Парфюмни размисли и страсти - 191

• 101 436
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
На мен ми е много трудно да се спогодя с аромати, в които се усеща осезаемо уд. Определено имам непоносимост към тази съставка. Това по повод Plum Japonais. Именно заради него предполагам усещам само едни вмирисани на цигари и дим цветчета на сливово дърво.  Sick  Няма плод, няма сладост. Много ме е яд понякога с този уд...

Епона и аз като теб не харесвам особено  уд в парфюми,зъболекарското  начало направо ме потриса.  Монталските именно по тази причина още не са ми тръпка да ги пробвам, но установих, че има  парфюми , в които изобщо  тази съставка не я регистрирам. Всъщност, освен посочените сравнения с парфюми на  SL , това беше второто нещо, заради което се чудех дали бих се спогодила с Plum Japonais.

Да, в този на ТФ има нещо почти трапчиво в началото, и точно този нюанс го прави различен от сладък компот за мен. За съжаление, върху мен началоната фаза отминава бързо, и дървесата натежават в базата.

Сладко от сливи за мен са Опасните Връзки на Килиън: Liaisons Dangereuses Simple Smile 

Pixie на Liaisons Dangereuses   също отдавна му се каня за проба, всъщност най-вече заради твои описания в старите теми,  Simple Smile явно е крайно време вече:hug:

# 646
Който се интересува от Mandorlo di Sicilia, може да пробва ваниловия душ гел на Cottage. Не казвам, че са едно към едно, но имат сходства. Миналата пролет разносих стабилно парфюма и ми е сред планираните покупки за следващата.
Този ли душ гел? Аз имам него и ми мирише на Лолита Л.

Този, да. Simple Smile

# 647
Аз съм знаете луд фен на уда и нося най-тежките Монталски и затова харесвам и парфюма на Том Форд, но и за мен той е по-скоро мъжки, отколкото дамски. Никой около мен не е харесал този парфюм, а колежките го мразят направо, както и Амбър Уд Том Форд.

Liaisons Dangereuses е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз все още се колебая кой точно парфюм на Килиън да е новата ми покупка.

Уме харесах, но не достатъчно и Калин ми го каза, че не е мой още преди да го пробвам. Както и Пикси никога не се сприятелих с нищо на Кейко дори и с Локума, въпреки че съм привързана към Ориенталските мечти на Монтал от много години вече.

Здравежелаем!  Hug

Познавам Agent Provocateur , но не познавам Agent Provocateur L´Agent..
Имат ли прилики? Първият го харесвам, но не си спомням как ми стоеше  newsm78
Пък вторият ми се прищя да го имам .
Маринска, много по-хард е Л'агента. Изгорели гуми, пластмаси, пушеци- тежка аргилерия. Аз го нося супер често във всеки сезон, но не бих посъветвала никой да го купува на сляпо. Знам, че ти като искаш нещо го купуваш веднага,без зчанение от менията, ама този може и да те изненада неприятно.
Имайте предвид, че размените е отдавна умряла тема и е много по-трудно от преди да се разкарват нежеланите парфюми.

# 648
Здравежелаем!  Hug

Познавам Agent Provocateur , но не познавам Agent Provocateur L´Agent..
Имат ли прилики? Първият го харесвам, но не си спомням как ми стоеше  newsm78
Пък вторият ми се прищя да го имам .
ЛМ го определи, като гробовен тамян L´Agent и е единствения парфюм, който ме е помолил да не нося.
Като се има предвид, че и двамата си падаме много по Black cashmere, който често се спрягал за върл тамян.

# 649
Както и Пикси никога не се сприятелих с нищо на Кейко дори и с Локума, въпреки че съм привързана към Ориенталските мечти на Монтал от много години вече.
Densi, би ли направила кратко сравнение между двата? Точно днес разносвам Ориенталските мечти Simple Smile и се загледах колко много хора намират прилика между него и Лакума във Фрагрантика.

# 650
  • Враца
densi  Hug
Прилича ли на някой масов аромат , като усещане поне ?
Има тамян , като в Кашмир-а ли е ?
Траен ли е ?
То.... да речем аз вече си го поръчах де,
но не знаех , че така стоят нещата с темата с размените,
даже тези дни се загледах ,че има живот в нея
и има нови и нови предложения ..  newsm78
А иначе в момент на поръчка , винаги се сещам за нея и че там всеки аромат
може да бъде пласиран ако не ми хареса.
Поне така беше преди  Thinking

# 651
за мен класическият Агент е много по-приятен и носим, Л'агенът ми е тегав, тежък и досаден - по описание и първи впечатлерния беше много мой, но след като го придобих, съм го пръскала броени пъти и съжалявам за покупката му; още повече съжалявам, че нямам Класическия  Grinning

# 652
densi  Hug
Прилича ли на някой масов аромат , като усещане поне ?
Има тамян , като в Кашмир-а ли е ?
Траен ли е ?
То.... да речем аз вече си го поръчах де,
но не знаех , че така стоят нещата с темата с размените,
даже тези дни се загледах ,че има живот в нея
и има нови и нови предложения ..  newsm78
А иначе в момент на поръчка , винаги се сещам за нея и че там всеки аромат
може да бъде пласиран ако не ми хареса.
Поне така беше преди  Thinking
Не, не прилича на никой друг и е много траен.
Има тамян да, не намирам прилика с този в Кашмира. Аз не харесвам Кашмира и за мен той е страшен, Л'агента си нося.
Дано ти хареса парфюма, ама е от най-трудните и странни.

# 653
vmarinska, не ми пилича на никой масов парфюм. Тамянът не е, като в Black Cashmere, но пък аз в последния не усещам тамян, а дървеса, някои сухи, други топли. Така или иначе от 2-3 години установих, че не си падам по повечето тамяни. Пачулито също влезе в тази категория за мен, освен онова от Coromandel.
За трайност на L' Agent незнам, понеже съм го носила само веднъж.

# 654
  • Враца
Въх  newsm78
Аз нали отсъствах доста време,
поизпръсках наличностите, които ми се бяха събрали,
а те хич не бяха малко
и сега се появих с нови сили и преродено желание за нови аромати,
затова си търся непознати, а не залагам на тествани и познати.
М/у другото Ейнджъла който си поръчах тези дни съм го преполовила,
въпреки, че мислех че няма да ми хареса, а и околните твърдят, че не е мой аромат,
все пак "врачанската школа" не е за подценяване,
може би трябва да си търся аромати не  с пулвелизатор,
а с маркуч, като на бензиноколонка Wink

# 655
  • на морето
Не знам дали е успокоение, но и аз си поръчах на сляпо L Agent и не съжелявам въобще. Уцелих го. Grinning Нестандартен, дързък и много траен. Между другото още при първото пръскане получих комплименти от колеги-мъже Embarassed

# 656
  • Варна
Аз не харесвам Л`Агента. Много тамянен, много сух, много прегорял, никаква женственост, дори и върху мъж трудно го изтрайвам. А не е като да не харесвам изчанчени аромати. Това е парфюм, който ме напряга, а не който ме кара да се чувствам добре, свива ми стомаха на топка и адски ме дразни.

# 657
  • Враца
Обожавам противоречивите ви мнения,
карат ме да копнея да се запозная със съответния аромат.
Благодаря ви!   Hug

А този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/Eau-Provocateur-14404.html

# 658
Аз пък обожавам Л'Агента! Много сух, много пачулен, не толкова тамянен, траен, шлейфов,  тъмен, загадъчен. Обичам го, защото обичам и NU. Ще ти изпратя, Вайълет, да прецениш сама.  Hug

# 659
От днес вече почвам да мисля за есенен парфюм,май скоро ще му дойде времето. Whistling
Загледах се по Montale,но изборът е огромен и направо не знам откъде да почна.... спрял съм се на Intense cafe и  Vanilla Absolu,но ще се радвам да ми препоръчате още няколко ,които да погледна.Фен съм на сладките парфюми-Flower Bomb, Black Opium .  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт