НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 781
  • 725
  •   1
Отговори
# 135
Ако махна млечните и аз ще съм тотално на зиро-карб.

# 136
Аа, радвам се, че не съм единствената, клоняща неволно към зиро-карб.
При тея температури единственото, което ми се яде, са ребърца или дробчета и нищо друго. Дори любимата гръцка салата едва побутвам в чинията.

Страхувам се, че другата седмица ще се наложи и аз като WASP да изкарам в ол-инклузив гигант и храненето май ще е проблем. Дано предлагат варени яйца, поне да си организирам един петдневен фаст  Twisted Evil

+1  Heart Eyes Кой беше писал, че месото също действа пристрастяващо  Peace

Какво представляваше този яйчен фаст ? Замислям се малко да се откъсна от страста си към месото и да наблегна някой и друг ден на яйца. По колко яйца ядете и включва ли фаста масълце, кокос и нещо друго  Thinking

# 137
  • София
Включва, включва.
Аз ям 3-5 яйца дневно плюс масло, дроб от треска, филаделфия или каквото друго намеря в хладилника, така че да допълня до 1000 калории.
Ето, това ми е от миналогодишния фаст, след раждането. Тогава бързах да свалям и успях.

Скрит текст:

# 138
Здравейте,
От 5 дена следвам режима. Благодарение на него съм с 3 кг по-лека и доволно хранеща се. Издигнах се в собствените си очи, т.к. не съм посягала към шоколад или др сладко през тези 5 дена, а не минаваше ден без да погълна поне 1 шоколад, сън не ме хващаше просто...и без да се срина психически от слабоволието си и лакомията си. Благодаря на Тони - дуве! Благодарение на упоритите ѝ опити да ме вразуми, постигнах връзка с централния си мозък. Надявам се да не прекъсне внезапно.

# 139
  • SA
Емили, добре дошла и успех!
3 кг за 5 дни звучи адски много, сигурно голяма част е задържана вода. Да не се обезокуражиш по-нататък като се забави свалянето на килограми.
Грийн, за какво ти е този фаст? Пак може да ядеш известно време яйца, де, но защо ще се ограничаваш до 1000 ккал като няма накъде да сваляш?
Да ви кажа, миналата седмица специално обръщах внимание на грамажа на месото в порциите по ресторантите, за да добия представа как изглежда примерно готова пържола от 200 - 300 гр. месо. С изненада установих, че съм имала погрешни виждания, понеже никога не съм си купувала домакински кантар, за да тегля порции. Ми аз един стек от 200 грама си го хапвам и не ми стига даже.  Embarassed

# 140
  • София
Така е Кам, и на мен не ми стига  Mr. Green Аз обикновено си хапвам две големи вратни пържоли, ако остана с една, значи съм спряла, когато ме съветват французите - на най-сладкото и още гладна  Mr. Green 
На мен лично ми трябва около 350 - 400 гр месо, за да си хапна добре. Това при положение, че съм седнала да ям наистина много гладна. Иначе мога и с по-малко.

Емили, добре дошла и успех с режима   bouquet

# 141
Кам, не си единствена....300 гр не ми се опират изобщо, ти от 200 се червиш... Mr. Green

Едит: Събрахме се, ето, че и Вив се е присъединила към групата....Simple Smile

# 142
  • Пловдив
Емили, добре дошла и успех с режима! Чудесен старт - продължавай в същия дух!
Грийн, ето подробна информация и насоки за фаста: http://ketodietapp.com/Blog/post/2014/08/14/Complete-Guide-to-Fat-Fast
Кам, Вив, Свети, леле, спасихте ме от терзания!  Hug Heart Eyes Точно снощи на вечеря, понеже нямаше читав зеленчук, наблегнах само на вратните пържоли. Уж малки, уж това, уж онова - 4 изядох. Днес претеглих една с приблизително същия размер (сготвена). Оказа се, че съм изяла към 400 гр месо на вечеря...В потрес бях, хем си знам, че хапвам добре.  #Crazy То вярно, че вчера ядох само 2 пъти, ама все пак. Но сега, като ви прочетох, вече съм спокойна, че е възможно да не ми има нещо.  Joy И нито тежко ми стана, нито нищо - точно ми дойдоха! Blush Може би има значение, че няколко дни преди това все така се случваше, че карах с малко протеини, а явно имам нужда от повече!  Mr. Green

# 143
  • SA
Аз се червя, защото съм била доста в заблуда. Винаги съм мислела, че подобно количество е към стотина грама само.  hahaha
Иначе установих, че 200 грама стек и 300 грама ребра ми идват тамън. Основно това си и поръчвах с малко спаначец и тиква.  Simple Smile
Малко нагледен материал:
Скрит текст:

Последната снимка е от един пикник, който си правихме.  Simple Smile

# 144
  • София
Убийте ме, не мога да го изям това. Може би защото наваксвам с бяло вино. Единственото ми прегрешение е, все пак

Отивам да пека една маааазна патица ...

# 145
  • София
И аз Юле, все си викам, как може да ям по толкова ... но пък и се успокоявам, че дъщеря ми (12 г) яде същото количество, когато е много гладна. Та все пак ми мирва вината/главата, че ям колкото 12 годишно дете  Joy
Тези количества похапвам, когато ям с малко салата и наблягам на мръвката. Ако ям повечко салата, мръвката е една идея по-малко, не не много  Laughing

Кааам, страхотни снимки, добре че точно похапвам вратна пържола (малка) с две яйца  Mr. Green

# 146
Ох, успокоихте ме с тези пържоли. Ходихме на вила тези дни и си бях взела за мен 2 пържоли и няколко парчета гърди, с идеята, че ще ми стигнат за ден и половина. Ами аз още до вечерта ги бях изяла и се оглеждах за още  hahaha

# 147
Благодаря на всички за предразполагащия и силно стимулиращ прием в групата. Кажете как да се отнасям към алкохола.Засега го подминавам, но на втория ден от режима прокарах две ракийки ... Питам, защото обичам твърд алкохол. Не ежедневно, но през уикенда не пропускам това блаженство. А през зимата почти ежедневно пия по чаша-две червено вино. Моля и за препоръки за добра готварска сметана в някои от популярните вериги.

# 148
Освен Президент, инфо от миналата година (в Метро):

Ако е тази сметана:
http://www.optima.gr/page/default.asp?la=2&id=37

има карагенан.
На бг етикета не го пише, но на гръцки го видях.
Но пак е най-чиста от всички останали дето ги четох.

Но и в тая дето съм купила сега видях че има карагенан.  Пише краве мляко, млечен протеин и сгъстител:карагенан.  Merci Chef се казва:
http://www.merci-chef.com/spip.php?produit193

# 149
Привет emily_samatar, - добре дошла! дружно ще задаваме въпроси на ветераните Simple Smile За ракията мисля, че не е добра идея - доста е въглехидратен. За виното и то не е, но сякаш е по-добрия варинат, не знам - може би ако си без други въглехидрати през деня..

Скрит текст:
Официално се броя от вчера като стил на хранене (макар през уикенда акцентирах върху яйчица, извара, кисело мляко и много малко диня в неделята)

вчера беше супер и някак си ми се струва, че от месеци не се бях чувствала толкова леко Simple Smile днес до към обяд пак така,
но след обяд като прегладнях - към то обичайния час, когато преди време имах навика да похапвам вафла или в най-добрия случай плод. Под преди имам предвид мееесеци преди, а плод към 16-17 ядях плод.
Явно вгх. "дрога" си казва думата  Joy Оправих положението с шепа орехи и айран - мисля, че оки?

надявам се утре да е по-добре  - в ще се заредя с 2-3 варени яйчица. Ако се сещате още нещо за такива случай

като втори ден иначе е супер - днес малко ми се спи и ми се иска да набия всичко, но това може и пред мц да си Simple Smile)

инче от другата седмица се разбрах с една инструкторка в близкия фитнес да ме почва както си трябва  Praynig

Чудех се на разумно съотношение Мазн. Прот. ВГХ?  Според инструкцията в началото излизат горе долу 60-20 -20 или това не е толкова от значение?

Последна редакция: вт, 14 юли 2015, 22:15 от mamaNinka

Общи условия

Активация на акаунт