Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 195
  • 731
  •   1
Отговори
# 390
  • До сърцето...
Открих парфюма, който съм търсила досега - Черната орхидея на Том Форд . Беше си любов от първи мирис, и ме държа влюбена в него до края  Mr. Green  Щастлива съм! Ще го видя как се държи и на по-хладно време.
Пробвах и Cafe Rose, много хубав, плътен и скъп аромат. Но не е мой. Не ми пасна на душата, не ме "хвана".

# 391
Открих парфюма, който съм търсила досега - Черната орхидея на Том Форд . Беше си любов от първи мирис, и ме държа влюбена в него до края  Mr. Green  Щастлива съм! Ще го видя как се държи и на по-хладно време.
Пробвах и Cafe Rose, много хубав, плътен и скъп аромат. Но не е мой. Не ми пасна на душата, не ме "хвана".
И по- добре, защото цената му" хваща" определено. Mr. Green

# 392
  • София
Не знам за оригиналност, но очаквам от парфюмите висок клас да са по-дълготрайни, не е нужно да са силни и натрапващи се.
Няма такава зависимост. Дори напротив, ароматите на много от нишовите брандове са подчертано тихи, прибрани и краткотрайни. Има дори парфюми без аромат, буквално. На грандиозна цена, естествено. Съдържат една молекула амброксан. Цената не се определя от съставки. Естествено добита амбра отдавна не се използва в парфюмерията. Изобщо натуралните съставки вече се броят на пръсти и то предимно някои цветя и растения, с тенденция да отпадат постепенно. Наша съфорумка при посещение в парфюмна фабрика и музей към нея, беше установила, че средната себестойност на 100 мл парфюм е около 4 евро и малко. Разликата до цената в магазина  са опаковка, реклама, заплати и печалба на търговците.

# 393

Естествено добита амбра отдавна не се използва в парфюмерията.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4075381
Чудесно, имайки впредвид какво представлява  Wink
 Дори напротив, ароматите на много от нишовите брандове са подчертано тихи, прибрани и краткотрайни. Има дори парфюми без аромат, буквално. На грандиозна цена, естествено. Съдържат една молекула амброксан. Цената не се определя от съставки. Естествено добита амбра отдавна не се използва в парфюмерията. Изобщо натуралните съставки вече се броят на пръсти и то предимно някои цветя и растения, с тенденция да отпадат постепенно. Наша съфорумка при посещение в парфюмна фабрика и музей към нея, беше установила, че средната себестойност на 100 мл парфюм е около 4 евро и малко. Разликата до цената в магазина  са опаковка, реклама, заплати и печалба на търговците.
Винаги се радвам, когато науча нещо ново Hug

# 394
Не знам за оригиналност, но очаквам от парфюмите висок клас да са по-дълготрайни, не е нужно да са силни и натрапващи се.
Има дори парфюми без аромат, буквално. На грандиозна цена, естествено. Съдържат една молекула амброксан. Цената не се определя от съставки.
Все едно да си купиш скъп билет за  концерт за да слушаш...ултразвуци.Пусти снобизъм.
Има наистина парфюми,които седят близко до кожата,но седят и се развиват.Когато не присядат и не се развиват,говорим за менте или боклук.Радвам се да науча,че 100 мл.им се вързват на 4 евра,значи няма да фалират като ми върнат моите 100 евро.Редно е да се правят рекламации,но на повечето хора им е неудобно,търсят вина в себе си,в кожата си,в хормоните си.А парфюмът си е стока като всичко друго.
Досега не са ме предали chanel и estee lauder,но ми се ще да им изневеря с подобни.

# 395
  • Франция
Открих парфюма, който съм търсила досега - Черната орхидея на Том Форд . Беше си любов от първи мирис, и ме държа влюбена в него до края  Mr. Green  Щастлива съм! Ще го видя как се държи и на по-хладно време.
И по- добре, защото цената му" хваща" определено. Mr. Green
Най-любимият ми парфюм на Том Форд  Heart Eyes Пасна ми като ръкавица, все едно за мен го е правил  Mr. Green Като отминат жегите и започна да го нося по-редовно, ще разкажа за него  Simple Smile

Дами, двата месеца адски жеги се отразиха пагубно на душата ми и в момента страшно ми се носят тропически цветя и главно тубероза.  Blush Отношенията ми с ароматите, основани на това цвете, са били цял живот като в боливудска драма - любов необяснима и почти никаква възможност за съжителство. Страшно ми харесват, направо ме опияняват, обаче никак, ама никак не ми подхождат на външния вид и излъчването. Все едно съм се накичила с диаманти, обаче по шорти и с две леви джапанки. Това Амариж и други подобни, купувала съм ги и после ги подарявам на някоя по-интересна дама. На всяко осмо пълнолуние се засилвам да си купя Фракас, досега не съм успявала, но този път не знам дали ще го избегнем. Наобикалям също Carnal Flower и Beyond Love, ситуацията е много, много сериозна  hahaha

Преди, когато само четях тук, обожавах разказите за парфюмни срещи, все се надявах някой път и аз да отида Simple Smile Наистина, моля, споделете   bouquet

# 396
  • София
Йоан Владимир, на Фракас и аз се точех известно време, после ми мина с една отливка. От една година този глад за тубероза задоволявам напълно успешно с Артизанската. Доста добре се държи и на топло време, не го очаквах. Все си мислех, че е сега вече ще ме задуши и ще я намразя  Mr. Green

# 397
  • Франция
Ако визираш Nuit de Tubereuse, това е много необикновена тубероза, изящна и грациозна  Simple Smile А пък аз съм закопняла за нещо, което да предизвика серия от експлозии в размекнатия ми мозък  Mr. Green

Но си права, че много си заслужава и ще намина да я преслушам пак  Simple Smile  bouquet

# 398
Мадами какво мислите за арабсите парфюми тези дето са по 25 лв в ЕНЗО .Дали са оригинални или некви сапунени води ?  Някой вземал ли си е /

# 399
Здравейте момичета, някой има ли впечатления и как би описал аромата на този одеколон:
http://www.enzo.bg/bill-blass/basic-black-odekolon-za-zheni/
Предварително ви благодаря!

# 400
  • София
Здравейте момичета, някой има ли впечатления и как би описал аромата на този одеколон:
http://www.enzo.bg/bill-blass/basic-black-odekolon-za-zheni/
Предварително ви благодаря!
Чакам го другата седмица, ако не ти е късно, ще споделя. Очаквам сериозен богат цветен шипър, с алдехидно начало и дълбоко развитие, с други думи oldie-goldie.

gambino, кои точно арабски имаш предвид?

# 401
Ще чакам с нетърпение, Атти!

# 402
Покрай ужасните жеги напоследък, бях занемарила парфюмните си страсти, обаче днес преоткрих нещо, което ме върна към живота. http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/The-Nuptial-Bouquet-18975.html  Много мой.  Heart Eyes Ще се вземем!  Mr. Green
П.П. тествах Рауш на Шварцлозе Берлин, в магазина беше ужас/на хладно/ но навън...  Peace но имам нужда от още един тест.

# 403
Накратко да споделя и аз моите парфюмни запознанства и вълнения  Heart Eyes

Благодарение на Ковачева   bouquet  се срещнах с Rausch на Schwarzlose и колекцията на 4160 Tuesdays. В Рауш трябваше да има смоли и след това красиво дърво. Смолите ги усетих и не ми харесаха (напомниха ми леко на Myrrhe ardente Annick Goutal). Слава богу бързо изчезнаха (Пипи, да не би началото в магазина да е било и ри теб смолите?) След това аз някак си не усетих дърво, а нещо много нежно и красиво, което от едно леко докосване с пръчицата на виала стоя с мен над 12ч. Е няма как да не го мисля просто. Трябва ми някакво неголямо количество, че една бутилка би ми стигнала доживот.

От серията 4160 Tuesdays харесах Ню Йорк- нежна роза, но на мен ми напомняше на нещо от детските ми години, много носталгично ми стана, накратко хареса ми, но не бих казала, че ще се купува.
Не мога да кажа същото за http://www.fragrantica.com/perfume/4160-Tuesdays/The-Dark-Heart- … Havana-22853.html 
Много ми хареса, много. Намирам голяма прилика с друг аромат, който имам- http://www.fragrantica.com/perfume/Profumi-del-Forte/Versilia-Aurum-12128.html
Не че ми пречи нещо да ги имам и двата някой ден  Twisted Evil

# 404
  • Бургас
Мадами какво мислите за арабсите парфюми тези дето са по 25 лв в ЕНЗО .Дали са оригинални или некви сапунени води ?  Някой вземал ли си е /
Предполагам, че говориш за Rasasi и Al Haramain....не са всички по 25 лв., имат и предложения за по 525  Laughing Оригинални са, те са си арабски. Пробвала съм доста дамски неща, но само два-три мъжки аромата. Всички аромати, които съм тествала,  са с отлична трайност и много наситени, даже леко натрапчиви. Има нещо характерно, което ги отличава от западните Simple Smile Расаси имат две линии - едната е с типично арабски аромати, а другата - с пригодени за западните вкусове. Някои от тях напомнят известни парфюми, но не са точно копия. Ако те интересуват мъжките, смятам, че Deetron е доста навътре в нещата и може да те осветли, стига да се включи. За някои дамски и аз мога да помогна. Назад в предходни теми също бяха споменавани.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт