Моля да споделите мнения за 76. ОУ "Уилям Сароян"

• 21 120
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
А тя къде е учила досега, разбира се ако искаш да споделиш.

# 16
А тя къде е учила досега, разбира се ако искаш да споделиш.

Ще ти пиша на лични.

# 17
Момичета, благодаря за споделените линкове. Явно сме късметлии с училището и учителите. Тъй като в класациите на МОН се взема предвид успехът на децата, искам да кажа, че за мен е важно и отношението към тях. В 76. ОУ в центъра е поставено детето и към всеки ученик има индивидуален подход. Учителите са търпеливи и грижовни. Проявяват разбиране и човешко отношение.

# 18
Здравей,Десислава.Късничко се включвам,но бих искала да споделя.
Дъщеря ми завърши тази година 4 клас при г-жа Мантовска.Безкрайно съм щастлива,че точно тази госпожа придружи дъщеря ми по трудния път на израстването от детската градина до една по-зряла възраст.Тя бе за децата педагог-с различен подход към всяко дете,строг,когато ситуацията го изисква,държащ на дисциплината;приятел-децата я обичат,споделят с нея ;тя ги учи на така дефицитните в днешно време семейни ценности;гордее се и показва отличията на децата извън училище-било то спорт,изкуство,както и присъства на техни изяви...Не бих могла да обхвана всичко в няколко реда,но мога да кажа,че никой няма да сбърка,записвайки детето си при г-жа Мантовска.
Реших да продължим и в 5 клас в същото училище-спокойно,малки паралелки,едносменен режим,добра основа за изпитите след 7 клас.
Успех! Simple Smile

# 19
Bissipa, благодаря за споделеното мнение. Както каза и Катрин, освен трупането на знания, е важно и отношението към децата.

# 20
Намерих и класация на училищата в страната според резултатите от НВО след VII клас. 76. ОУ е на 118 място от общо 1839 училища.

http://www.danybon.com/obrazovanie/klasacia-na-uchilistata-v-bg-nvo-7-class-2015/

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 08:26 от Десислава Ф. Дончева

# 21
За мен единствения плюс на това училище е, че е малко, но нали знаете, че това означава, че няма стол за обяд - поне на мен така ми казаха, което значи, че ако детето е целодневно ще дъвче сандвичи. Не знам всички от квартала казват, че не е ок.
Да питам Деси, нали 76-то е основно, какво ще става след 8 клас, т.е това е училище за една година, а после? И ако може да споделиш откъде се местите там?
Скрит текст:
Моето дете сега ще е 2 клас, миналата година и аз бях в чуденка, приеха ни и в 76-то, но и в още няколко, записах я в друго и се чудя все още дали не сбъркахме с избора

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 20:38 от Mira_p

# 22
Мира, благодаря ти за включването. Относно столовото хранене - не мисля, че е кой знае какъв проблем. Живеем в модерни времена, все пак. Спомням си, че преди около 6 години лежах за задържане в "Майчин дом". Там също нямаше стол, а външна фирма доставяше храната по предварителна заявка. Права си, че 76. ОУ е до осми клас, но след това може да се кандидатства по успех в почти всички гимназии. Просто моята дъщеря се издъни с двойка на математиката на НВО. Записах я в 76. ОУ и затова събирам мнения. Благодаря ти още веднъж за включването. Всичко ми е ценно като информация.  Simple Smile

# 23
Абсолютно подкрепям Деси относно стола. Живеем в столицата на България, и то в XXI век. Има хиляди варианти за топъл, вкусен и здравословен обяд за децата. За мен по-важно в изказването на Мира, е че училището е малко. Това носи огромни плюсове за децата. Класовете са малки и спокойни. В центъра е поставено детето – не само като ученик, а и като личност. Ние завършихме IV клас при г-жа Мантовска. Тя сега поема първолаците. Изключителен професионалист и педагог. Тя беше не само учител, но също майка и приятел на нашите деца. За резултатите на НВО май споменах вече, но ще го повторя – завършихме с общ успех над 5,50. Като гледам класациите от НВО след VII клас, нямам никакво съмнение относно избора на училище.

# 24
... Права си, че 76. ОУ е до осми клас, но след това може да се кандидатства по успех в почти всички гимназии.
Не съм запозната много с кандидатстването след 7 клас, но нали местата в повечето желани гимназии се заемат след класирането и ако няма места и пълен отличник да е детето в 8 клас, как ще го вземат. Не е лично, на вас стискам палци, чудех се само.
А, че има варианти за хранене - така е, но е хубаво всичко да е на едно място, в ДУ никой не осигурява кетъринг и лично аз съм доволна, че в нашето училище има стол и детето яде топъл обяд.
Факт е, че имаме доста познати, включително и деца в класа, които са били в ПГ в 76-то, но казват, че не е било ок, но в района няма много варианти за подготвителен клас.

# 25
Мира, дъщеря ми не може да кандидаства след VII клас, защото има двойка по математика. Учеше в "елитно" училище (ще спестя кое е), но във випуска имаше двойки. Тези деца не могат да кандидастват в езикови училища и профилирани гимназии тази година. Трябва да изкарат VIII клас в основно училище. Догодина кандидатстват по успех. Такива са правилата. Но относно сина ми, който догодина ще е в I клас, най-вероятно ще го запиша 76. ОУ. Ще споделя мнение след 15 септември. Сега търся такова от майки, чиито деца учат там. Но ти благодаря за включванията. Аз имам и голяма дъщеря. Сега ще бъде студентка. Помня, че от I до IV клас взехме решение външна фирма да храни децата със здравословна храна. Използвахме базата за хранене на училището. В 76. ОУ, доколкото видях, има лавка с маси. Така, че едва ли е проблем храненето.

# 26
Относно липсата на стол. Преди да подам документите за кандидатстване за първи клас в 76-то по време на ртазговора с директорката и зам. директорката аз зададох същия въпрос относно храненето на децата - как точно ще става. И директорката ми отговори, че това ще е едно от нещата, които ще бъдат дискутирани с родителите на родителската среща преди започване на учебната година септември месец. Ако искаме да има кетъринг за децата ще се сключи договор с фирма и няма да има никакъв проблем. Ако трябва да съм честна това беше една от чуденките ми когато избирах училище, как така няма да има стол, но после се замислих, че децата ще са там по цял ден до трети клас вероятно и след това ще са достатъчно големи, за да се прибират и да си обядват вкъщи. А след казаното от директорката напълно се успокоих. Не вярвам, че има място където освен позитиви няма и по нещо, което да не е ок. За мен факта, че училището и класовете са малки и се обръща достатъчно персонално внимание на всяко дете е на порядъци по-важен от това, че нямало стол. Моето дете примерно е толкова злоядо, че дори без кетъринг едва ли ще има кой знае каква разлика за него конкретно. Но дори и да не беше такова, пак би било въпрос на приоритети за мен. А липсата на стол се нарежда много след последните такива.

# 27
Някой може ли да ми каже дали децата в първи клас имат шкафчета в стаята, където да си оставят екипа по физическо, нещата по рисуване, а зимата и връхните дрехи и евентуално да се преобуят, за да не седят по девет часа (тези, които ще остават на занималня) обути с ботуши.
Предполагам, че след първи клас се местят в друга стая защото доколкото успях да видя само една стая беше с единични чинове, а всички останали бяха за по две деца на чин.

# 28
Някой може ли да ми каже дали децата в първи клас имат шкафчета в стаята, където да си оставят екипа по физическо, нещата по рисуване, а зимата и връхните дрехи и евентуално да се преобуят, за да не седят по девет часа (тези, които ще остават на занималня) обути с ботуши.
Предполагам, че след първи клас се местят в друга стая защото доколкото успях да видя само една стая беше с единични чинове, а всички останали бяха за по две деца на чин.

Мисля, че не се местят в начален етап. В една и съща стая са си от I до IV клас. Мисля, че имат шкафчета. Дано се включи някой, който има информация по поставените от теб въпроси.

# 29
Да, имаш шкафове където децата могат да си оставят дрехите и обувките.

Общи условия

Активация на акаунт