Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 760
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Пробвай шиприте на Сисли, но те също са хард.

# 301
Странно нещо са възприятията... Вчера тествах пак My Burberry, което толкова много ми беше харесало преди - ами... нищо особено. Топло ли му беше, не знам, но на нищо не приличаше - едно такова безлично.  Тествах пак и Modern Muse, наистина прилича на Нарцисо ЕДП.
Пръснах и малко Класик на Готие (понякога съжалявам, че нямам трета китка Simple Smile ) - защото по мои спомени някой го беше препоръчал за свеж летен парфюм. Сигурно съм се объркала, защото ми изби някаква пластмасова нотка, дето ме накара да го измия със сапун  Crazy
Възможно е жегата да оказва влияние или това, че съм в цикъл. На вас случвало ли се е да ви дразнят парфюми, когато сте в цикъл?

# 302
Пръснах и малко Класик на Готие (понякога съжалявам, че нямам трета китка Simple Smile ) - защото по мои спомени някой го беше препоръчал за свеж летен парфюм. Сигурно съм се объркала, защото ми изби някаква пластмасова нотка, дето ме накара да го измия със сапун  Crazy
Препоръчана беше лятна лимитирана версия на Класик.
Класик едт и едп, определено не са летни парфюми.

# 303
Тествах пак и Modern Muse, наистина прилича на Нарцисо ЕДП.
От няколко седмици разносвам Modern Muse. Когато го купих пролетта миришеше така прекрасно на жасминов чай. Просто невероятно красив на моята кожа. Сега в жегите все едно съм с друг парфюм. Става доста мускусов, чак ми прилича на някакво сапунче. Въпреки това пак си ми харесва, но за мен е по-скоро пролетен аромат.

# 304
Препоръчана беше лятна лимитирана версия на Класик.
Класик едт и едп, определено не са летни парфюми.

Това обяснява всичко Simple Smile

# 305
  • Там, където ме обичат
Скрит текст:
Знам, че много от вас харесват темата и четат с голямо удоволствие страхотните описанията на момичета и момчета тук. И въпреки това темата има само едно сърчице, що така?

# 306
Вероятно, защото харесвайки темата + харесаната страница на Бг-мамма във ФБ, ще излезе на стената на всеки, който е харесал темата и има профил във ФБ. Пък аз лично не смятам да информирам всичките си приятели във ФБ, че чета и пиша тук и да отговарям после на излишни въпроси.

# 307
  • Belgium
Няма такова нещо.

Маркирането на тема със сърчице ти дава възможност да следиш отговорите в нея без да си писал вътре. Нищо никъде не излиза във ФБ.

А за хората, които редовно пишат в дадената тема, е напълно безпредметно да я отбелязват като любима, те така или иначе я следят.

Та сърчицето няма функцията на Like бутон.

# 308
Та сърчицето няма функцията на Like бутон.
Чудесно в такъв случай!

# 309
  • Бургас
Странно нещо са възприятията... Вчера тествах пак My Burberry, което толкова много ми беше харесало преди - ами... нищо особено. Топло ли му беше, не знам, но на нищо не приличаше - едно такова безлично.  Тествах пак и Modern Muse, наистина прилича на Нарцисо ЕДП.
Възможно е жегата да оказва влияние или това, че съм в цикъл. На вас случвало ли се е да ви дразнят парфюми, когато сте в цикъл?
При мен влияние имат и жегата и цикъла  Simple Smile На My Burberry определено му е топло в момента. Много го харесвам, но в жегите даже не посягам да го душна  Laughing Смятам, че есента му е идеалното време. И на мен Modern Muse ми напомня на Нарцисо ЕДП донякъде. Той ми се струва подходящ за ранна пролет. А Класик ЕДТ и ЕДП - в хладно време. В момента или ще те удушат или ще се изгубят нацяло.
Искам да ви се похваля с новите си придобивки:
http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Living-Lalique-29816.html и
http://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/L-Eau-Kenzo-Intense-Pou … -Femme-29988.html
Двата аромата нямат нищо общо, но много, много ми харесват  Heart Eyes
Този на Lalique е придобит на сляпо и още няма много мнения в нета, така че малко се притеснявах, но напразно. Ароматът е много дървесен, но не е остър и не много силен. Въобще не е сладък. Смятам, че може да се носи и от мъже, въпреки, че не е определен като унисекс. Тъй като не мога да правя описания като вашите, само ще кажа, че за мен е тих и елегантен. Ще се радвам, ако някой го е пробвал да сподели мнението си Simple Smile
Парфюмът на Кензо е адски сладък, плодово сладък, с много пачули. По принцип е мой тип, за него нямах съмнения, вече го бях харесала  Grinning

# 310
  • София
Тези дни , попаднах на една забравена проба на Какаовият Ангел. Поне предполагам , че е той защото началото е прекрасно , високо качествено какао , а в последствие преминава в някаква мека и заоблена версия на Ангела . Направо ми омекнаха краката. . Simple Smile
Натали пише, че Какаовият в базата преминава в Ликьорения ( който по спомени много ми беше харесал, но сега не мога да го възпроизведа). Моля, познаващите двете версии да споделят мнение. Даже видях, Ликьореният има нова версия, за нея какво ще кажете?

# 311
  • някъде под слънцето...
Aromatics in White дойде на европейския пазар в началото на годината, така че поне живеещите в Европа няма как да сме го пробвали през есента  Simple Smile

Не съвсем.В Мадрид е по  магазините от началото на миналата есен.За мен не е шипър.Приятен е, но само толкова.Класическия е моят Ароматикс.Малкото бутилче с Ароматикс парфюме резерве, стщо е приказно красиво, но на моята кожа стои близо и си отива бързо.
Заедно с  белия  пуснаха и Beyond rose, който за малко да си купя, ни от един момент нататък розите ми идват в повече.

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 17:47 от sl

# 312
За мен не е шипър.Приятен е, но само толкова.

Заедно с  белия  пуснаха и Beyond rose, който за малко да си купя, ни от един момент нататък розите ми идват в повече.

И моето впечатление беше същото за Ароматикс в Бяло. Никак не прилича на класически шипър и няма нищо общо с оригиналния.

СЛ, можеш ли да опишеш накратко Beyond Rose? На кой друг ти прилича?

П.С. За лек, модерен нео-шипър през лятото препоръчвам Chanel Cristalle Eau Vertе. Не е нов, но се държи добре при мен в топлото. Доста го нося последните дни заедно с Юзу на Арден. Аз лично не мога да си представя нищо по-силно тия дни дори на климатици  Peace

П.С.2 За мен базата на какаовия Ейнджъл е много сходна с базата за оригинала. Преди време доста го обсъждахме--страхотно пудрено какао в началото и после познатата тежка пачулена база.

# 313
  • някъде под слънцето...
Не ме бива много по описанията..
Първата ми асоциация, когато щедро напръсках китката си, беше Целувката на дракона, на Картие.Но това  беше само моментен проблясък..Пипера при мен  се скри, не се появи при нито един от тестовете.
Влюбих се в първата фаза на парфюма.Роза и ароматни смоли, но след два часа розата става доминираща
Направих поне десетина теста, толкова много ми харесваше първия час,  час и половина, но  накрая се отказах.

# 314
  • Germany

http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Living-Lalique-29816.html и

Този на Lalique е придобит на сляпо и още няма много мнения в нета, така че малко се притеснявах, но напразно. Ароматът е много дървесен, но не е остър и не много силен. Въобще не е сладък. Смятам, че може да се носи и от мъже, въпреки, че не е определен като унисекс.
KDS, благодаря че ми обърна внимание на този парфюм. Аз харесвам доста неща на бранда, флаконът и рекламата са страхотни, а по пирамида звучи много мой. Ще го потърся непременно за проба, има ли го в България и къде може да се пробва?
Началото на какаовият Ангел и за мен е най-прекрасното какао в парфюм, но точно приликата с ликьореният Ангел ме спря навремето от покупка. Прекалено сладък идва за моя вкус, тази алкохолна нотка хич не ми  допада.

Общи условия

Активация на акаунт