За или против чакането за секс в нова връзка?(опит за петъчна)

• 32 391
  • 920
  •   1
Отговори
# 720
Целият спор, още от другата тема, тръгна от това на кой му бил по-голям... интелектът. Който чака е духовно богат интелектуалец, другите... Знаят си.  Laughing

Ама чакането варираше от запознанството до началото на връзката, в зависимост на кой как му е угодно да си изкара прословутите месеци.

Страшно лицемерие, страшно.

Отделно, смехотворни са съветите относно успешни връзки от хора с разводи и деца от различни партньори.

# 721
Аз пък четох, четох темата, участвах даже и не разбрах кой за какво спори? Честно, нищо не разбрах.

# 722
Изчакването не е игра , средство за мъчение или средновековна отживелица ,а начин да се отсеят 'играчите' от 'свестните' мъже .За мен поне .

Излизала съм с не малко бройки мъже , била съм винаги много привлекателна за мъжкия пол и ухажвана постоянно ,но съм преценяла много внимателно типът мъж насреща , защото държа на качеството ,а не толкова на количеството. Приятелки са ми се чудели как с такова тяло ,излъчване и характер съм все още ...Защото съм избрала да е така.

Така съм възпитавана ,но не само ,защото когато бях напълно самостоятелна ,независима и  живееща в друга страна на 19 години не съм хукнала да наваксвам липси ,а още по целенасочено опознавах хората около себе си и подбирах средата си.

6 години по -късно срещнах Него ,който беше донякъде антипод на харесваната от мен външност ,но характера му, отношението към мен и личността му ме спечелиха .
Различни сме много , но намерих човек ,с който бих искала да остарея . Дано да поживеем заедно още 30-50 години за да разкажа на внуците си какъв страхотен мъж е дядо им ,но дано сме и двамата там да разкажем за лудата си младост заедно .

Ако стане ще стане  ,ако ли някой от нас се влюби или се разведем по някаква причинна , значи няма да стане . Важното е да сме заедно сега, да се наслаждаваме един на друг , да покорим нашия си свят и мечти  и да живеем добре .

Светът навън никога не ме е вълнувал дотолкова с мнението си .Интересно ми е да го чуя ,но аз познавам себе си и знам ,че иначе нямаше да съм щастлива и познавайки тялото ,душевността и характера си знам ,че моят модел е най-добър за мен .
Другите не са ми коректив, по който да се водя и никога не е са били .Все съм си аутсайдер в тази епоха  . Свикнала съм . bowuu

# 723
Изчакването не е игра , средство за мъчение или средновековна отживелица ,а начин да се отсеят 'играчите' от 'свестните' мъже .За мен поне .

Да, има логика, определено.

Другите не са ми коректив, по който да се водя и никога не е са били .Все съм си аутсайдер в тази епоха  . Свикнала съм . bowuu

Оле, и ти ли? Е, и аз съм аутсайдер. Е, и аз вече свикнах и се нагодих, обаче в началото ме дразнеше, да си призная честно.

# 724

Отделно, смехотворни са съветите относно успешни връзки от хора с разводи и деца от различни партньори.

Добре де, как предлагаш да имам повече от 1 дете? Нали за тая работа трябва и мъж.

Да не говорим, че все пак живея с втория партньор и все едно имам дете от втори брак. Мисля, че това не е толкова неестествено. А може би трябваше да откажа да раждам отново? Все пак не е като да имам деца от 2ма партньори и сега да съм сама или да живея с трети...

Или трябваше да ползвам донор за второто дете...знам ли? Или ще ми се зачете, ако имам 2 поредни деца от един и същи мъж?

Да, ясно е, че имаше за какво да внимавам. Но не важи ли това и за момиче на 16, и на 20? Че тогава й се оформя светогледът и отношението към връзките, една драма не на място и може да я попарят в пролетта й, или да стане цинична. Да не говорим, че какъв ли пък толкоз е сексът на 16...

"Моята теза е, че човек трябва да дава воля на моментните си пориви по отношение на секса."

Хайде да го заменим с "Ако поиска, може да дава воля, стига да си носи последствията отговорно." Не обичам "трябва". Моментният порив...не знам какво му е ценното. Аз си падам повече по дълготрайните пориви и намерения и насоки на битието.

# 725
Много са ми интересни иначе почтени жени, които на теория одобряват по-разкрепостеното поведение, но не си и представят как се случва на практика и какви са последиците. От стремеж да сме "позитивни", готини и приемащи ставаме абсолютно безкритични.
Мен примерно просто не ме интересува кой с кого и колко прави секс, стига това да не ме засяга пряко.
Не съм възприела тази нагласа, за да ме смятат другите за много готина, а защото лично аз се чувствам комфортно с нея.

# 726
Добре де, как предлагаш да имам повече от 1 дете? Нали за тая работа трябва и мъж.

Да не говорим, че все пак живея с втория партньор и все едно имам дете от втори брак. Мисля, че това не е толкова неестествено. А може би трябваше да откажа да раждам отново? Все пак не е като да имам деца от 2ма партньори и сега да съм сама или да живея с трети...

Или трябваше да ползвам донор за второто дете...знам ли? Или ще ми се зачете, ако имам 2 поредни деца от един и същи мъж?

Да, ясно е, че имаше за какво да внимавам. Но не важи ли това и за момиче на 16, и на 20? Че тогава й се оформя светогледът и отношението към връзките, една драма не на място и може да я попарят в пролетта й, или да стане цинична. Да не говорим, че какъв ли пък толкоз е сексът на 16...
Ти си олицетворение на лицемерието относно "чакането", но в случая за връзките нямах предвид конкретно теб, а по принцип.
Хич не е неестествено, напротив. И 5-ти брак да му е на някого, аз изводи само то тази графа за него не бих си направила. Просто след като в личния живот на някого не му е провървяло особено с партньорите и ги сменя на по някоя годинка, дори след една определена възраст, очевидно съветите му за щастливи взаимоотношения едва ли са особено акуратни. Така де, аз не бих вярвала на някоя пухкавелка да ми се обяснява за здравословно хранене.
Това далеч не значи, че опитът му не е ценен или не може да бъде полезен, просто след като сам не е успял да съхрани връзка, е излишно да дава съвети как това би трябвало да се случи.

Ясно е, че всеки си има собствена формула, която го удовлетворява, но не разбирам амбициите на някои хора да рамкират всичко според техния си мироглед.

# 727
Kontesa, нищо не ти гарантира, че изчаквайки отсяваш плявата. Съвсем вероятно е да попаднеш на умен и търпелив мъж (бидейки неземна и неустоима красавица), който ще чака колкото е необходимо за да те изчука (всъщност бидейки недостъпна вероятно ще го амбицираш още повече) докато в същото време се раздава на още няколко фронта. Тоест, програмата му е пълна. Бих искала да попитам какво толкова много разбираш за един мъж след 5 срещи? Или след 10. Или след 15. Кое е това, което преценяваш в него?

The Siren of Titan, за кои последствия говориш? Това е секс, нищо повече.

# 728

Хич не е неестествено, напротив. И 5-ти брак да му е на някого, аз изводи само то тази графа за него не бих си направила. Просто след като в личния живот на някого не му е провървяло особено с партньорите и ги сменя на по някоя годинка, дори след една определена възраст, очевидно съветите му за щастливи взаимоотношения едва ли са особено акуратни. Така де, аз не бих вярвала на някоя пухкавелка да ми се обяснява за здравословно хранене.
Това далеч не значи, че опитът му не е ценен или не може да бъде полезен, просто след като сам не е успял да съхрани връзка, е излишно да дава съвети как това би трябвало да се случи.

Ясно е, че всеки си има собствена формула, която го удовлетворява, но не разбирам амбициите на някои хора да рамкират всичко според техния си мироглед.

И аз съм на това мнение. Плюс това съм леко суеверна и имам чувството, че ако тръгне човек да се хвали колко е добре и щастлив, съдбата ще му покаже среден пръст.

# 729
А и..Контеса изглежда вървежния тип,ама от типа ''малкото беззащитно момиченце'' и си има определени мъже,които за да докопат това,което никой друг не е пипал...ще си стискат и чукат нещо друго,докато получи шоколада.В много от случаите това се оказва единственото интересно в момичето,а другото остават претенции и ''драма''(това не конкретно към Контеса,тя явно е извадила късмет)
Хеле пък да не е от вървежния,ама да си чака...ще си отчака чакането... Laughing

# 730
Разсмяхте ме .Не съм от вървежния тип ''малкото беззащитно момиченце'' нито пък " неземна и неустоима красавица" ,никак даже. Мъжът ми също най-добре знае каква съм ,но ми е казвал ,че си е струвало да ме почака  Flutter

Мъжът ми е по-малък от мен с година и половина ,та не е и тип 'чичко ' .И двамата сме упорити и силни характери и сме партньори в истинския смисъл на думата ; равноправни и аз мога да разчитам на него ,както и той на мен .Просто бяхме млади, в чужбина, независими хора ,които срещайки се се намериха.

Преценявах му характера (как се държи с приятели, близки, помощен персонал, жени, деца ,възрастни) ,маниери , човечност , интереси,слава между приятели и познати както и склонността да се съобразява с партньора. Дали ще се живее леко с него ,или ще е драма всичко.  Peace

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 00:03 от Анонимен

# 731
Kontesa, нищо не ти гарантира, че изчаквайки отсяваш плявата. Съвсем вероятно е да попаднеш на умен и търпелив мъж (бидейки неземна и неустоима красавица), който ще чака колкото е необходимо за да те изчука (всъщност бидейки недостъпна вероятно ще го амбицираш още повече) докато в същото време се раздава на още няколко фронта. Тоест, програмата му е пълна. Бих искала да попитам какво толкова много разбираш за един мъж след 5 срещи? Или след 10. Или след 15. Кое е това, което преценяваш в него?

The Siren of Titan, за кои последствия говориш? Това е секс, нищо повече.

И в другата тема коментирахме, че е възможно да оре на няколко ниви човекът, особено ако не получава секс. Не, че имането на секс дава някаква пълна гаранция за вярност, разбира се. Доста хора биха си премълчали евентуална невярност, ако знаят, че партньорът им е категорично против това, дори при брак и деца, а пък за някакъв начален етап на ухажване без секс много малко биха си признали, без да ги заподозрат.

# 732
Разсмяхте ме .Не съм от вървежния тип ''малкото беззащитно момиченце'' нито пък " неземна и неустоима красавица" ,никак даже. Мъжът ми също най-добре знае каква съм ,но ми е казвал ,че си е струвало да ме почака  Flutter

Мъжът ми е по-малък от мен с година и половина ,та не е и тип 'чичко ' .И двамата сме упорити и силни характери и сме партньори в истинския смисъл на думата ; равноправни и аз мога да разчитам на него ,както и той на мен .Просто бяхме млади, в чужбина, независими хора ,които срещайки се се намериха.

Преценявах му характера (как се държи с приятели, близки, помощен персонал, жени, деца ,възрастни) ,маниери , човечност , интереси,слава между приятели и познати както и склонността да се съобразява с партньора. Дали ще се живее леко с него ,или ще е драма всичко.  Peace

А сексът кога дойде на дневен ред? Щеше ли да се омъжиш за него ако се бе оказал пълно фиаско в леглото?

кукумицинка, съвсем в реда на нещата е човек да потърси секс другаде, ако вкъщи не го получава. Но тук става въпрос за това, че преценяваният кавалер може да го играе безупречен джентълмен докато търпеливо чака дамата да се реши и да разтвори бедра. И същевременно да се разсипва от секс другаде.

# 733
Просто бяхме млади, в чужбина, независими хора ,които срещайки се се намериха.

Ясно  Laughing Ми ще чака,къде ще ходи...Повечето български мъже в чужбина са вървежни основно сред българките,ако изобщо са.Като намери някоя,която я бива,ще търпи - няма точно къде да ходи.

# 734

А сексът кога дойде на дневен ред? Щеше ли да се омъжиш за него ако се бе оказал пълно фиаско в леглото?

кукумицинка, съвсем в реда на нещата е човек да потърси секс другаде, ако вкъщи не го получава. Но тук става въпрос за това, че преценяваният кавалер може да го играе безупречен джентълмен докато търпеливо чака дамата да се реши и да разтвори бедра. И същевременно да се разсипва от секс другаде.
Сексът е бил на преден план от ден 1ви .

След 2 месеца и половина .

Ако беше пълно фиаско..надали . Бих дала шанс да се научи ,но при липса на желание на човека до теб да му е хубаво нямаше да има връзка,а камо ли брак .  Peace
Предполагам съм просто късметлийка  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт