В момента чета ...40

• 66 820
  • 770
  •   1
Отговори
# 15
Сега съм на "Блус в лятна нощ" на П. Конрой - мнооого ми напомня на "Принцът на приливите", която страшно ми хареса.
"Блус в лятна нощ" ми е много любима. "Принцът на приливите" ме чака от доста време, но нещо не мога да стигна до нея.
Приключих "Светлината, която не виждаме". От средата нататък ми стана интересна, но не толкова, че да я оценя високо. Имаше моменти, в които затварях книгата и три минути по-късно не се сещах какво се е случило в последните страници. Някак безразлична ме остави - не влязох в историята, останах страничен наблюдател. А и за мен най-добрите книги за войната вече са написани - от Ремарк. Simple Smile
Сега започнах нещо, което май ще се окаже пълна боза, затова не ѝ пиша името - вероятно ще я зарежа.

# 16
Записвам се и аз, нямам все още прочетена книга, защото чета няколко в момента. Тази, с която най-много сме се сдушили е "Души в окови" на Съмърсет Моъм. За мен е невероятна книга, нещо от рода на по-философска "Джейн Еър", но в главната роля имаме мъж. Дълга и протяжна книга е, с  много житейски размисли, откривам малко от философията на "Изворът" в нея. Абе, стана ли ясно, че много ми харесва???  Crazy  Mr. Green  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Междувременно чета "Невидим" на Джеймс Патерсън, "Игра на сенки" на Кевин Гилфойл(която почти съм приключила, но оставих заради Моъм) - и двете са трилърчета, много зарибяващи!  Peace  Heart Eyes

"За мишките и хората" започнах и оставих, не защото не ми харесва, а защото не исках да си развалям удоволствието от четенето й. Трябваше да я прочета за един изпит, но не успях цялата. Тази книга трябваше да я чета на спокойствие, не да бързам. Ще я захвана от началото, но по-натам ..  Peace

Вчера излезе "Благодатният четвъртък" в ново издание, но със стар превод от Кръстан Дянков - заподозрените са естествено "Колибри". Взела съм си го него, както и "Улица Консервна" за бъдещ прочит.  Heart Eyes Heart Eyes

Отделно, наченала съм "Убийствено студена" на Луиз Пени, която Венката прочете, защото ме грабна много повече от предходната.  Peace

Започната и недовършена е и "Шестото измиране", която е нехудожествена, но пък много интересна, иска си времето тази книжка, а аз за съжаление го нямам ....  Crossing Arms

И те така, Бъбъл си чете сто хиляди книжки, но нито една прочетена няма  Mr. Green Mr. Green

# 17
  • София
Отделно, наченала съм "Убийствено студена" на Луиз Пени, която Венката прочете, защото ме грабна много повече от предходната.  Peace
Ми тя Венката я прочете, щото Бъбъл едва я нави  Mr. Green. Да знаеш, щях да я водя на море и да я чета там. Сега имаш бойната задача да кажеш дали трилърчето на Джеймс Патерсън си го бива  Hug. Някой беше питал по-напред за други негови романи. За мен най-добри си остават "Целуни момичетата" и "Мрежата на паяка" (дано само не бъркам името).

Аз продължавам с "Испанска балада". Скоро четох за Елинор Аквитанска и доста от събитията ми се връзват екстра и хронологично. Интересна е книгата.

# 18
  • София
denim123, може ли да споделищ мнение за Онова лято...Намерих я в мои свалени файлове , но нямам спомени за анотация.Предполагам че по препоръка съм я свалила преди време.Сега ми се чете нещо наистина приятно, лятно, разпускащо...Дали заглавието ще ме подведе

# 19
  • на североизток от Рая

Вчера излезе "Благодатният четвъртък" в ново издание, но със стар превод от Кръстан Дянков - заподозрените са естествено "Колибри". Взела съм си го него, както и "Улица Консервна" за бъдещ прочит.  Heart Eyes Heart Eyes

Видях новото издание на книгата и много ме привлича. Но аз я имам "Благодатният четвъртък", затова се въздържам от покупка. Може би и Кръстан Дянков е виновен, че толкова много обичам Стайнбек.

Бъб, когато искам да те усетя, отивам в Хеликон. Така направих и днес. Сякаш си с мен. На прибиране вървях и си мислех за теб. Добре, че се разписа. Усещаш ли ме?!  Hug Heart Eyes

# 20
  • Ямбол
И аз в новата тема все още с "Трафик" от Майкъл Конъли. Имам нужда малко от крими и трилър и от Хари Бош.

# 21
  • Belgium
Няма ли анкета вече?

System Error, мнението ми за "Светлината, която не виждаме" е същото като твоето.

Аз си чета "Хана сама вкъщи" (Миж  Hug ) и за сега съм доволна. Непретенциозно скандинавско трилърче, баш такова нещо ми се четеше.

След нея си мисля да се отдам на любимия Шмит и "Папагалите от площад Арецо", но да видим, може междувременно да ми хрумне нещо друго.

# 22
  • Ямбол
Имам предложение за анкета. Нещо като - имате ли определени книги за лятото или си четете всичко наред без значение дали сте на плажа или на друго място.
Аз например не правя разлика, понеже май все плажни книги чета, но други може да имат друго обяснение. За отговорите какви да са нямам някаква конкретна идея.

# 23
Много искам да прочета Моята орис. Някой да я е виждал електронно?
Продължавам с Малките принцове и до ден два дори ще я свърша. Много ме впечатли главния герой.

# 24
denim123, може ли да споделищ мнение за Онова лято...Намерих я в мои свалени файлове , но нямам спомени за анотация.Предполагам че по препоръка съм я свалила преди време.Сега ми се чете нещо наистина приятно, лятно, разпускащо...Дали заглавието ще ме подведе

Споделям, но имам 100ина стр до края. Грабва, определено. Лекичко четиво с 2 сюжетни линии - 1849 и 2009г.
А ти в ел. вариант ли я имаш? Издадена е тази год. Да не би да не е 1во издание?

# 25
  • Sofia
Благодаря за новата тема   bouquet
В момента чета "Закуска за шампиони" на Кърт Вонегът. Грабна ме от първата страница.

# 26
  • София
Да- в ел.вариант   ми е свалена.Нямам представа какво издание е Crazy 

# 27
  • София
Споделям, но имам 100ина стр до края. Грабва, определено. Лекичко четиво с 2 сюжетни линии - 1849 и 2009г.
А ти в ел. вариант ли я имаш? Издадена е тази год. Да не би да не е 1во издание?
Много често взе да се споменава тази книга, а и аз съм с впечатление, че е нова, но погледнах в МБ и хоп, изненада - има я качена там.

Аз например не правя разлика, понеже май все плажни книги чета, но други може да имат друго обяснение. За отговорите какви да са нямам някаква конкретна идея.
То и аз сякаш най-вече плажни книги чета  Mr. Green, но обичам да си избирам специално книгите за лятната отпуска. Основната ми надежда е да се окажат много, много интересни. Имам си и една традиция от тийн годините ми - да си купувам книга от мястото, на което прекарвам лятната си почивка... всеки с отклоненията си  Grinning.

# 28
  • София
Благодаря за новата тема, Паяче   bouquet

Започнах "Книга на душите" - втората част на "Библиотеката на мъртвите" на Глен Купър.

Скрит текст:
И друг път съм го казвала, но този път съм абсолютно сигурна - По-брутална книга не съм чела!  Crazy
Отбелязвам си я  Mr. Green
Трилър ли е?

Може да се пусне анкета по предложението на Лиляна  Peace
Лично аз не правя разлика къде съм - на почивка, плаж или не; захващам това, което ми се чете.

# 29
  • Там, където ме обичат
TheBlackWidow, благодаря за темата. Много приятен фотос си избрала.  Peace

Започвам Крайбрежната къща на Джеймс Патерсън. Може ли да ми препоръчате нещо друго от него?
Прочетох Меден месец, добро начало, но след средата доста предсказуема. Но става като за убиване на времето по разни опашки.  Laughing
Свалих си NYPD Red, пак добро начало, нататък какво ще е, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт