В момента чета ...40

• 65 482
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
  • Belgium
"Цветя за Алджърнън" ми е една от най-любимите книги на всички времена  Heart Eyes

# 706
  • Ямбол
Аз пък напредвам с "Възпламеняване". Бързо върви, но нещо постоянно ме дразни. Това постоянно описание на облеклото, подготовка и разкрасяване, драматизирането на нищетата ми са някак като кърпени, никак не са убедителни. Изглежда като пълнеж.

# 707
Преди няколко дни започнах " Богът на дребните неща" , първите петдесетина страници ми бяха мъка и мислех да я зарязвам , но после взе , че потръгна някак си , доста ми харесва , макар че имам усещането , че няма кой знае какво да се случи . Когато я прочета ще споделя какъв е бил послевкусът  Party
Преди нея прочетох " Вечно твой " на Глатауер , доста по-слаба ми се видя от лекарството , но пък беше приятна компания за съботно-неделната почивка. Зачудих се наистина ли е възможно
Скрит текст:
някой да се побърка до такава степен от любов  newsm78

# 708
  • На високо
И аз го имах този проблем със Сюзън Колинс - не можех да повярвам на историята, колкото и да се опитвах. И аз усещах някакво преиграване, неуспешен напън за реалистичност. Даже зарязах първата книга, едва започнала я. Реших, че проблемът е в ЕГН-то ми,  макар че уж нямам проблем да чета всякакви фантасмагории, които са убедителни и завладяващи. После гледах и филма "Възпламеняване"  и кой знае защо ми допадна повече . Пак се пробвах с книгите и този път ги изчетох с лекота една след друга и трите. Май бях влязла в някаква друга фаза Crazy. Пак откривах същите недостатъци, но сякаш не ми пречеха толкова. Третата книга ми се стори най-слаба, но се справих и с нея.
А иначе днес довърших "Моето приключение в дивото" на Черил Стрейд. Хареса ми и то много! Авторката е изключителен разказвач, нито за момент не ти става скучно или досадно. Историята е поднесена без никаква поза и театралничене. Усещаш, че Черил е искрена от първата до последната страница, вярваш на емоциите й, започваш да преживяваш с нея всичките й перипетии по време на прехода. Струваше ми се, че мъкна раницата заедно с нея по пътеките, че познавам отдавна всичките й близки и роднини.  Направо вече я чувствам като близка приятелка тази жена Laughing!

Последна редакция: нд, 30 авг 2015, 21:58 от Авлига

# 709
"Цветя за Алджърнън" ми е една от най-любимите книги на всички времена  Heart Eyes

Лу, и на мене Simple Smile А чела ли си Пророчества в лудницата на Даниел Кийс? Отдавна и се каня. В Хеликон я бяха намалили на 6 лева. Купих си я, но все не и идва редът. Ако и тя е толкова добра, да я започвам Simple Smile

# 710
Искам да кажа, че съм очарована от "Светкавица" на Дийн Кунц. Страхотна е. Директно влиза в номинациите ми за тази година.

С две думи за какво става дума ? newsm78

# 711
  • Ямбол
Искам да кажа, че съм очарована от "Светкавица" на Дийн Кунц. Страхотна е. Директно влиза в номинациите ми за тази година.

С две думи за какво става дума ? newsm78
За пътуване във времето и дали може да се променя бъдещето.

# 712
Благодаря Лиляна!

# 713
Аз пък на морето четох 2 книги, от които едната е "Септемврийските светлини" на Карлос Руис Сафон - това е третата книга от юношеските му. Другите две са "Принцът на мъглата" и "Среднощният дворец". Ами, за разлика от трилогията му за възрастни, юношеските му книги не ми харесват особено... Наистина добрият писател си личи, стилът, подходът са сходни, историите са интересни, с изненадващи обрати (поне за мен). Но за разлика от книгите за възрастни, които все пак завършват оптимистично, юношеските са ужасно мрачни и черногледи. "Принцът на мъглата" ми се стори и прекалено назидателна. В предговора на сегашната, която чета - "Септемврийските светлини" - Сафон пише, че бил написал такива юношески книги, каквито самият той искал да чете на тази възраст. Но ми се струва, че се е пообъркал в това отношение...

# 714
  • София
Прочетох "Себичният ген" на Ричард Докинс. Не е художествена литература, излага теорията на автора, че единицата на естествения подбор не е индивид, група или вид, а генът, който се опитва да оцелее и пребъде използвайки телата на живите организми като средство към безсмъртието. С изключение на една-две глави, които ме ужасно ме отегчиха, ми хареса и ставам фен на автора. Пише разбираемо и последователно, използва метафори за да направи ясни идеите си и за не толкова научно ориентирани умове. Пълна е с интересни факти от зоологията, примери за на пръв поглед алтруистично поведение сред животните, които Докинс развенчава. Отделно събуди интереса ми към пчели, мравки и знайни и незнайни животинки, които се оказа, че водят необикновено интересен живот  Grinning
Абе, убедителен популяризатор на науката. Видях, че друга негова известна книга - "Делюзията Бог"- я има електронна на български, ще я прочета с интерес.

Ще започвам продължението на поредицата "Милениум"-The Girl in the Spider's Web. Ако някой я иска (Лу?), я намерих на английски електронна. Съдейки по нарастващите лоши отзиви, може и да не си струва да се купува  Simple Smile

# 715
  • Belgium
Magrat, искам я да!  Party

Ще ти драсна ЛС, много благодаря предварително  Hug

Май ще излезеш права, че няма да си струва да се купува, защото прочетох откъс (на който му е интересно: http://www.ew.com/article/2015/08/23/girl-in-spiders-web-lagercr … ource=twitterfeed ) и не съм прекалено въодушевена.

А и се оказа, че Лагеркранц не е писал на базата на записките на Ларшон, което веднага ме прави скептично настроена към крайния резултат.

# 716
  • София
Ще започвам продължението на поредицата "Милениум"-The Girl in the Spider's Web. Ако някой я иска (Лу?), я намерих на английски електронна. Съдейки по нарастващите лоши отзиви, може и да не си струва да се купува  Simple Smile
Жалко за негативните отзиви, въпреки че не съм изненадана. Трудно ми се вижда да напишеш продължение на толкова силна трилогия.

По време на отпуската прочетох няколко книжлета.

"Прах", Патриша Корнуол - 2/5. Толкова исках да ми хареса, но сегашното време направо ме уби. Може би и редакторската работа да не е била на ниво, не зная. Историята имаше потенциал, но за съжаление беше тегава за четене.

"Законът на паяка", Стивън ЛЕдър - 4/5. Оказа се, че това е част от поредица за агент под прикритие. Приятна книжка, характерна за жанра, но пък с интересен поглед върху много актуални теми - бежанци, емигранти, човешки права, правосъдие и саморазправа от овластени.

"Шестото измиране", Джеймс Ролинс - 3/5. Това е десета книга от поредицата за Сигма. Не съм чела предишните. Много беше динамична, чак по едно време започнах да се уморявам от толкова търчане напред-назад из целия свят  Laughing.

"Гробовни тайни" - Саймън Бекет - 4/5. Класически трилър, знаех какво да очаквам и го получих в доволна доза Simple Smile. Харесвам поредицата за Дейвид Хънтър, жалко че я изчетох.

# 717
Маграт, дай после отзив за продължението на Милениум.
Кой знае кога ще излезе на български?  Confused

# 718
  • София
Прочетох "Норвежка гора" на Харуки Мураками и не я харесах, много депресарска, твърде много за настоящия ми вкус явно.  Peace

"Лятото преди мрака" на Дорис Лесинг ми остави добро чувство (добре, че дадох още един шанс на авторката, на която никак не харесах "Петото дете"), но все пак предпочитам съвременните автори.

В момента чета успоредно "Избрани разкази" на любимият ми Марк Твен и се кефя  Heart Eyes , както и една приятна малка книжка "Следи от лапи на лунна светлина" на Денис О'Конър (препоръчвам я на хората, които обичат котки Heart Eyes).

# 719
  • Belgium
Кой знае кога ще излезе на български?  Confused

Според мен за Коледния панаир  Peace

Общи условия

Активация на акаунт