Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 795
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
През октомври 2015 пускат нов Килиън: http://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Voulez-Vous-Coucher … ec-Moi-31625.html

Създаден е да съблазнява, с голямо любопитство го чакам да дойде тук.

# 181
  • Берлин
А аз имам нужда от съвет.Подариха ми вчера Карл Лагерфелд Калейдоскоп. Опакован изглежда готино, но не намирам къде да го тествам. Идеята е,ако не си струва, да го подаря, но не и да го разпечатам. Не ми се трупат НЕлюбими парфюми. Та...някой да познава аромата? В ниската ценова категория пада...

# 182
Карлейдоскоп е много пудрен, фин и ненатрапчив, но достатъчно траен, с лек аромат на сухи теменужки. Стои близо до кожата, някак елегантен, а не аромат за всеки ден и за всякакво облекло. Не ми евтинее никак - нито ароматът, нито бутилката, но е твърде пудрен за моя вкус. Ако познаваш Balenciaga Paris Balenciaga, приличат си, но докато Balenciaga Paris е свежо пудрен, Карлейсокоп е прашно пудрен. Не би се харесал от раз и от всеки, но никак не е лош.

# 183
За мен има доста общо с Simply Jil Sander. http://www.fragrantica.com/perfume/Jil-Sander/Simply-Jil-Sander-25928.html Него със сигурност можеш да намериш за проба. Присъединявам се към мнението на Бижу, че ароматът не отговаря на цената, на която се предлага.

# 184
  • Берлин
Благодаря, момичета. Аз съм трудна с парфюмите. Имам си обожавани няколко /Bvlgari Omnia Crystalline, Hugo Boss Femme, Valentino Valentina, Clive Christian No. 1...../Въртя ги според облеклото и настроението си. Ще намеря Симпли за проба и ще се ориентирам.   bouquet

# 185
  • София
Днес, приятно изненадан останах от Бюти Зоун, защото именно там, успях да се запозная с Guerlain Santal Royal  Crazy

Скрит текст:

Като любител на характерните ориенталци, Santal Royal веднага ме грабна със своят подчертан харектер и стил, типичен за арабските композиции. За мен, този Guerlain е класа, но от друга страна, със сигурност няма да се хареса от мнозинството, което не се е сблъсквало с по-силни дози сандалово дърво, ууд, роза, кожа и мукус...

Като се замисля, единствения парфюм, който е типичен оринтелец и се доближава като качество до Santal Royal, и същевременно е на разположение из познатите вериги, е  Etienne Aigner - Aigner N°1 Oud.
Така че, не се много опциите пред любителетие на такъв род аромати, но ето - за радост, имаме вече шанс да тестваме и такива красоти у нас, из по-масовите магазини... Вероятно, няма да мога да си го позволя, защото е доста скъп, но не крия, че ми бе крайно интересно да се запозная с източната страна и визия на  Guerlain,  за подобен тип дървесни аромати...

В тази връзка се сещам, че densi бе споменавала, че нейният любим си пада по такъв тип парфюми - та densi, ако не сте го тествали нейде из Европа, сега може тук да съберете впечатления. Въпреки, че  Santal Royal споделя доста от най-разпространените и познати комбинации от ориенталски съставки, смятам, че си заслужава, защото въпреки свят източен характер, композицията му е иделано пипната да се хареса и на европейския клиент, с подчертани ориенталски вкусове.
Допада ми, че розата е тиха и поне на моята кожа, тя играе второстепенна роля. В развитието, набира скорост, усеща се, но така и не стига до доминиране. Мисля си, че е възможно подценяване от рода - "аааа, отново познатото дуо удд-роза", но Santal Royal е много повече от това.

# 186
Радвам се за добрия ти отзив, Deetron! Страхотен аромат е Santal Royal! Направо ме зашемети!  Heart Eyes Отидох да тествам Teazzurra, когато излезе - в Дъглас. Както и очаквах, ме остави равнодушна. Но след като тествах този Черен Герлен, след 5 минути знаех, че не мога да си тръгна без него! Богат и вълшебен ... Такава любов рядко ме спохожда  Heart Eyes Не е за всеки определено, приятелките ми посбърчиха нос, но аз го намирам за прекрасен на кожа. Такова вълнение ме обзе като го купувах, че забравих да ползвам ваучерите, които имах за покупка над определена стойност.  Mr. Green За това още ме е яд Simple Smile На ЛМ изобщо не го предлагам. Някак не мога да приема да миришем на един и същи парфюм... Неговите са си негови, моите-мои, дори някои от тях да са унисекс.
А Денси тества аромата и го хареса!  Blush

# 187
Даааа тествали сме го веднага щом дойде в Дъглас Сердика, където се продава ексклузивно. Върховен парфюм и за мен, и за мъжа ми. Аз съм писала за него тук. Много е скъп, а и не му е сега време и само затова бавим покупката. Освен това аз мога да чакам и ще изчакам и някое добро намаление.

Ниана, теб никога няма да те забрави момъка на Герлен там с тази бързо- влюбваща покупка. Веднага ми каза "една невероятно красива дама преди дни го купи за 3 минути"! Да тя е красавица и на нея този парфюм и отива невероятно! Heart Eyes

# 188
  • София
И аз го купих този Santal Royal, страхотен е. Няколко пъти писах вече, че това е най-трайния парфюм, до който съм имала щастието да се докосна.

# 189
  • на морето
Мили момичета, може ли да ми препоръчате нещо свежо, тръпчиво, остро като аромат. Търся  цитруси, главно грейпфрут, може и без сладост. Днес съм с http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-IN2U-for-Her-934.html, подарък ми е, но не е точно това което искам. Наистина има грейпфрут, но е обвит в някаква сладост и е доста притъпен, поне за мен. Благодаря!  bouquet

# 190
  • София
Мили момичета, може ли да ми препоръчате нещо свежо, тръпчиво, остро като аромат. Търся  цитруси, главно грейпфрут, може и без сладост. Днес съм с http://www.fragrantica.com/perfume/Calvin-Klein/CK-IN2U-for-Her-934.html, подарък ми е, но не е точно това което искам. Наистина има грейпфрут, но е обвит в някаква сладост и е доста притъпен, поне за мен. Благодаря!  bouquet

И аз харесвам точно такъв грейпфрут, и моите любимци са
Histoires de Parfums 1873 (само този ми е освен тръпчив, също така и траен  Blush)
Guerlain Aqua Allegoria Pamplelune
Alessandro dell'Acqua Woman in Rose

Преди няколко страници бяха коментирани няколко аромата с изявен (или недотам) грейпфрут, както и различните "специфики" върху някои кожи  Peace

# 191
Какво означава тестерът да е made in USA?

# 192
Какво означава тестерът да е made in USA?
Не разбирам какво точно питаш! Rolling Eyes Буквално значи, че е произведен в САЩ. Зависи кой е парфюма. Ако е на американска марка, е най-нормално да е произведен там. Ако е френска, италианска... не знам, може да имат и фабрики в САЩ за тамошния пазар.

# 193
densi,   Blush Hug  Heart Eyes

И аз съм благодарна на Кирчо, че ме насочи  Heart Eyes

# 194
Някой може ли да ми предложи подобни аромати на така омразния в темата Франк?
Трябва ми за подарък, а на дамата ѝ е любим точно този, но аз нямам спомени за него newsm78

Общи условия

Активация на акаунт