Парфюмни размисли и страсти - 191

• 102 175
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Момичета, спомняте ли си парфюм в едно бяло шише със сини цветя - закръглено и плоско. Капачката беше кръгла бяла със синя лента в основата. Малко на китайски порцелан биеше шишето. Как се казваше?

# 451
Джулия беше на Крис Антони. Но гугъл мълчи по въпроса кой е той.
Кобако имаха и едни Клин Дьой зелена лилава и май оранжева капачка и те не се намираха лесно.
ФА беше върха.Продаваше се само в Кореком.По магазините имаше само български и марки от бившия соц лагер.

Майка ми ми е говорила за този парфюм Джулия,много го е харесвала,бил е многоо хубав парфюм Simple Smile

# 452
А " бич може"- то помните ли го, ако така се казваше, полски или чешки беше. Мама връзки пускаше за него, и така ухаеше, на мама. А тати на " Тройной", голям смях, но това са ни спомените.

# 453
  • някъде под слънцето...
Дезодоранта на повечето колеги до към втори курс  беше Корсар.
Имаше и един на  Ален Делон, който за времето си беше скъп, и Пани Валевска, висока тъмно синя бутилка....И един Деним в стъклен квадратен флакон , който после развалиха.
Тройной използваше  и баща ми, но до колкото помня като О де колон за след бръснене..

# 454
  • София
Ако му видя бутилчето, ще се сетя със сигурност. Фа в моят град/ Враца/ продаваха и в магазин Валентина.  Peace Много обичах да влизам в Кореком, в онези години нямах възможност да пазарувам от там, но още помня как ухаеше вътре... имаше и един лаф "мирише на Кореком".  Laughing

И аз съм от Враца.Първият ми парфюм беше от Валентина, бях в 8-9 клас, струваше 18 лв, синьо шише със златни букви и в самото заглавие една от думите беше D'Or или D'Orе - беше върха за мен  Laughing.Мама имаше Джулия, ако не се лъжа, черна кутийка с една клонка цвете нещо в розово - бих искала да имам едно такова бутилче, безценни спомени!
А миризмата,която се носеше само с отваряне на вратата на Кореком-а  Heart Eyes - много ми прилича на Водата на чудесата.

# 455
  • София
А " бич може"- то помните ли го, ако така се казваше, полски или чешки беше. Мама връзки пускаше за него, и така ухаеше, на мама. А тати на " Тройной", голям смях, но това са ни спомените.
Бич Може някои от нас все още го имат и си го купуват, същият като едно време е, полски Simple Smile

И Пани Валевска се намира на няколко места в София.

# 456
Миришеше си Корекома... на Кореком. От тогавва никъде не съм срещал тая миризма. Помня тати като смени при ченчаджиите долари и ми купи първите дънки, а на мама едни чехли с ток за седем долара, голямо фръцкане си беше. А " Тройной" си беше одеколон за след бръснене, но то друго и нямаше май, май.

# 457
Бич Може някои от нас все още го имат и си го купуват, същият като едно време е, полски Simple Smile
За този парфюм съм чувала само легенди от майка ми. Simple Smile На какво мирише?

# 458
А " Тройной" си беше одеколон за след бръснене, но то друго и нямаше май, май.
Имаше, "Саша" и "Наташа". И Брут и едно такова в шише като борче.
Имаше Шаноар, което по нищо не приличаше на Шалимар Laughing
Вyć może - класиката...
Capricci Nina Ricci
Желание - скоро като разчиствахме апартамента на нашите изхвърлих шишенцето.
Одеколон "Виноград" някой да помни? Laughing
"Красная Москва"
"Кентавър"

# 459
  • София
Такива 2 флакона се намират в козметичното шкафче на майка ми - Каменното цвете, руски парфюм:

Вече сгъстена течност, тъмнокафява, почти черна, пазена за специални случаи, но понеже е сплаш, бързо се е повредила. Но мисля, че само началните нотки са заминали, трябва да пробвам пак да видя.

Флакон от Виноград имахме някъде вкъщи, отдавна не съм го срещала...

За този парфюм съм чувала само легенди от майка ми. Simple Smile На какво мирише?
Ами всъщност не е лош и за хора, които си падат по класики в стил 80-те си е направо носим Simple Smile Цветен, много цветен даже, но не е натегнат като Амариж примерно, а е по-наивистичен (бих употребила и младежки, ако не ставаше дума за 40-годишен парфюм с лелинско-бабешки уклон според съвременните вкусове).

# 460
Атти, благодаря! Simple Smile
Това Каменно цвете изглежда страхотно.

# 461
Освен Виноград/татко го ползваше/ имаше и един Маки
Скрит текст:
А Бич може си беше класика  Laughing Спомняте ли си и другите полски парфюми - Беата и Алиция? Имаше и един Прелюдиум, в зелено шишенце. Имах го, много приятен аромат.

# 462
...а до него Импулсите(любим ми беше синият)и Зелена ябълка,унгарски.
За съжаление,ни идваха скъпи.Затова пък българският Жасмин си беше бюджетен.

# 463
Ау, Бижу, Бог да те поживи! Чудех се как беше тоя на Нина Ричи, който навремето си купувах най-редовно от Валентина. Пък то ето какво било Simple Smile Много ми харесваше и един на Диор, обаче не мога да си спомня и за него, не успявах да го купувам често. Направо ме омагьосваше Диор, струваше 40 лв във Валентина. Нина Ричи беше 38 лв, а комплекти от ЕДП и ЕДТ по 66. Носех много и този http://www.fragrantica.com/perfume/Coty/Wild-Musk-6098.html. Не знам дали сегашният е като от едно време. Имам в едно шише останало малко, но не смея да го ползвам, че ми е на повече от 25 години, просто го помирисвам понякога. Laughing Всички споменати също са ми добре познати отпреди 30 и повече години. Имам сантимент като ми замирише на тях.

# 464
Имаше и едни румънски дезодоранти, farmac, не бяха никак лоши също. А Дива река помните ли?  Laughing Егати ужаса беше.

Общи условия

Активация на акаунт