Нов данък за бебешки стоки

• 4 717
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
...Полза от такова намаление няма да има за нас.

Е, докато проима ще си купуваме всичко от чужбина и ще се чудим защо парите не влизат в нашата икономика.

Не се заяждам, питам. Твоите наблюдения очевидно тежат повече от моите. Защо?

Не си ги мерим, никъде не съм казала, че едното тежи повече от другото. Споделям мнението си, че решенията са индивидуални, коментирах точен цитат - ти говориш за 1 човек, аз казвам, че според мен не може да съдим за всички по едно наше, лично решение Peace

# 46
  • София
Какво съвпадение между идеята на БСП и темата - http://www.investor.bg/analizi/85/a/bsp-predlaga-5-dds-vyrhu-det … ite-stoki-198200/

# 47
  • София
За да намалиш едно нещо, друго трябва да се увеличи  Thinking Thinking Thinking Thinking

# 48
Здравейте, ще  ставам майка, съвсем скоро и искам да споделя, че като гледам как вървят цените лошо ми става. Не мисля, че имам и от какво да спестя, това за ДДС-то трябва да се приеме като закон, защото е много трудно да се справяме с тези нищожни пари , които дава държавата......

# 49
Вие нали можете да сметнете 1/6 от произволно число?
И пак държавата. Държавата да дава и подарява. Ами и минусова ставка да е, пак няма да стигат парите.

# 50
20% са си 20%, за мен това не е малко. Аз до момента не познавам майка, на която биха й стигнали парите от държавата Wink

# 51
  • София
20% са си 20%, за мен това не е малко. Аз до момента не познавам майка, на която биха й стигнали парите от държавата Wink
Ами затова има нещо наречено семейно планиране  и създаване на деца, когато сте в състояние да се грижите за тях. Държавата не е длъжна да ви издържа, само защото сте решили да се размножите. Социалната държава само подпомага родителите в грижите за децата, не ги издържа изцяло.

# 52
Вярно ли ще има такова облекчение?
Твърдо против съм! Бебешките стоки касаят и потребителите им, и родителите им средно година и малко, но книги, канцеларски стоки, учебници, учебни помагала и т.н. още 20 години.

# 53
Аз пък се втрисам от толкова честото използване на глагола "размножа се" във форум за майки. Грозно е. Високомерно и грозно.
Иначе съм против такава промяна, защото в държава, в която заобикалянето на правилата е национален спорт, тя няма да сработи и с нея ще се злоупотребява масово.

Цитат
Аз не познавам човек, на когото му стигат парите от държавата. И на тези, които получават от нея милиони, вероятно не им стигат Simple Smile

# 54
  • София
Планиране - е затова се чака до към 40 и после се сещат  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 55
Не са 20%, върнете се в 4-5 клас и уроците за дробите.
Държава, в която няма нормативно регулиране и е пълно с тарикати - никакви отстъпки няма да помогнат. Всеки да се простира според чергата си. Не мога да си представя с 400 лв майчинство да храня бебето само с купешки пюренца, да слагам памперси по левче бройката и да хленча колко ми били скъпи, дай да им махнат ДДС. На всеки не му достигат пари, но май само в нашата държава го има този див стремеж да се покаже колко мнооооого можем да купим.

# 56
Държавата не е длъжна да ми спонсорира цялото майчинство, ако заплатите бяха нормални, нямаше да искаме  да ни плащат повече пари!! Ако всички си правят  "семейно планиране" в държавата сещате ли се колко българчета ще се раждат!!! (Не са 20%, върнете се в 4-5 клас и уроците за дробите) какво искаш да ми кажеш с това newsm09, ДДС - то в България е 20%

# 57
ДДСто не е 20% от крайната потребителска цена и намаляването му няма да окаже желаното  влияние на въпросната цена. По-назад го има в цифри при примерно намаляване на данъка наполовина.
Много по-добър ефект би оказало намаляване на плоския данък за  родители с деца, комбинирано с премахване на детските надбавки в сегашния им вид. Тогава пък определени социални групи  ще писнат, че са дискриминирани и не, нямам предвид циганите, а българите без грам трудов стаж, правещи деца без ясна идея как ще ги гледат. Безработен, студент или абитуриент трудно ще се облекчи данъчно, защото не плаща данъци, само потребява.
Демографските проблеми не се решават с даване на произволни суми, а пък сваляне на ДДС на ограничено потребявани стоки е всичко друго, само не и данъчно облекчение. В Англия може и да е, ама при нас не се получава.

# 58
  • София
Ако всички си правят  "семейно планиране" в държавата сещате ли се колко българчета ще се раждат!!!
А ако родителите нямат възможност да издържат себе си и въпреки това създадат дете и после чакат от държавата  да им плаща защото се е родило българче, то какво освен цвета на кожата ще е различно?

# 59
Ми аз си правих "семейно планиране" първия път и родих на 26 и половина. Имах 4 години опит към раждането, заплатата ми понякога стигаше 2000 лева. Не знам как на 26 ще си още на нулата- завършваш на 23, хващаш някой динамичен сектор и на 26 вече нещата изглеждат съвсем различно. Не съм чакала до 40. Имах достатъчно опит, че да си намеря работа и след майчинството. Та така- ако си шматка на 26, никакви облекчения няма да ти помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт