Борба за равенство между половете

• 14 965
  • 461
  •   1
Отговори
# 75
Да това за заплатите и аз съм против така да ги разпределят, глупаво е да оставят такива следи на дискриминация при положение, че не сме от миналия век, но аз съм в България и не ми прави впечатление с тези ниски заплати. Да има леки форми на дискриминация, но не са чак толкова фатални, че да се гледа за цял свят. Чела съм доста по въпроса и основанията на жените, които са  част от тази идея, оставам с впечатлението, че искат да са над мъжете, а не да се допълват, някак се губи ролята на мъжа, демек "аз съм като мъжа и мога да се справя по-добре от него".

Много е просто, Диана. Като човешко същество искам

- да имам достъп до добро образование
- което да ми дава шанс за всяка кариера, която избера
- да мога да я упражнявам свободно
- и работата ми да е добре заплатена
- да се държат с мен с уважение
- да мога да избера как да живея живота си без осъдително цъкане от целокупното общество

без значение дали съм мъж или жена.

В почти всички държави (включително развитите), при равни други условия, мъжът има по-голям шанс за всичко гореизброено. Не равен с жената, а по-голям. Не знам какво наричаш "леки форми", но те уверявам, че с всички права и свободи, на които се радваме жените в западния свят, живеем в мъжки свят. Достатъчно е да погледнеш процентното съотношение мъже-жени на властови (политически и икономически) позиции. Дали е защото жените са по-тъпи?

И въпреки всичко, имаме повече шансове за подточките, сравнено с пра-пра-прабабите ни. Не знам какво си чела, но първите феминистки са почнали в момент, в който жената е била малко повече от вещ. Промените от този род не стават бързо и лесно, и струват скъпо.

Може и да има желаещи да доминират над другия пол; несъмнено и сред двата пола има такива хора.  Laughing

Освен това, когато подтискана група придобие сила, е неизбежно да има натрупвания, които намират клапан.

А в България не разбираме особено много западния феминизъм поради някои исторически особености.

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 02:43 от Nickkie

# 76
Не съм чувала за жена композитор и за жена пилот.

Жена пилот има, даже капитанът на правителственият "Фалкон" е жена. Аз лично също познавам жена пилот. Но виж за жена композитор не съм чула. Но това може, защото някой мъж  й е откраднал произведението и  го е присвоил. Та затова да няма.

Композитори си има.
http://www.classicfm.bg/bg/news/view/1899/jena_stava_oficialen_k … tor_na_kralicata/
Пилоти колкото искаш  Simple Smile

# 77

Щом не си чувала, значи няма Laughing Laughing Ти ще да си мярката за това Mr. Green Mr. Green Mr. Green Тя и Златката не беше чувала за някои известни столици, обаче това означава ли че ги няма? Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И аз не знам имeната на жена пилот, но съм летяла през океана с жена пилот. Защо трябва да и знам името? На нито един мъж пилот също не знам името. Това значи ли, че няма мъже пилоти? Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 78
  • out of space

Жена пилот има, даже капитанът на правителственият "Фалкон" е жена. Аз лично също познавам жена пилот. Но виж за жена композитор не съм чула. Но това може, защото някой мъж  й е откраднал произведението и  го е присвоил. Та затова да няма.

Композитори си има.
http://www.classicfm.bg/bg/news/view/1899/jena_stava_oficialen_k … tor_na_kralicata/
Пилоти колкото искаш  Simple Smile

Чудно, защо не и ги знам  Simple Smile Сигурно, защото съм жена Simple Smile

# 79
  • out of space

Щом не си чувала, значи няма Laughing Laughing Ти ще да си мярката за това Mr. Green Mr. Green Mr. Green Тя и Златката не беше чувала за някои известни столици, обаче това означава ли че ги няма? Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И аз не знам иманата на жена пилот, но съм летяла през океана с жена пилот. Защо трябва да и знам името? На нито един мъж пилот също не знам името. Това значи ли, че няма мъже пилоти? Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аре да се успокоиш, а? Нещо със Златки ли ме сравняваш?

# 80
все пак Бог има чувство
за хумор. Мъж е той.
със сигурност
 Joy

Mr. Green Mr. Green Mr. Green вярно смешки говориш.
Не само е мъж, ами е бял Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 81
За композиторите конкретно не мисля, че много много са им позволявали да надигат глава. Сравнено с днешно време - забранена им е била рекламата, защото жената да си знае мястото  Laughing

Не само е мъж, ами е бял Mr. Green Mr. Green Mr. Green

И хетеро!  hahaha

# 82
Ери, отговорът ти е доста сравним на златковия.

# 83
  • out of space
Ери, отговорът ти е доста сравним на златковия.

Това по твоята скала или по златковата? Виж, форумът е за споделяне и коментиране на мнения.
Ти си присмиваш. Благодаря и пак заповядай.

НСЧ
, мерси, наистина не знаех.

# 84
Ана Бел - работата ми не е да те образовам като не си го направила сама. На твое място преди да пиша иронични коментари щях да потърся малко информация, за да не изглеждам смешна. И с това приключвам с писането в темата, защото се изчерпах, с дървени философи принципно няма смисъл да се спори.

# 85
Eто ви разни открития, направени от жени.
Първият компютърен програмист е жена, така че лабрадорчо ряпа да яде Laughing Laughing

http://www.buzzfeed.com/hannahjewell/inventions-by-women-that-ch … -world#.wyyjRQNOO

# 86
От същия списък: освен компютърния алгоритъм, първата софтуерна програма също е създадена от жена.
Да се чудиш при толкова много мъже с абстрактно мислене, защо жени ги измислиха тези неща Laughing

А дискриминацията е особено видна в тази сфера. Първите компютърни програмисти в САЩ са били всичките жени. Когато мъжете са се усетили, че се изкарват пари от това, са ги изтикали и професията от изцяло женска е станала почти изцяло мъжка. Това и днес от известни хора тук се дава като един от явните примери за полова дискриминация.
В случая мъжете са се доказали като по-добри в кражбата, дискриминацията и арогантността.

# 87
Да това за заплатите и аз съм против така да ги разпределят, глупаво е да оставят такива следи на дискриминация при положение, че не сме от миналия век, но аз съм в България и не ми прави впечатление с тези ниски заплати. Да има леки форми на дискриминация, но не са чак толкова фатални, че да се гледа за цял свят. Чела съм доста по въпроса и основанията на жените, които са  част от тази идея, оставам с впечатлението, че искат да са над мъжете, а не да се допълват, някак се губи ролята на мъжа, демек "аз съм като мъжа и мога да се справя по-добре от него".

Много е просто, Диана. Като човешко същество искам

- да имам достъп до добро образование
- което да ми дава шанс за всяка кариера, която избера
- да мога да я упражнявам свободно
- и работата ми да е добре заплатена
- да се държат с мен с уважение
- да мога да избера как да живея живота си без осъдително цъкане от целокупното общество

без значение дали съм мъж или жена.

В почти всички държави (включително развитите), при равни други условия, мъжът има по-голям шанс за всичко гореизброено. Не равен с жената, а по-голям. Не знам какво наричаш "леки форми", но те уверявам, че с всички права и свободи, на които се радваме жените в западния свят, живеем в мъжки свят. Достатъчно е да погледнеш процентното съотношение мъже-жени на властови (политически и икономически) позиции. Дали е защото жените са по-тъпи?

Не не са по - тъпи, но просто много по - малко жени желаят например да стават политици, директори, предприемачи. Остават това на мъжът, защото рано или късно се омъжват и когато 60 % от тях отговорят, че искат мъжът им да е "над" тях и в интелектуално и материално ниво, тогава въпросът има ли междуполова дискриминация е абсолютно ирелевантен. Защото след като самата жена иска да е "под" мъжа, иначе не бил мъжествен, а "путьо" тогава изобщо, ама изобщо не можем да говорим за "равенство". Просто повечето жени не го искат, в смисъла в който си го описала. Искат мъжът да е "мъжествен" и да е "над" тях.

# 88
В интересно обкръжение се движиш, ана-бел. Не съм срещала мъж досега, когото да възприемам като с по-високо интелектуално ниво от моето. По-добър в професията, по-начетен - да. Но по умен - не. Също така не смятам, че съществуват много глупави хора. Всеки е ценен с нещо. Един има един вид интелигентност, друг - друга. Това мерене на интелекти е неприсъщо за средата, в която съм аз. Не смятам, че мъжът ми е по-интелигентен от мен. Нито пък аз съм по-интелигентна от него. Никога не съм искала по-умен от мен. То такъв и няма Laughing Laughing Laughing Laughing Материалното благосъстояние също не е мярка за интелект. Ако е вярно това за 60-те процента, тъжно е че толкова много жени са с ниско самочувствие набито в главите им от мъжкия свят, в който живеем. Жалко, че цели 60 процента се мислят за по-глупави, а просто са невежи.

Последна редакция: вт, 07 юли 2015, 00:45 от Сирена

# 89
Ана Бел - работата ми не е да те образовам като не си го направила сама. На твое място преди да пиша иронични коментари щях да потърся малко информация, за да не изглеждам смешна. И с това приключвам с писането в темата, защото се изчерпах, с дървени философи принципно няма смисъл да се спори.

Ясно, не можеш да дадеш нито един пример за множеството женски крадени открития от мъже. И не не образоваш мен, аргументираш твърденията си, но не можа и реши да оригиналничиш. Излагаш се ти, честно най - добронамерено без да се заяждам ти го казвам. Както искаш, твоя воля. Да, с дървени философи не се спори, съгласна съм с теб. Права си!

Общи условия

Активация на акаунт