Борба за равенство между половете

• 14 984
  • 461
  •   1
Отговори
# 60
# 61
Просто много рядко ги срещам. Не е необяснимо. Екзотично е.

Екзотично?

# 62
Една от дефинициите за екзотично е и рядко срещано. Необичайно.

# 63
Една от дефинициите за екзотично е и рядко срещано. Необичайно.

Известно ми е, но просто ми прозвуча смешно.

Скрит текст:
Аз съм заобиколена от жени с добре развито абстрактно мислене, но сигурно е, (1) защото сме "учени", тоест, жени, които а приори са имали афинитет към абстрактното мислене и (2), защото сме го развили докато сме си правили докторатите. Става дума за медицински/био науки. Действително се изисква абстрактно мислене, за да можеш да си зададеш въпрос и после по този въпрос да изградиш хипотеза, експеримент, да организираш експеримента, да го направиш, да анализираш резултатите и да направиш заключения, които изискват много познания и наистина добро абстрактно мислене. Надявам се, разбра какво искам да кажа, макар да се изказах малко абстрактно Grinning.

# 64
  • Galaxy 13197853088
Съгласна (освен тези, чиито семейства са се постарали да ги държат "както трябва" и жените, които биват убивани в определени страни).
Същото се отнася и за мъжете, които се страхуват от упоритите, креативни, умни и способни жени и говорят за тях с подигравка. Просто са си некадърни и мързеливи, страх ги е, че ще дойде ден, в който ще се наложи да сложат на гърба си не 1, а много отговорности, както в момента жените Peace
И кои ще са тези мноого отговорности
които носят днес жените,а мъжете не?
Ако може да ги изброиш,ще е полезно
за темата.

Също така споделям твърдението за дефицита
на дами с развито абстрактно мислене,но не го
намирам за  слабост, а за особеност на пола. И
подчертавам не,че няма,но се срещат по-рядко
и се сещам за една такава Regina Dugan.

# 65

Тоест, всички мъже, които познаваш/за които си чувал, са с развито абстрактно мислене, а от жените само за една се сещаш.

Би ли ми дал дефиниция на "развито абстрактно мислене", какво според теб включва това понятие, какви предимства/недостатъци носи? Защо смяташ, че малко жени го притежават; смяташ ли, че развитото абстрактно мислене (или способността за такова), е Y-свързана генетична особеност при мъжете? Изобщо, обясни ми, защо аз не мога да го имам, че не разбирам.

# 66
Ада е била и съпруга, и майка на три деца. Както и повечето успели жени. Само че по онова време бракът не е бил някакъв трофей, с който се доказваш и няма какво повече да правиш. Просто е бил нормално състояние.

Лъжа е, че чак в последно време жената е свободна. Винаги е имало начин да е свободна, особено сред по-богатите прослойки.

Да, освен всичко е била и полиглот, жалко че умира толкова млада. Ето, това показва, че има ли желание и талант няма дискриминация. Останалите примери са подобни.
Да не говорим, че Макс Планк  е бил изключителен противник жени да слушат лекции по физика, е за Лизе Майтнер направил изключение.
Кюри също е майка на две деца.

Бъркаш успех с дискриминация. Споменатите жени са успели, въпреки дискриминацията.

# 67
  • Galaxy 13197853088
Тоест, всички мъже, които познаваш/за които си чувал, са с развито абстрактно мислене, а от жените само за една се сещаш.

Би ли ми дал дефиниция на "развито абстрактно мислене", какво според теб включва това понятие, какви предимства/недостатъци носи? Защо смяташ, че малко жени го притежават; смяташ ли, че развитото абстрактно мислене (или способността за такова), е Y-свързана генетична особеност при мъжете? Изобщо, обясни ми, защо аз не мога да го имам, че не разбирам.
Къде съм казал , че всички мъже са с развито абстрактно мислене ?
Или че няма жени със силно развито и абстрактно мислене,по-добро
от много мъже?Не е добре да абсолютизираш, а още по зле е да си
слагаш твоите заключения в чужда уста.

Да кажем, че част от заключенията ми са след наблюдение над известен брой мъже и жени програмисти.
Категорично мога да заявя, че мъжете могат с по-голяма лекота да си представят проект, работещ още
преди да са написали ред, да видят слабите места, да "видят" архитектурата, технологията, процеса
на създаване ... , а повечето от жените се затрудняват с това. Не, че няма и такива които могат,
но 3 от 10 срещу 8 от 10 е прекалено голяма разлика за да е случайност. Защо се получава
така, аз не знам, но в случая по-добре развитото абстрактно мислене дава предимство
на мъжете в една сфера. Те успяват да се справят с по-голяма лекота и напреднат
по-бързо и са по-добре заплатени. Което не означава, че няма и жени успели
на това поприще ... има, но са по-малко и не защото шайка мъже е решила
да им прави мръсно, а защото това е реалната оценка за труда им. Не
знам защо с Y хромозомата е свързано това, само Бог знае защо
е отредено така, но това не е основание да се спирате. Има
толкова добри примери за успешни жени на "мъжкия"
фронт - ето Станка Златева е по-силна от 99.9%
от мъжете в България, а може би и в света
гордейте се с нея , вземайте пример ,
развивайте се и кой знае , може
следващия Гейтс да е жена
все пак Бог има чувство
за хумор. Мъж е той.
със сигурност
 Joy

# 68

е Y-свързана генетична особеност при мъжете? Изобщо, обясни ми, защо аз не мога да го имам, че не разбирам.

Joy Joy JoyАбсурд! Празната Y - хромозома да съдържа нещо освен размер на тестиси, пенис и окосмяване. Та тя е със сто пъти по - малко генетична информация от Х. Софи, това не е към теб персонално, ти си лекар, знам че ти е известно. Просто много смешно ми стана, как така празната намаляваща с течение на времето хромозома, съдържа "абстрактно мислене като гени".

# 69
Ада е била и съпруга, и майка на три деца. Както и повечето успели жени. Само че по онова време бракът не е бил някакъв трофей, с който се доказваш и няма какво повече да правиш. Просто е бил нормално състояние.

Лъжа е, че чак в последно време жената е свободна. Винаги е имало начин да е свободна, особено сред по-богатите прослойки.

Да, освен всичко е била и полиглот, жалко че умира толкова млада. Ето, това показва, че има ли желание и талант няма дискриминация. Останалите примери са подобни.
Да не говорим, че Макс Планк  е бил изключителен противник жени да слушат лекции по физика, е за Лизе Майтнер направил изключение.
Кюри също е майка на две деца.

Бъркаш успех с дискриминация. Споменатите жени са успели, въпреки дискриминацията.

Ами, именно. Това показва, че за таланта пречка няма, има само за неможещи и хленчещи псевдоучени, пседводиректори, псевдополитици, които искат да минат метър.

# 70

Къде съм казал , че всички мъже са с развито абстрактно мислене ?
Или че няма жени със силно развито и абстрактно мислене,по-добро
от много мъже?Не е добре да абсолютизираш, а още по зле е да си
слагаш твоите заключения в чужда уста.

Да кажем, че част от заключенията ми са след наблюдение над известен брой мъже и жени програмисти.
Категорично мога да заявя, че мъжете могат с по-голяма лекота да си представят проект, работещ още
преди да са написали ред, да видят слабите места, да "видят" архитектурата, технологията, процеса
на създаване ... , а повечето от жените се затрудняват с това. Не, че няма и такива които могат,
но 3 от 10 срещу 8 от 10 е прекалено голяма разлика за да е случайност. Защо се получава
така, аз не знам, но в случая по-добре развитото абстрактно мислене дава предимство
на мъжете в една сфера. Те успяват да се справят с по-голяма лекота и напреднат
по-бързо и са по-добре заплатени. Което не означава, че няма и жени успели
на това поприще ... има, но са по-малко и не защото шайка мъже е решила
да им прави мръсно, а защото това е реалната оценка за труда им. Не
знам защо с Y хромозомата е свързано това, само Бог знае защо
е отредено така, но това не е основание да се спирате. Има
толкова добри примери за успешни жени на "мъжкия"
фронт - ето Станка Златева е по-силна от 99.9%
от мъжете в България, а може би и в света
гордейте се с нея , вземайте пример ,
развивайте се и кой знае , може
следващия Гейтс да е жена
все пак Бог има чувство
за хумор. Мъж е той.
със сигурност
 Joy

Истина е. Броят на умните мъже е по - голям от броя на умните жени, но....броят на глупавите мъже надвишава броят на глупавите жени. Общо взето в златната среда има повече жени, отколкото мъже. Те са по - в крайността, мъжете.

# 71
Ами, именно. Това показва, че за таланта пречка няма, има само за неможещи и хленчещи псевдоучени, пседводиректори, псевдополитици, които искат да минат метър.

Глупости, има ужасно много примери в историята в сферата на науките, където Нобеловите награди ги обират мъже, въпреки че жените са направили откритията. Давам пример просто в тази сфера, защото за нея говорите. Това, че НЯКОИ са успели, въпреки дискриминацията, не значи, че ВСИЧКИ са успели, или, че тези, които не са, са по-малко талантливи. Образовай се малко и пак говори за хленчещи псевдоучени, които искат да минат метър.

# 72

Глупости, има ужасно много примери в историята в сферата на науките, където Нобеловите награди ги обират мъже, въпреки че жените са направили откритията. Давам пример просто в тази сфера, защото за нея говорите. Това, че НЯКОИ са успели, въпреки дискриминацията, не значи, че ВСИЧКИ са успели, или, че тези, които не са, са по-малко талантливи. Образовай се малко и пак говори за хленчещи псевдоучени, които искат да минат метър.

Интерсно, би ли дала тези ужасно много примери, ще ми бъде много интересно. Ще съм благодарна. С имена моля.
За това ли и в 21 в. няма почти никакви нобелови лауреатки, защото мъжете крадат и от тях? Joy rotfImbo

# 73
  • out of space
Не съм чувала за жена композитор и за жена пилот.

# 74
Не съм чувала за жена композитор и за жена пилот.

Жена пилот има, даже капитанът на правителственият "Фалкон" е жена. Аз лично също познавам жена пилот. Но виж за жена композитор не съм чула. Но това може, защото някой мъж  й е откраднал произведението и  го е присвоил. Та затова да няма.

Общи условия

Активация на акаунт