Отговори
# 255
Аз се ориентирам кога в кой месец се влиза по тази табличка:

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец
от 36 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Написала съм си я на 1 лист с моите датички и съм я лепнала на хладилника  Mr. Green

# 256
Значи след седмица? И аз май започнах да прегрявам. Mr. Green Миналият път в 30-та седмица аз-препирнята бях напазарувала и изпрала всичко. Сега изоставам а и не пазарувам, почти нищо.... някоя друга дрешка..... В 35-та стягам багажа за болницата. Mr. Green

# 257
Много ме зарадва инфото за болничните, защото аз си живея със заблудата, че всички дни са на 70%, а не само тези от работодателя  bouquet Party Гледах си сега осигурителния доход, ми няма да имам някаква разлика драстична, ако пускам отпуск или не.
Аз съм се насочила отново да раждам в ТК. Предния път бях доволна, сега видях каква е хавата в Шейново и съм категорична, че там няма да ходя. Малко съм в размисли, защото съм решила този път да не плащам за екип - първо защото тези пари ще ги наместя веднага за децата и второ, вече нямам никакви познати, освен(вчера разбрах) една акушерка, която работи там и не мога адекватно да си избера лекар.
И аз ще се захващам другата седмица с пране и гладене. Решила съм и бойната готовност за родилното да стегна и да попривърша с покупките. Ще оставя да се набавят само неща, които ще ми трябват на по-късен етап(силиконови зърна, комплект за количка, пликчета за кърма и т.н.).
Бях се замислила за помощта за студентки, но сега станаха твърде много условията. А с удоволствие бих записала едно редовно, което като завърша живи и здрави тази година, да си го продължа и прехвърля за по-натам. Хареса ми да уча в този университет, в който съм сега. Ако и акъла си ми беше на мястото, щеше да е адски хубаво. Напоследък имам усещането, че изтича я с коластрата, я с нещо друго... newsm78

# 258
Мамчета, имам нужда от помощ. Лепнала съм някакъв вирус, сходен с ентерото и не знам какво да пия. Звънях на док, телефона е изключен. Позволявам си само нош-па. А ми е лошо, тресат ме спазми, и другите екстри са на лице. Поне за тях ако може да се взимат лекарства, че ще се обезводня, оффффф....

# 259
Аз се ориентирам п една табличка, според която 7ми месец е от 27 до 30 завършена седмица. В 8ми месец влизаш от 31г.с.+0дни. Т.е. аз влизам след 2 седмици с термин 01.10. Иначе накрая ще излезе при вас, че или 9ти месец ще е 6 седмици дълъг, или няма да имате бременност от 40 седмици. НО в случая на Денис признавам сметките за вярни, понеже трябва да се пере вечееее  Joy

И според калкулатора, който аз гледах е така, а и според моите сметки  Peace

# 260
30-та завършена седмица е 30+0, 31+0 е завършена 31-ва  Peace

7-ми месец е 4 седмици, 8 и 9 са по 5.

# 261
Аз бях с екстри преди време. Доктора ми каза да не пия лекарства против това, защото те задържат бактерията в червата. Всичко трябва да си излезне, това е естествената реакция на организма, за да се изчисти. Важното е да пиеш много течности. И кофти е да... дежурях в двете нули два дни....

# 262
malachika, аз лично съм вземала ентерол за разстройство в началните месеци, след консултация с ЛЛ, ама моето не беше вирусно. Ако нямаш температура май наистина по - добре нищо, само пий мнооого вода докато се свържеш с док.

# 263
  • В къщурката на хълма на феите
Малачика колкото по-често си в тоалетната - независимо за повръщане или разстройство - толкова по-добре .. по-бързо ще се изчистиш от вируса и ще си спестиш другите екстри, които могат да го последват .. за да не се обезводниш миналата година на нас ЛЛ ни изписа кола на глътки, бавно и полека, хем да държи кръвната захар, хем да повишава кръвното налягане, хем уж не дразни много стомаха .. иначе за гаденето, ако нямаш разстройство - вомитусхийл свещички - хомеопатични са, само че трябва да се слагат на 1-2 часа, за да има ефект от тях Peace

# 264
  • София
мамчета здравейте,
аз днес официално влизам в 7 месец - 27г.с. Simple Smile Терминът ми е точно след 3 месеца - на 16,10,
От началото на август активно започвам приготовленията Simple Smile
Преди време някоя мама (Biskvitka87 дали не беше) спомена, че имат пералня и върху нея сушилня, които са скрепени с някаква специална поставка. може ли малко повече инфо каква е тази поставка, понеже ми предстои това нещо. а също така - дали трябва да са еднаква марка и двата уреда или може и да са различни.
Аз споделих и във ФБ, че смятам да раждам в Тина Киркова, с еписурална упокйа или във вода. След седмица ще говоря с лекаря, който искам да ме изражда, но ако той вече не изражда (защото от известно време се занимава с репродуктивни проблеми), се чудя дали да не сиизбера просто акушерка. Смятам, че за нормалното раждане акушерката е изключително важна. А някак толкова неща трябва да купим, че ако дам и 2000 лв. за раждане с избор на екип и всички екстри ще ни дойде много нанагорно от финансова гледна точка..

# 265
бях днес на консултация,последния месец съм дигнала 5 кг доктора ми се кара...разбира се не е случайно учех за изпити,после болна бях,болежки пак лежане ...но от тук на сетне почвам разходки,плодове ,зеленчуци....умирам за сладко,но ще се ограничавам....иначе днес ми каза,че плацентата ми се дигнала,та аз незнаех,че е била смъкната  Thinking
Някои път просто като отида на лекар и изляза от кабинета нищо не помня newsm78 #Crazy

# 266
Симонка не се е била смъкнала а се качва до около 29-та седмица,  споко.
Тази поставка не е нещо особенно. Има и по за 100 лева ама чак пък толкова.... Метална е, слага се върху пералнята и отгоре сушилнята, за да стаи по-стабилно. Питай в магазина като купуваш сушилнята.

# 267
мамчета здравейте,
аз днес официално влизам в 7 месец - 27г.с. Simple Smile Терминът ми е точно след 3 месеца - на 16,10,
 И аз така си изчислявам и с  предишната бременност и с тази от дата до дата. Защото с тази 40 дневна овулация ни апарат, ни калкулатор може да каже в моя седмица съм. 3-ма различни доктори измериха параметрите на бебето по ехограф, ЧХГ показателите в началото и ми излезе деня и си смятам от датата на термина назад. Всеки месец влизам на тази дата в съответния календарен.

# 268
Привет   bouquet
от онзи ден  съм вече 7 месец  Heart Eyes Ама на външен вид съм 17 Joy
Купих комплекти за изписването на бебките,готов направен защото много ми допадна  Blush Доволна съм и ги чакам да пристигнат понеделник,че са от сайт  Crazy
Както тези ми се виеше свят и имах ниско кръвно снощи един  хубав скандал с ММ много добре ми дойде сега се нормализира 120/80  Laughing И се чувствам добре нямам нужда сега постоянно да лежа  Joy
Пак ММ е виновен  Joy

# 269
  • София
мамчета здравейте,
 И аз така си изчислявам и с  предишната бременност и с тази от дата до дата. Защото с тази 40 дневна овулация ни апарат, ни калкулатор може да каже в моя седмица съм. 3-ма различни доктори измериха параметрите на бебето по ехограф, ЧХГ показателите в началото и ми излезе деня и си смятам от датата на термина назад. Всеки месец влизам на тази дата в съответния календарен.

И моята овулация е незнайно кога..винаги съм била с нередовен цикъл, пиех преди да забременея много време противозачатъчни и след като ги спрях веднага съм забременяла, но термина по поснедната менструация ми е около 4 седмици по рано, отколкото термина, който ми определиха след измерването на всички показатели на бебо.

Общи условия

Активация на акаунт