Астрология - 8 тема

• 28 058
  • 537
  •   1
Отговори
# 495
  • в 1001-та нощ
Направи си тук карта и щети излезе наготово Simple Smile

http://www.astrowin.org/home.php

Яд ме е, че ЗЕТ и астро - не излизат Фортуна, Вертекс .... В ЗЕТ-а и Хирон, до настройки ли е?!?!  Thinking

Гледала съм го как се смята - мисля с асцендента, Луната, Слънце ...но не си спомням  Peace

# 496
Прочетох, че венера е ретрогрдна от събота. Според вас фатално ли е, ако подпиша договор за работно взаимоотношеение в този период? Трудно ще ми е да го отложа до 07.08  Thinking
Няма проблеми. Венера е добре да не е ретроградна само при сключване на брак. За друг вид договори - Меркурий.

Lilah, не знам дали правилно те разбирам, но ако питаш за нещо от рода  на изгорен асцендент или изгорено МС - не, няма такива понятия. Става дума за обикновен съвпад и пак зависи колко градуса е орбисата.

Успокоих се, благодаря !   bouquet

# 497
Направи си тук карта и щети излезе наготово Simple Smile

http://www.astrowin.org/home.php

Благодаря Аленка!

При мен, естествено е в 7-ми дом, заедно с всички други забавляващи се планети там.  Mr. Green

# 498
  • в 1001-та нощ
При мен купонът е в 8 дом  Mr. Green в Скорпион - Уран и Фортуна в съвпад, а после Венера и СЛВ.

А пък лицето, което смущава сексуалния ми свян точно сега е с асцендент между двете групички и да видим какво ще става. С ретроградните Венера и Уран ....  Stop Stop Stop

# 499
Яд ме е, че ЗЕТ и астро - не излизат Фортуна, Вертекс .... В ЗЕТ-а и Хирон, до настройки ли е?!?!  Thinking

Гледала съм го как се смята - мисля с асцендента, Луната, Слънце ...но не си спомням  Peace

За astro.com ли говориш?
Излизат.
В Extended Chart Selection има Additional objects долу за избор на точки и звезди.

И в ЗЕТ няма начин да ги няма. Не ми е програмата пред очите да ровя в настройките, но със сигурност и там ги има.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 14:56 от Пит

# 500
алена, в зет-а може да се настрои всички. всякакви звезди, фиктивни точки, хирон и т.н.

# 501
  • в 1001-та нощ
Благодаря момичета   bouquet  bouquet  bouquet Уж гледах, ама не е било достатъчно  Blush Откакто съм на работа отново -съвсем не ми стига времето  Sad

# 502

В една друга статия прочетох следното:

Астролозите твърдят, че една жена има най-големи шансове да забременее в онази фаза на Луната, в която самата тя е родена.

Това да го разбирам, че означава Луната да е в същия дом и градус, както когато е била и в деня ни на раждане, нали?  Whistling
Извинявам се за глупавите въпроси, но от вчера съм на вълна бебета  Blush Кога, колко...  Whistling И реших да споделя и с вас "любопитството" си Peace

това е момента всеки месец, когато луната е в същата позиция спрямо слънцето при раждането, като трябва по часове да е много точно, защото луната се движи бързо
в ZET се смята автоматично, мисля че беше с Phases Lunar

стиганала съм до 21 страница, продължавам да чета   Blush

# 503
Благодаря за информацията по двете теми    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet При операцията (23.09.2015) - Венера ще е вече директна - ретроградието е до 6 септември Wink

Извинявай!
Защото по нагоре в темата обсъждахме предстоящото ретроградие на Венера - за затова написах, че периода 25.07-06.09,2015 г - не е подходящ, за козметични интервенции.
Още веднъж ти се извинявам.

# 504
  • Sofia
Ето ви малко красота от остров Тасос:

Скрит текст:

24 юли - Очаква ни активен и емоционален ден, внимавайте в личните и делови контакти. Не бъдете прекалено взискателни или груби. Всички ще са по-чувствителни и докачливи от обикновено. Днес вече Венера забавя своето движение и от утре ще бъде в ретроградна фаза до 6 септември. Рано сутринта Луната навлиза в Скорпион и прави деня още по-наситен и контрастен. Всички проблеми и задачи ще излязат на повърхността и ще искат бързо решаване. Активизират се и неотложни финансови въпроси. Днес имаме хармоничен аспект на Луната с Нептун през целия ден. Засилва се интуицията, емпатията, състраданието. Благоприятно се съчетават инстинктите и душевността. Но все пак бъдете много осъзнати и внимателни как подхождате, особено в по-напрегнати ситуации. Защото от днес се сформира и един много импулсивен, напрегнат и нараняващ аспект: квадратурата на Марс с Уран, която ще е точна утре. Трудно ще се управляват енергийните потоци, изблика на гняв и недоволство. Може да се появи проблем с техника, електроуреди, трябва да се шофира много внимателно и да се спазват всички права за безопасност при работа, особено с машини. Това предупреждение важи за днес и утре.

25 юли - Очаква ни интензивен ден, както винаги, когато Луната е в Скорпион. Денят е напрегнат и конфликтен, защото в 12.43 ч. е точната квадратура на Марс с Уран. Точно днес не влизайте в никакви конфликти, бъдете предпазливи – възможни са аварии, технически неизправности, инциденти. Не изпускайте нервите си на пътя, много внимателно шофирайте. От 12.26 ч. Венера тръгва в ретроградна посока до 6 септември. Точно днес трябва да сте внимателни във взаимоотношенията и любовта, защото Венера е твърде подчертана – намира се в стационарно положение. Още едно напомняне за това специфично нейно движение: през целия период на ретроградност ще се наложи да осъзнаете и да направите преоценка на своето отношение към близки и любими хора. Ще ревизирате представите си за личен комфорт, материалните ценности и финансово положение. Този период ще е отличен да проведете диета, да започнете да спортувате, да се погрижите за тялото с леки масажи, подхранване с овлажняващи продукти. Ограничете сладките храни! Не се утешавайте с тях, заменете ги с плодове. Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.

26 юли - От днес вече постепенно ще се приспособяваме към ретроградната Венера, която ще ни прави избирателни, на моменти капризни и взискателни към партньорите. Ако около вас има чувствителни и емоционални хора, трябва да се постараете в периода до 6 септември да сте деликатни с тях, защото ще бъдат много по-раними от друг път. До 15.26 ч. Луната ще бъде все още в Скорпион. До този час имаме напрегнати аспекти на Луната със Сатурн и Венера, което ще създава напрегната, тягостна и ограничителна атмосфера. Избягвайте негативните мисли, хора и ситуации. Имаме и кратък период на Луна без курс от 12.15 ч. – 15.26 ч. , когато не трябва да се предприемат важни неща, не си насрочвайте срещи, внимателно общувайте с близките. Хубавата част на деня започва след 15.26 ч., когато Луната навлиза в оптимистичния знак Стрелец. Веднага се сформира хармоничен аспект на Слънцето с Луната, който ще създава чувство на душевен комфорт, видимо по-добро настроение, тонус и желание да се планират неща за бъдещето. Понеделник ще бъде хармоничен ден, затова можете смело да си правите планове. ЛУНА БЕЗ КУРС: 12.15 ч. – 15.26 ч. !!! Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.
27 юли - Новата седмица започва позитивно, с Луна в Стрелец и хубави аспекти! Денят ще е хармоничен и продуктивен. Възползвайте се максимално от добрите възможности на деня. Единствено рано сутринта до 9 часа Луната и Нептун са в напрегнат аспект и това до известна степен ще създава трудна преценка, забавяне, объркване. Но след 9.30 ч. до края на деня няма ограничаващи обстоятелства. Да си припомним хубавите страни на Луна в Стрелец:
Луната ни „поставя” високи цели.
Възможно е да проявите интерес към далечни земи, религии и култури. Идеалистичните нагласи взимат надмощие.
Огънят на ентусиазма лесно се разпалва сега.
Приключенията и авантюрите ви влекат силно.
Трудно приемате ограниченията.
Децата стават непокорни.
Ставате до болка искрени.
Реакциите са интуитивни и спонтанни.
За какво е подходящ моментът:
• За духовна и интелектуална дейност.
• За водене на съдебни процеси, решаване на юридически дела и правни въпроси, както и за подаване на жалби.
• Времето е удачно за дълги пътувания, контакти с чужденци, задгранични инвестиции и покупко-продажба на спортни стоки.
• Препоръчителни са лечение и профилактика на белите дробове.
Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.

28 юли - И днес продължава хармоничната вълна на Луната в Стрелец. Продуктивната част на деня е до 16.37 ч., постарайте се максимално да използвате комфортния аспект на успеха и изобилието с Юпитер до този час. Отлично време да съчетаете текущата си работа с бъдещите планове. Чудесно време за обучение, задгранични контакти, усвояване на чужди езици, обмисляне на мащабни проекти за бъдещето, но всичко това само до 16.37 ч.! След това Луната вече навлиза в своята пауза и настава време на ниска ефективност. Едва вечерта след 21.49 ч. Луната навлиза в Козирог и веднага сключва хармоничен аспект с Венера в Дева. Възможно е да се обадят приятели и познати от близкото ви минало. Утре ни очаква хубав, продуктивен ден. ЛУНА БЕЗ КУРС: 16.37 ч. – 21.49 ч. !!! Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.
29 юли - Очаква ни позитивен и продуктивен ден, възползвайте се максимално от него. Намираме се преди второто пълнолуние за месеца (първото беше в Козирог на 2 юли), което ще бъде на 31 юли във Водолей. Рядко се случва в един месец да имаме две пълнолуния. Това силно активизира енергиите и създава възможност за нов прилив на енергия и съзидателни сили. Днес Луната сключва хармонични аспекти с Нептун и Плутон. Чудесно съчетание, което на дава фин психологически усет, интуиция, решителност, организаторски талант и мощ. Утре аспектите ще са по-напрегнати до обяд, затова е добре днес да се опитате да свършите повечето важна работа за бъдещето. Започнатите идеи и проекти преди пълнолуние ще се развиват добре в бъдещето. Само направете справка със статията за ретроградна Венера, за да видите какви дейности е добре да избягвате в периода до 6 септември. Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.

30 юли - Намираме се преди пълнолуние във Водолей, което ще настъпи на 31 юли в 13.44 ч. в 7º на Водолей. До обяд имаме напрегнати аспекти. Рано сутринта Луната и Уран са в квадратура – дава сприхавост, неочаквани промени в решенията и настроенията. След това Луната застава в опозиция на Марс до 15 ч. и продължава конфликтната и напрегната линия на деня. Постарайте се да изместите важните си срещи и разговори за след 15.30 ч. до края на вечерта, когато Луната и Сатурн са в хармоничен аспект и ще дават повече стабилност, надеждност и устойчивост на събитията. Днес Луната е в Козирог. За какво е подходящ моментът :
• За всичко, свързано със земеделие.
• За покупко-продажби на недвижими имоти.
• Ако се занимавате с наука, започнете сега научна дейност.
• За сериозни и добре обмислени дейности, за общуване със специалисти.
• За излети в планината.
• Добър момент за закаляващи процедури.
ЛУНА БЕЗ КУРС: 21.50 ч. – 24.00 ч. !!!
Внимание: От 25 юли до 6 септември 2015 г. Венера е ретроградна.

Автор: Михайлина Никлева-Мишел, от нейния сайт и Дневната астропрогноза

bouquet

# 505
  • в 1001-та нощ
О, marbeq  Hug няма за какво да се извиняваш  bowuu По-добре да съм предупредена, от колкото да се пропусне нещо   bouquet  bouquet  bouquet

vihrogonche  Hug благодаря  Blush

Аз още не съм смелила инфото за планетите около Слънцето Simple Smile На ММ Венерата е на 3 градуса и няколко минути, значи не е толкова опърлена  Blush

# 506
  • в 1001-та нощ

.....
30 юли - Намираме се преди пълнолуние във Водолей, което ще настъпи на 31 юли в 13.44 ч. в 7º на Водолей. До обяд имаме напрегнати аспекти.....

Ха сега де, прогресивната ми луна е на същия градус  Thinking Дали ще го усетя по-значимо  Rolling Eyes

# 507
Една интересна статия за ретрогардната Венера - http://astroatelier.com/2015/07/21/%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%8 … 1%81%D0%BA%D0%B0/

# 508
я ме подсетете при синастрия съвпад на Венерите и Слънцето на единия какво индикира?

# 509
  • Sofia
Хайде да видим и моите планети около Слънцето, и тези на ММ и детето ни  Blush  Embarassed  Rolling Eyes

Моето Слънце в 10 градуса в Риби. Меркурий - в 13 градуса в Риби. Венера - в 20 градуса в Риби. Всичките - в 4 дом.

При ММ Слънцето е във Водолей, в 17 градус, отново в 4 дом, но е самотно, тоест около няма никакви планети и в двете посоки, в голям диапазон. Дори Меркурий е доста далеч - в Козирог, в 3 дом, повече от 25 градуса разлика.

При сина ни: Слънцето е в 22 градус в Лъв, в 10 дом. Луната е в 15 градус в Лъв, в 10 дом. Също така Луната е много близо до МС, на 10 градус в Лъв. Марс му е в 3 градус на Дева, в 10 дом, а Меркурий - в 7 градус на Дева, пак в 10 дом.

Ще бъда благодарна на интерпретация на тези данни, защото не съм на "ти" точно с тези близки разположения на натални планети до Слънцето!   bouquet  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт