Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 189
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Аз точно с тази каша го захраних, после купих същата, но на Хип. Втората сякаш повече му хареса, но пък вероятно при първите опити е бил съвсем ненаясно какво е това и какво да прави. Сега вече захитря и отваря уста преди лъжичката, даже мънка като се позабавя.
Все още давам каша всеки ден, приготвям я с около 70 мл АМ. Веднага след нея - половин плодово пюре. Тази схема на захранване избрахме с педиатърката ни, засега се харесва и приема добре.

Тайга,на 70 мл АМ колко супени лъж.каша слагаш и колко като количество става ?Нали в началото се дава по 1-2 лъж и се чудя в какво съотношение да я приготвям.

# 616
  • Варна
На око я правя, честно казано така и не се ориентирах с точна бройка лъжици. В началото мисля, че слагах около 6, но малки - лъжичката, с която храня после. Гледах да е по-рядка, за да свикне с консистенцията.

# 617
Момичета, ползвате ли чувалчета за нощното спане? Аз му купих едно тънко, от полар за есенните месеци, но отгоре пак мятам одеалце и се чудя дали не прекалявам.
И какво обличате в това променливо време? Ето, предишните дни тук беше 25+ градуса, днес е мрачно и хладно, осезаемо се усеща разликата в градусите. Не искам да го навличам още, притеснавам се и да не съм в другата крайност обаче.

Аз ползвам подобно чувалче - поларено, точно - тъничко.  За мен се оказа страшно удобно. Слагам му блузчица с дълъг ръкъв, и обличам одялцето. И така спи. Той така се върти и вята из цялото креветче, че завиването преди не вършеше работа. А така с одялцето съм спокойна, че си е завит.
Така че глас от мен ЗА одялце-чувалче.

# 618
Аз започнах да захранвам с оризова безмлечна каша на Хип.Започнах в Понеделник като до момента изяжда количество с 50мл. вода.От 2 дни давам по няколко лъжички пюре от тиква.До 2-3 дни ще започна да го смесвам с кашата.

Започвам да чета активно за захранването, след две седмици, мисля малко - по малко да се включа. Дори купих няколко зеленчукови пюрета. Ще потърся и тази каша, макар, че бях останала с впечатление че по късно се въвежда, след пюретата, но явно има различни схеми  newsm78 ooooh!

# 619
  • Варна
И Борис много се мята. И вече се върти по корем.
Едната вечер пък се блъскаше в решетките и таблата горе Crazy

# 620
Даа, много са активни бебчовците, непрестанно гимнастика.
Честито за обръщането, по корем - явно все по самостоятелен е Борис.  Simple Smile И аз чакам, мотето диване  да се завърти, ама още не става при нас.

# 621
  • Варна
Ще стане, не бързай. След това вече не могат да се оставят самички и за секунда, постоянен контрол трябва.

А пък и Борис е по-голям, той навърши шест месеца. Вярно, че е недоносен и с коригираната възраст е все още на четири и половина, ама той май не ги признава тези много-много.

# 622
И аз захраних с оризова безмлечна каша на Хип. Вече през ден редувам с плодово пюре на Хип. Най ни харесва тиква с ябълка и вече почти изяжда едно бурканче от 125 гр.

# 623
  • София
И аз чакам, мотето диване  да се завърти, ама още не става при нас.

Наслаждавай се още малко на спокойствието, че после няма спиране Grinning Мария започна да се обръща по корем още на 2,5 месеца и оттогава всяка нощ ставам по 2-3 пъти да я обръщам обратно, че този номер още не го владее и се събужда. А напоследък не знам какво й става, отказва всякакви залъгалки и заспива единствено като ми смуче палеца Sad Иначе през останалото време все в устата са й ръцете, но като стане време за сън не се сеща, че може и собствения си палец да смуче - само нощем като е тъмно и тихо, само тогава успява така да си заспи самичка, ако е свряна в ъгъла на леглото да не шава много.

За обличането - боди с дълъг ръкав и отгоре гащеризонче или жилетка + ританки.

Аз чакам консултацията другия понеделник да видим колко е наддала и тогава ще питам и за захранването, тъкмо ще има вече и навършени пет месеца.

# 624
Здравейте, мами аз до сега съм давала моркови, тиквички и картоф. Кои от зеленчуците не трябва да му давам все още? Знам за царевица и грах. Предварително ви благодаря

Какво количество му даваш от тези пюрета и заместваш ли вече едно хранене ? По седмица ли въвеждаш един зеленчук?
На мойто бебе съм му дала до сега тиква и картоф с тиква на ХИП. Яде по половин бурканче и иска още АМ мляко после. Давам му и сок от ябълка на ХИП между хранения ама май не му харесва.
Ние ядем цяло бурканче- 190, но домашни аз му ги правя като разреждам с около 60мл АМ. Това му е достатъчно и си издържа 4 часа. Той си определи режим като пие 3 пъти АМ, на обяд е пюрето, а към 7 му давам плодово пюре, за да издържи до 9 и нещо. Каши още не давам, защото ако следобяд дам каша, остава на АМ само сутрин и вечер, а сякаш е още мъничък. Как мислите

# 625
За обличането нощем- боди с късо ръкавче и пликчета до коляното, а отгоре с гащиризонче, завит с чаршаф или одеалце ако е по хладно. Като изчетох вие как обличате, осъзнавам че май само аз обличам тънко, но пък мъника иначе не спи и се мята по цяла нощ в леглото.

# 626
Моя е само на 4 месеца и 8 дни и е малък, но пък е толкова сладък като яде тия пюрета и се маже целия, че нямам търпение да му купувам всякакви видове за да ги пробва Simple Smile Аз се чудя още за плодово пюре, че нали било сладко и т.н. да не свиква. Иначе 190 мл ми се струва доста за едно хранене, ама знам ли дали ги засища повече или по-малко.

# 627
Аз да се похваля, вчера станахме на 5м. и сякаш за да ме зарадва вече пълзи,  е назад пълзи, но си е пълзене. И то доста добре се справя. Спалнята е 2 на 2 и вчера няколко пъти я обиколи на заден ход   Grinning.
За захранването въвела съм тиква, картоф, морков, пащърнак и круша, но нямам заместено хранене, изяжда около 40мл и си дояжда с кърма. Крушата я въведох, защото много се запече положението от картофа и моркова и за да не разхлабвам положението само с тиква въведох и круша.

# 628
И ние започнахме захранването преди няколко дена. Реших като първа храна да дам зеленчуково пюре - пащърнак. Малката много го хареса и днес вече с нетърпение чака да яде с лъжицата. Смятам плодовите да въведа по-късно, както и кашите. За сега изяжда около 60гр пюре и 120мл АМ. Тази седмица ще въведем нов зеленчук, най-вероятно картоф.  Hug

# 629
Аз, на моя сладкиш му давам да яде АМ, както го държа в мен, нърху една възглавница - и то е едно мятане, въртене - нетърпение  ooooh! докато получи храната. Представям си каква мъка ще с лъжичката, пюре - сигурно ще хвърчи навсякъде.  #Crazy

А и моя син, беше си изработил лошия навик всяко нещо подадено с лъжица да го плюва. Така му давах вит. Д то в началото, после какво се научи - давам, и веднага връща. И сега го капвам върху бибероната.

Общи условия

Активация на акаунт