Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 199
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
sl, мила... редактирай някак, понякога нищо не ти се разбира, макар да е написано на български. Crazy Hug

# 436
  • някъде под слънцето...
sl, мила... редактирай някак, понякога нищо не ти се разбира, макар да е написано на български. Crazy Hug
Оправих. В телефона имам някакъв редактор, който си променя думите, както намери за добре Накрая като прчета написаното и аз не си го разбирам. Embarassed

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 16:21 от sl

# 437

Този месец ми предстои сватба на обичан от мен човек. Та съм в чуденки. На кой парфюма да заложа за да не обгазяващ присъстващите
За събития тук не се и замислям, но за България много  от дава не съм била на официално парти.Nисляма да заложа на концентрация чист парфюм,че са малко по дискретни...
Колебая се между старите Герлени, Картие. Опиум и Хабанита.Мис Диор....
какво се слага на такива събития?
Бъди по-конкретна Flutter

Макар че май съм за Картие. Може би Мис Диор, макар че спомените ми са избледнели съвсем. Старите Герлени не са ми по вкуса, освен може би Шалимар. Хабанита- имай милост.

Коромандел все още се смята за несъществуващ тук. ЛМ си прави майтап с продавачките периодично. Mr. Green А мъжете, ами ей такива очи правят #Crazy, като чуят името Shocked Joy

Тестерите на Пантерата поне в два бургаски, реномирани магазина не са истински, единия от които от международна верига. За продуктите нищо не мога да кажа. Аз съм нахална, влизам с моята си бутилка и пред очите на продавачките пръскам паралелно. После измислям някаква история. Както и да е. Доволна съм от резултата върху ЛМ Blush

# 438
  • някъде под слънцето...
Чудя се между Шалимар, Митсуко, Самсара, Целувката на дракона, Мъст, старата Пантера, Мис Диор,Хабанита,Опиум..
Тоалета в класическа малка чернаа рокля, бижута перли , обувки и аксесоари в нюд.

# 439
Чудя се между Шалимар, Митсуко, Самсара, Целувката на дракона, Мъст, старата Пантера, Мис Диор,Хабанита,Опиум..
Тоалета в класическа малка чернаа рокля, бижута перли , обувки и аксесоари в нюд.
Мъст, старата Пантера, макар че нямам удоволствието да я познавам.

# 440
И от мен посочените от goddess + Мис Диор. Но като че ли най-вече Мъст.

# 441
СЛ, не знам какво е при теб времето. От тези, които си изброила, може би Мис Диор или Шалимар? (Аз реално не нося нито един от тях, макар че ги познавам.)  Другите изглеждат малко heavy за сезона.

Йоан Владимир, видях, че търсеш тубероза. Не е моето цвете, но Carnal Flower би бил добър избор. Не знам дали си пробвала Назомато Наркотик Винъс. Пак е силно туберозен и от добрите. Нямам го и не го нося  Peace  Пробвала съм го само.

Във Франция, Полша, Германия, България, в Сефора и подобни вереги очаквам едно и също качество на продукти и ще се изненадам от "менте."  Да, с годините, и на мен ми се е случвало да открия промяна в аромат. Обикновено е реформулиран без да се оповестява. Или моите сетива са се променили дори да имам добра олфакторна памет.

Парфюмите се влияят и от климат. В различни сезони и дори в различни географски ширини се усещат различно. Моят пример е с любимия ми летен By Kilian Bamboo Harmony. Не е от най-трайните по принцип, но тук го усещам доста дълго и се развива. Миналото лято го носих в България. Изчезваше, според моите сетива, след няколко минути! Беше си от моята бутилка, така че нямах съмнения, но ако го бях купила в София, може би щях да си помисля, че е от парфюма.

# 442
Лично аз съм свела възможността за ментета с по-рядко пазаруване Laughing Гледам когато поръчвам от сайт да е на нещо което познавам , имам оригинален виал или поне част от читава отливка. Поне доколкото мога да се доверя на своя нос съм имала само една  сериозна издънка и тя не е от сайт. От малко магазинче ми продадоха менте на Долче вита Диор. Тогава не бях хич навътре и в магазин не го бях тествала сериозно. Имаше разлика в аромата , изпаряваше се бързо но не това е проблема основно в аромата имаше разлика. Изпръсках го част по себе си, част за ароматизатор и последните мл. отидоха в коша. Бях сигурна, но така и не отидох в магазина да се разправям. Магазина вече не съществува.
Няма начин да не нацели човек менте рано или късно. Като нацеля дървено такова ще го върна и ще си кажа Grinning
А по въпроса с трайността - че то Рефан имат страшно трайни неща някои от които и хич не са лоши. Напоследък пръскам активно тяхното Уоманити и съм хепи. Хем евтино, хем хубаво , хем знам че не е оргинал и пак съм доволна.  Party

# 443
  • някъде под слънцето...
Pixie сватбата е в България. Не знам как ще се развият там моите бабички,  Тук рядко ме изненадват с развитието си, но на друг климат може и да проявят характер.  
Благодаря Heart Eyes, сега приготвям багажа и  се чудя кои  да сложа.Няма как  да взема  всички.Обикновено решавам в последния момент, и ми е   трудно да избера от сега
Къде ме върна raznejena,....
Пповдивчани винаги са били изобретателни.В зората на демокрацията се бях си купила едно хипер  менте на доста солена цена. Тогава най луксозният парфюм, който можеше да се намери в провинциалните магазини   Мода лукс и Валентина. (и  то с връзки), беше Джулия
В  Кореком се продаваха Буржоа, Коти, и доста скромен избор от Селективната парфюмерия.По онова време си купих от  сергия до Джумаята, някакъв дезодорант CD уж Кристиян Диор,.Оказа се, че под пулверизатора на шишето има дупка запечатана с червен восък и замазана, с нещо за  да не личи.Отидох да го върна, но продавача ми се развика че лъжа и  каза,  че вижда за първи път..Това менте  си го изпръсках. Макар и с яд., От тогава не купувам парфюми от подобни места.
Въпреки, че до този момент имах няколко добри покупки от сергия на оригинални Джулия., Мазуми и Импревю.
За младите дами, които не помнят края на 80те, само ще уточня, че по сергии и  по Оказионни магазини се продаваха нови запечатани оригинални парфюми.купени от Кореком или донесени от вън.А по парфюмериите имаше Ша Ноар, Беллла и подобни в мини шишаренца,които рядко се купуваха.Наблягаше се.на дезодоранти, Импулс.и Рексона се котираха  най-много.

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 17:43 от sl

# 444
И хубавото жълто-зелено Фа забрави Laughing

# 445
Кобако и Кобра си ги купих от Кореком навремето... Crazy От нашите магазини Джулия, Мадам Крез, Rose de Nuit - все златни медалисти от панаира в Пловдив. Laughing Имаше и един в шише като Мадам Крез, но с капачка в цвят слонова кост, беше хубав, но не му помня името. Също и Ив Рошета - Ming Shu Fleur Rare, Shafali Fleur Rare, Vie Privée и 8e jour.

# 446
  • някъде под слънцето...
Обожавах Джулия. И Нощната роза, имаше и Роза на мечтите.Последните два се намираха по лесно във фирмения на Ален Мак в Пловдив.Мадам Крем беше в сплескано шиле с кафява капачка, имах го, но нямам спомен дали ми е харесвал.Кобако. Флам,  Евазион, се продаваха само в Кореком и минаваха за лукс.

Но това вече беше в началото на 90.Средата и края на 80,  бяха годините на дезодорантите, На скоро гледах пак Всичко е любов.Там обясняваха. Как да купи ма гаджето Мазуми.Имаше го само в Кореком.Беше ми фаворит на времето.Когато за пръв път пробвах Лунната нощ на Сисли, първата ми мисъл беше Мазуми.С течение на времето успях да придобия няколко флакона Мазуми. Някои уж стари, други реформулирани.Никой не се доближава до онова, от спомените ми.Докато един ден случайно в хранителен магазин в България  видях познат флакон.Беше някаква имитация. Май турска. Приличаше на стария флакон името беше подобно.Взех едно да пробвам.Малко по късно се върнах и взех
останалите два.С такова удоволствие си ги изпръсках.Върнаха ме в тийн.годините.Имаше вълшебство,  магия, емоция... Не ми се е случвало с друг парфюм.
Ив Роше ги продаваха предимно като минита на щанда за парфюмерия в Евмолпия в Пловдив, по другите универсални ги нямаше.После направиха  Бинжур и се продаваха там.Тук за първи път влязох в техен магазин.
А в първия магазин на Рефан на Капитан Райчо., освен наливни имаше авторски, на Стефка Костадинова, Мария Петрова.И всевъзможни оригинални минита.
Звездни парфюми имаха Кали и Слави Трифонов...Подушвам, че сме от една порода....
Къде ме върна raznejena...

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 18:27 от sl

# 447
Ох, кой беше тоя Джулия, много познато ми звучи, а не се сещам кой беше?
Кой спомена старото прекрасно жълто-зелено Фа? Обожавах го! Брат ми ми го подаряваше - по-голям е доста от мен, беше започнал вече работа, а аз - все още ученичка.
И БИК-четата, синьо, червено помня. Мазуми беше много вървежно, Фиджи също. Ееех...  Simple Smile

# 448
  • някъде под слънцето...
Джулия беше на Крис Антони. Но Гугъл мълчи по въпроса кой е той и коя е Джулия
Кобако имаха и едни Клин Дьой зелена лилава и май оранжева капачка и те не се намираха лесно.
ФА беше върха.Продаваше се само в Кореком.По магазините имаше само български и марки от бившия соц лагер.

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 20:41 от sl

# 449
Ако му видя бутилчето, ще се сетя със сигурност. Фа в моят град/ Враца/ продаваха и в магазин Валентина.  Peace Много обичах да влизам в Кореком, в онези години нямах възможност да пазарувам от там, но още помня как ухаеше вътре... имаше и един лаф "мирише на Кореком".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт