За или против чакането за секс в нова връзка?(опит за петъчна)

• 32 438
  • 920
  •   1
Отговори
# 690
Много са ми интересни иначе почтени жени, които на теория одобряват по-разкрепостеното поведение, но не си и представят как се случва на практика и какви са последиците. От стремеж да сме "позитивни", готини и приемащи ставаме абсолютно безкритични.

Какво е "почтена жена" за теб? Аз съм наясно какво мое поведение ме удовлетворява, но съм далеч от мисълта, че целият свят трябва да се води по него, а ако не - трябва да хвърлям камъни. Не бих го нарекла безкритичност, а по-скоро разбиране, че хората имат различни разбирания, потребности и живот като цяло.

# 691
Защо, Параход, много хора водят дневници. А от известно време насам - и Фейсбуци.  Laughing Като прелистиш дневника от 1994 година и в него има "вторник. страхотен секс с рижавия от бара. Не разбрах как се казва" "четвъртък. Калпав секс с мургавия в дискотеката. Не ме интересува как се казва" - ето ти пълен инвентарен списък. Без психопатия, но без бели петна.  Laughing  Mr. Green
1994-а нямаше фейсбук, а в България нямаше дори интернет. От баба ти - на възраст, напълно подходяща за полов живот по туй време Grinning

Иначе дневници и аз съм имала на младини, ама гледам в тях все платоничните и неконсумирани любови, а не сексът на бара. Та sic transit gloria-та на бройката, де Simple Smile

# 692
За тогава - дневници, за сега - фейсбуци. А човек винаги може да се похвали със задна дата. Не е като да няма сканирани снимки от 90-те по нюзфийдовете.  Mr. Green

Цитат
Иначе дневници и аз съм имала на младини, ама гледам в тях все платоничните и неконсумирани любови, а не сексът на бара. Та sic transit gloria-та на бройката, де Smile

Много готино казано  Grinning

# 693
Непочтен си, ако търсиш да рационализираш поведение, за което дори самият ти не си сигурен доколко е добро. Ако му слагаш хубави табелки като "освободен" или разкрепостен, а всъщност е ясно, че си се отдалечил от полезното, в името на това да си начешеш крастата.

1994 някъде вече имахме интернет, но с модем по телефона.

# 694
Да, но от разкрепостен до непочтен се стига лесно, а няма и точна граница.

Разкажи ни за връзката между разкрепостеност и непочтеност, моля.

# 695
Да, но от разкрепостен до непочтен се стига лесно, а няма и точна граница.

До по тая логика и от почтен до задръстен няма точна граница.

# 696
Вече казах- когато хората започнат подсъзнателно да се стресират и да се чудят дали наистина всичко това е ОК, но отстрани ги убеждават, че да, ОК е, естествено е, не знам какво...

Човек не попада в хаотични събития изведнъж, защото ще се усети и ще избяга. Непочтеното е, че малко по малко свикваш на неща, които не са полезни. Малко по малко всички се тренират да приемат все по-странни неща като естествени.

Мда няма граница и в другата посока, но ако си задръстен, никого не нараняваш. Докато ако си непочтен, вече пречиш на другия.

# 697
  • София
Непочтените вредят на другите, разкрепостените - напротив Simple Smile
А доколко нещо е полезно или не е съвсем друга и доста дълга тема.

Но ние всички знаем, че Мамасита е стандарт, разбира се.
Децата трябва да са две, връзките - най-много три, а за секс се чака поне 6 месеца. Толкоз.

# 698
Колко пъти казах, че не аз съм стандарт, но има стандарт извън мен, който аз следвам.

За две деца никога не съм казвала. Може и да са три.

Разкрепостените влияят непряко. Малко по малко сменят стандарта. След време това, което е било право, става едва ли не задължение.

В Смелия Нов Свят на Хъксли моето поведение щеше да е наистина девиантно.

# 699
Разкрепостените влияят непряко. Малко по малко сменят стандарта. След време това, което е било право, става едва ли не задължение.
Точно същата реторика използват и атакистите срещу гейовете.

# 700
Ами правилно я използват. В моята социална среда вече ако кажа лоша дума за гейовете, ме чака социално отхвърляне. Което пак си е вид дискриминация, но срещу мен може, защото не съм позитивна и приемаща.

А "стандартът" го е поднесъл и Йода от Междузвездни войни: "Искаш вълнения, приключения! Но не това пътят на джедая е!" Изобщо, вълненията и интересното са надценени. В повечето случаи са безсмислена драма.

Интересно ми е и какво точно ще те научат за мъжете и връзките, ако почнеш със секса и връзките още от 16 и сменяш само по едно гадже на година. Това са някакви тийн изпълнения, които няма да оставят следа, но може да ти попречат да се занимаеш с нещо по-полезно. И едва ли ще те научат за зрелите връзки.

# 701
Хаха,
има и по-класическо:

"... adventures! Nasty disturbing uncomfortable things! Make you late for dinner."

Аз по-голяма драма, стрес и вълнение от това да имаш дете/деца не съм видяла. Другото го пиша на сметката "развлечения" и като правило не ми се случва да съжалявам за нещата, които съм направила. Иначе примерът, който дадох по-горе, много се разминава с моята лична сексуална биография, която няма да описвам тук. Избрах го да е сравнително средностатистически по няколко различни параметъра.

# 702
Децата не могат да те преследват, шантажират, не се сърдят, ако имаш друго дете.

Интересно ми е защо хората толкова се борят, ако нещо застане на пътя на сексуалното изразяване. Какво точно ще се случи, ако забавиш или пропуснеш? Ама наистина какво ще се случи, ако трябва да си контролираш сексуалността? Или сексуалното изразяване вече е последното свято нещо, което не се пипа по никакъв повод.

# 703
Децата не могат да те преследват, шантажират, не се сърдят, ако имаш друго дете.
Да бе, да. Могат и още как.
А също и - можеш да си избереш партньори, които не правят горните неща. Можеш да си избереш, за разлика от децата, които идват като котка в чувал - каквото ти се е паднало на раздаването, такова.

# 704
Нещо, което е в норма, няма нужда от контрол. Особено, ако контролът значи да го превърнеш в девиация.

Общи условия

Активация на акаунт