенар като материал - стаята излъчва такова усещане за  минало. Всяка мебел, която си докоснала е станала като Пепеляшка, готова за бала.
Мамицата, представям си го потъмнено дърво и текстил на флорални или райета.
Ето от друго преобразяване:)
http://www.comfort.bg/interesno/2829/Image/3.jpg
http://antiquecentre.bg/wp-content/uploads/2015/07/ALIM6279-525x700.jpg
Ето линк с доста идеи, дали не са ползвали нещо ваше?  Laughing
http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/2829.html

# 399
  • В градината...
Благодаря ви  Hug
Искам да приключа всичко и да направя албум преди/след, за да се видят огромните разлики, имаме и вътрешно стълбище дървено, и парапет, които ги нямаше. А корнизите си ги правихме от елементи от ковано желязо, заварихме и боядисаме.
Елинор, няма ги на снимките щорите в другите стаи - шихме римски щори от американ. Мислех  и за спалнята, но там ми се искаше нещо въздушно и по-романтично. Ще сложа едно парче плат да видя как ще стои. Но мисля няма да се върже с римската щора на сини рози, тя е изкуствен материал. Към нея са възглавничките.

Танче, пистолет, после лентов шлайф, а може - пистолет, препарат Дунав и шкурка.

# 400
          Перуника, много е красиво!

# 401
  • На брега
Перуника, браво! Огромно количество работа сте свършили! От американ ли си направи щорите? Загледах се на някой от снимките какви са тези интересни, вдигащи се, като щори пердета. Laughing И корнизите са хубави. И кухнята е хубава, и навеса със средиземноморските цветове. Хубаво и уютно е у вас. Дом, а не жилище! Heart Eyes

ПП Запази им дамаската, като я свалиш. Току виж се оказала ценна за някой реставратор или колекционер;).

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 20:15 от NovaTema

# 402
  • София
Перуника, красота и уют. Позволих си да разгледам албумчето. Много ми хареса навеса, даже мисля да си открадна идейки. Скринчето много ми хареса как се е получило. Браво!

# 403
Перуника, страхотни неща сте направили с много любов във вашия дом!  Hands Clap
Цветовете и материите са въпрос на вкус. Аз лично също бих предпочела нещо друго за спалнята. С тюлено перде и плътни пердета отстрани с по-топли цветове. Така прозорецът изглежда като рамка на гледката, а вашата е страхотна.
Да си призная, запазих си снимката на кухнята да си взема идеи при нужда.

# 404
  • София
Много хубав е станал скринът. Тези "облачета" стоят като търсен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт