Нов данък за бебешки стоки

• 4 712
  • 60
  •   1
Отговори
  • София и там където не се пуши
Много ще съм щастлива, ако най-сетне някой реши да улесни млади семейтсва в отглеждането на бебче. За някои стоки не се замисляме (като бебешките пюрета например), но ако взимаме памперси, детски колички и дрешки на по-ниски цени, наистина ще се усети разликата. Дано  вносителите  да успеят с преговорите и след това в парламента, следя отблизо!

Макар, че вече отгледах децата си , стискам палци това да стане.

# 1
  • София
Като гледам броя на мненията не става дума за новак. Но пък началния пост на темата е като 100 от коментарна тема.
След като пускате нова тема поне пояснете за какво става въпрос и от какво сте доволна.

# 2
  • Galaxy 13197853088
Твърдо
против!

# 3
  • София и там където не се пуши
Бебешки стоки с по-ниска данъчна ставка. Извинявам се , ама поне в нещо малко облекчение. Мой близък ми спомена, че сериозно се работи и го споделям.

# 4
Защо само бебешки, а не детски?
След втората си година детето не престава ли да е дете? Няма разходи по него ли, що ли? А учениците - те не са ли също деца? Дали струват по-малко на родителите си, отколкото едно бебе, което пет пари не дава дали го возят в количка за 5 или за 5 000 лева?
Аман от млади глупаци, които от "Искам бебче, искам бебче, сега и веднага!" преминават на "Ау, ма то било много скъпо!" и повеждат епични битки за намаляване цената на "Стокето". Ами скъпо е - няма начин отглеждането на човек да е по-евтино от отглеждането на едно куче.
Или се вземайте в ръце и работете за смислени искания - като намаляване на ДДС-то за бебешките и детски стоки, лекарствата, книгите и учебниците, или не ни занимавайте с глупости.  Stop

# 5
  • София
Защо само бебешки, а не детски?
След втората си година детето не престава ли да е дете? Няма разходи по него ли, що ли? А учениците - те не са ли също деца? Дали струват по-малко на родителите си, отколкото едно бебе, което пет пари не дава дали го возят в количка за 5 или за 5 000 лева?
Аман от млади глупаци, които от "Искам бебче, искам бебче, сега и веднага!" преминават на "Ау, ма то било много скъпо!" и повеждат епични битки за намаляване цената на "Стокето". Ами скъпо е - няма начин отглеждането на човек да е по-евтино от отглеждането на едно куче.
Или се вземайте в ръце и работете за смислени искания - като намаляване на ДДС-то за бебешките и детски стоки, лекарствата, книгите и учебниците, или не ни занимавайте с глупости.  Stop
Напълно съм съгласна с Как Сийка!!!

# 6
Който има по-големи деца е наясно, че бебешките стоки като разход са нищо в сравнение с разходите по един ученик.

Както казва МБ, бебето много за кратко е бебе, и човек трябва да знае това, преди да заиска бебче.  Grinning

# 7
Принципно съм съгласна с написаното, но с това
- Ц, не съм.

Да, човек трябва да ражда във фертилна възраст. И колкото и да ни убеждават разни светила на репродуктивното здраве, че можем да раждаме и на 62 години, нормалната възраст това да се случи безопасно и за майката и за плода е доста по-малка.
Като наляла безумни пари в изследвания и опити (когато вече не им беше времето, но пък за сметка на това със семейни финансови постъпления, които позволяваха разхода) горещо препоръчвам на бъдещите родители да не отлагат дълго решението за раждане на дете.

И да - държавата трябва да помага, защото е в тежка демографска криза.
Не знам и не мога да преценя коя помощ е по-разумна - за намаляване на данъка върху детски стоки или за финансиране на репродуктивни технологии.
Умните глави да му мислят. Аз не съм от тях.

# 8
А защо си мислите, че на държавата са и нужни деца? Въпреки демографската криза? Светът се пука по шевовете, почвите са изхабени и за това се налага да ядем ГМО.

# 9
Е, в такъв случай всичко е наред Simple Smile.
Няма деца - няма проблеми. Сталинистки някак си е решено всичко, но пък е решено.

# 10
Държавата трябва да поощрява отговорното родителство, а не безотговорното, както е в момента.
На практика се получава, че паразитиращата част на обществото се репродуцира лавинообразно до катастрофални размери, а точно тази част, която пълни бюджета и върху чиито данъци паразитират останалите, се ограничава или лишава от деца.

# 11
Държавата трябва да поощрява отговорното родителство, а не безотговорното, както е в момента.
На практика се получава, че паразитиращата част на обществото се репродуцира лавинообразно до катастрофални размери, а точно тази част, която пълни бюджета и върху чиито данъци паразитират останалите, се ограничава или лишава от деца.
Иммено. Страничен ефект на демокрацията у нас.

# 12
И за това непаразитиращите да спрат да се възпроизвеждат или да забавят възпроизводството?!

Да, проблемите, които описвате ги има. Никой не отрича, но как отлагането на раждане при непаразитна (от финансова гледна точка) двойка решава тези проблеми?!

# 13
Непаразитните двойки нямат деца често по съвсем различни подбуди, а не колко ще им отбият от данъците (у нас - каква сума детски надбавки биха взели). А двойките с репродуктивни проблеми пък са в съвсем друга категория.
Някак ми е тъпо да се юрна да раждам, само защото ДДС-то върху бибероните и памперсите паднало наполовина  newsm78 
Освен това, ДДС върху стоки, които не се купуват всеки ден от живота ни, каквито реално са бебешките и детските стоки, няма изобщо да се отрази на цената им в магазина - тя остава същата, просто търговецът прибира малко по-голяма печалба.
Ако ще се намалява ДДС, трябва да е върху ежедневно потребявани стоки - някои храни, може би лекарства. Битовите консумативи според мен трябва да са без никакво ДДС, ама това е мое мнение. Но колички... колко колички купуваш за детето?
Не става така.

# 14
Да, проблемите, които описвате ги има. Никой не отрича, но как отлагането на раждане при непаразитна (от финансова гледна точка) двойка решава тези проблеми?!

А кой говори за отлагане?
Достатъчно е просто да не се избързва. Защото децата може да се зачеват с любов, но се отглеждат с пари.
А откъде ще вземе пари един родител, който няма образование и работа? Държавата ще му направи памперсите и пюретата безплатни, добре. Но детето все един ден ще навърши 2 години и тогава?

Общи условия

Активация на акаунт