НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 781
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
  • UK
 Алкохолът не е въглехидрат  Peace
 Не знам защо 300г пържола ви се виждат много....аз такива и две ги оправям. А ако е пиле - изяждам по едно на грил, цяло, за едно ядене  Mr. Green
 На ден ми се събира поне по 1кг месо  Grinning И това е преди да забременея  Joy

# 151
Свидничка , не е малко месцето ти Simple Smile
Мисля че повече от 2г/кг т.м е вече в излишък . Ако енергийния баланс се поддържа с мазнини няма да има нужда от толкова месо .
Преди години когато бях на Дюкан изяждах такива количества . Без мазнини ( парафин май имаше там:) И хем все ми се ядеше , хем бъбреците ми доста се озорваха . ( за справка - предполагам ти е известно че само от месото..от белтъците т.е има отпадни продукти - амониеви разни , все пак това са аминокиселини . Урея , амоняк ...) И отделянето им е активен процес .Та след отделяне на отпадните продукти от доста сериозни количетва месо креатининът ми влезе в норма след повече от година .
Хубавото на НВ ВМХ е точно това - белтък , който покрива дневните ти нужди от АК
и мазнини , които енергийно те осигуряват ( за справка - мазнините се разграждат до СО2 и Н2О . )
Дамиии !
Благодаря за съпорта ! Руми е супер ! Започнах тренировките за начинаещи , напомнят ми комплексите на моите инструкторки , но те бяха по 1 час ( разтягането и загряването са еднакви ) .
И не е лесно да си призная , докато се въргалях по пода виждах долу как моите дружки бягат...Не знам дали и аз няма да бягам пак , но първата тренировка за начинаещи ми хареса !

# 152
emily_samatar  bouquet
Изключително ми е приятно ! Де да можех да не излизам от тук Simple Smile
Виненото лоби  приема попълнения!

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 06:30 от tonyduve

# 153
tonyduve, а ти защо не бягаш ? Аз бях стигнала до 4 км. , но започнаха да ме болят колената и спрях.Предполагам от килограмите, защото не съм паднала под 80  EmbarassedЗа справка в началото започнах с 200/300 метра и не можех повече.Човек се развива в дадена област стига да има желание и постоянство.Вчера беше мазало при мен.Не се подготвих с храната и ядох хляб.Ами после цял ден все за ядене мислех и исках буквално да се натъпча.Хем ме е яд на мене си хем се радвам за вчерашната опитност.Нямаше го спокойствието а само чувството, че искаш още храна.Реално си дадох сметка колко добре ми се отразява ВМ НВХ хранене.Та мина ми мерака за тесто  Laughing

# 154
Каква сметана използвате? Последно си вземх една 20% ама като я гледам си има и не малко захари.. /:

# 155
Каква сметана използвате? Последно си вземх една 20% ама като я гледам си има и не малко захари.. /:
Аз си цедя домашно кис. мляко и ми става почти като сметана.

# 156
...
Виненото лоби  приема попълнения!

ей ме, макар че ме хваща от глътка
но пък съм ценител

"почивката" беше с ужасни напитки
за тези пари сервираха алкохол тип Цар Киро, поне ги сервираха студени, а не вино като пи..я на Албена преди 4 години
снощи като се прибрахме и оправихме си сипах малко френско бяло

# 157
Вив, точно това боднах за закуска тази сутрин. Няма такъв кеф! Аз също малко се притеснявам за количеството месо, което консумирам напоследък - не минава ядене без мръвка. Снощи отидох до магазина за вратни пържоли и продавачката започна да ми избира едни сухи и смотани, и като й казах, че искам да има мазно по тях, тя отговори "Вие сте първата, която иска такива." Купих две кила да не ми се налага да пека отново в следващите 2 дни. Честно казано никога не съм вярвала, че ще стигна дотук и то доброволно.
Не мога вече и да разбера как се наяждат жените със салата и кисело мляко?! А, не беше далече времето, когато и аз се хранех оскъдно и само гледах часовника кога ще дойде време за следващо хранене...
Да се включа с коментар за сметаните и млечните като цяло. Опитвали ли сте LB? Български са, изчистени продукти на добри цени. За мен тяхната сметана се доближава най-много до истинската като вкус и консистенция. Не помня дали имаше карагенан, обаче. Цената е много прилична - кофа от 1 кг струва към 5 лв. Не се продават, доколкото знам в търговската мрежа, имат фирмени магазини в няколко квартала в София и един във Видин.
http://www.lbbulgaricum.bg/c/bg/firmeni-magazini/

# 158
За Ел Би - от Метро купувам тяхната заквасена сметана и е превъзходна на вкус, с 30% масленост, което за съжаление е голяма рядкост на нашия пазар.

Не знам за другите градове, но в момента в Пикадили Варна, сьомгата котлет е на 7.99 лв, а филето на 12.99 лв.

# 159
  • UK
 Тони, малко-много...ям докато се заситя и месото, което ям не е сухо, винаги си има мазнина. Когато съм гладна - ям и не мисля дори на теория колко протеин ми е нужен  Hug Аз тренирах много активно, така че предполагам нуждите на организма ми са били доста завишени  Peace
 В момента съм почти неподвижна и апетитът ми е странен, ям неща, които по принцип не можех да понасям, като ориз например. Но остават още 6 седмици и ще ги избутам някакси  Mr. Green

# 160
  • SA
За алкохола - мисля, че ако е в умерени количества, няма проблем да се пие от време на време и вино и твърд алкохол са най-подходящи. Бирата и разни десертни вина, ликьори и подобни обаче е добре да се избягват.
Ние верно си имаме тук алкохолна групичка, само Танчето нещо се губи напоследък.  Simple Smile

# 161
Сметаните, които могат да се намерят на нашия пазар са 2 вида - течна и заквасена.
В заквасената сметана няма карагенан, карагенана се слага в течните сметани, но не знам каква му е функцията, дали се ползва като стабилизатор или като сгъстител. Ако някой има повече информация по въпроса ще се радвам да сподели, ще ми бъде интересно.

Заквасени сметани предлагат много фирми - Данон, Мегле, Родопея, Бор-Чвор, ЕлБи, Хармоника и т.н. Също има и заквасени сметани с марка на съответните вериги магазини, като Pilos на Lidl. Пробвала съм почти всички, но най-много ми допадат сметаните от руските магазини (имат сметани с различна масленост 30%, 20% и 18%), защото най-много се доближават до т.н. крем фреш, който според мен е по-различен от нашите заквасени сметани. Някак стои по кремообразен, докато нашите сметани ми стоят като цедено кисело мляко. След сметаните от руските магазинчета, харесвам тези на Хармоника и накрая тази на ЕлБи. Другите сметани не ми харесват, но все пак е въпрос на вкус. Пробвайте и си взимайте това, което на вас ви допада.

При течните сметани избора е много малък. В България масово се продават растителни сметани, а те почти винаги са подсладени. Това за мен не е сметана! Хубава животинска сметана 35% съм виждала на Президент, но цената и е височка. Компромисен вариант са сметаните Pilos(30% на Lidl) и една марка на Kaufland пак 30%. Може да се намерят и други марки по магазините, но трябва да се четът етикетите! Има сметани за готвене с по-ниска масленост 20% или 18%, някои от тях също са животински, но аз сметана под 30% рядко купувам.

Надявам се бях полезна. Simple Smile

# 162
Относно течните сметани - в Метро има на добра цена 2-3 италиански марки с 35% масленост. Също отскоро продават една чешка /или полска?/, която е с 36% масленост и струва около 6 лева за литър. На мен ми е много вкусна. Всички изброени обаче имат добавен карагенан.

# 163
Това за карагенана не е така - добавят го и в течните и в заквасените.

# 164
Това за карагенана не е така - добавят го и в течните и в заквасените.

май на всякъде го пъхат Sad

Общи условия

Активация на акаунт