Наказвате ли порасналите си деца?

• 34 576
  • 960
  •   1
Отговори
# 660
Абе казвам аз, че има ниски стандарти...като е на 5, незрял мозък, като е на 15, хормони...на 20- пак незрял мозък...е кога ще узрее, на 30?

Два пъти съм била бременна, нивата на хормоните са близки до тези в пубертета, но все пак си ходех на работа, карах кола, държах се нормално.

# 661
  • Куциндрел
Тази пък върти суче все до тръшкането на 2-3 годишните стига. Сега чакам да каже нещо и за гърнето. Crazy

# 662
Аз чакам да ми се дадат официалните форумски референтни граници за т. нар. "бушуващи хормони", за да знам като почне да върти очи тийнката, да й пусна едни кръвни изследвания и да видя дали е от хормоните или просто поведението не е ОК. Съответно референтни граници за приемливия свободен тестостерон при момчетата.

Пък и мен като ме обвинят, че ми "бушуват хормоните", да проверя обективно в лаборатория дали е така:)

# 663
Тия деца съвсем за роботи ги имате, или изисквате от тях да са такива. И възрастните въртят очи и се сърдят и правят демонстрации и какви ли не простотии, .. ама му казват настроения, а на децата това не е позволено защото ... и аз не знам защо. Вярно е, че границата между изпуснато, неприемливо поведение и липса на възпитание и моментни настроения е тънка, ама да не забравяме че и те са хора или живи същества със всичките им особености.

# 664
  • където ми харесва
Пф, хахахахах, Исусе, искрено ме разсмя. Ако съдя колко ме уважава дъщеря ми, по въртенето на очите, значи съм дебил, честно.
Но нищо де, съди за моето дете и мен, по твоя опит, нищо няма да кажа.
Може би, факта че не съм използвала възпитателни шамари, докато е била малка, също води до неуважение от нейна страна...

# 665
Щом те са хора с настроения и всичките им особености, и аз съм човек с настроения и особености, и като ми врътне очи и ми каже нещо накриво, ще остане без компютър за 2 седмици.

# 666
Ако възрастен върти очи и се държи като задник, ще има последствия, няма как да няма. Не можеш да го пратиш в стаята, но може да не комуникираш с него, да го уволниш, да му набиеш канчето.

Децата тепърва се учат кое е приемливо. При тях има наказания, но всъщност това е по-леко последствие, отколкото при възрастните, и после го забравяш. Защото възрастният един път да се намуси където не трябва, после може да има сериозни последствия.

"ще остане без компютър за 2 седмици"

И ще хукне навън, където ще намери без проблем компютър и нет, нали?

# 667
  • София - Рим и обратно
Дъщеря ми имаше един специален начин на въртене на очите, някъде на 11 беше, ама нон стоп ги врътваше до бяло, толкова силно, че имах чувството, че всеки момент ще й се скъсат сухожилията зад очните ябълки Crazy Joy. Правеше го постоянно и за всичко. Честно, беше ми смешно, напушваше ме адски смях, може и затова да го е правела. И до сега се сещаме от време на време и се хилим, казвам й да го покаже, ама вече не й се получава толкова добре Laughing.
Как ли не съм се сетила да я накажа за това Rolling Eyes.

# 668
"ще остане без компютър за 2 седмици"

И ще хукне навън, където ще намери без проблем компютър и нет, нали?
Където ще да хукне. Удобството на компютър вкъщи го няма. Да търси на луната, ако иска. Пак ще усети наказанието.

# 669
Ако възрастен върти очи и се държи като задник, ще има последствия, няма как да няма. Не можеш да го пратиш в стаята, но може да не комуникираш с него, да го уволниш, да му набиеш канчето.

Не при всеки задник върви. Ако е шефът ти нищо не можеш да направиш, освен да напуснеш работа, което е свързано с много но и ако и дали и ами .... Не се хаби да ми обесняваш неща като - няма нищо по лесно от това да си смениш работата, специалности, кадърни кадри и ала бала ..  - защото имам някаква представа макар и бегла за случващото се трудовия пазар.
Да не говорим колко задници има по улиците, качени в що годе прилични коли, мислещи се за богове на пътя. Един такъв кретен преди няколко години отвори прозореца и с най спокойния тон каза на мъжът ми - пич, жена ти е до тебе, детето ти отзад, карай си по пътя и не търси проблеми. - щеше да ни отнесе влизайки в забранена улица.
Примери много Мамасита, ако беше толкова лесно да се справяме със свинското поведение живота щеше да е много по лесен.

# 670
  • София
аз познавам повече тръшкащи се възрастни, отколкото тръшкащи се деца. явно с възрастта се обогатява арсеналът на тръшкане.

Или празен поглед и стисната уста. Не осъзнават, че докато виждат родителска реакция, пък дори и като караница и конско, това означава, че на родителя все пак му пука, държи го за ръка. Обаче един родител млъкне ли, престане ли да казва каквото и да е, тогава вече е лошо, но го разбират едва след като окъкат пейзажа. Не е задължително да е игнор чрез мълчание, всичко друго си е съвсем наред, освен реакциите по конфликтния въпрос - тях ги няма.

# 671
Ами то и затова всичко е въпрос на контекст. Не е само въртенето на очи, а отношението, вътрешната мотивация, с която се прави.

# 672
За момента отговарянето си е чиста проба пубертет
Оправдавай, оправдавай... на 2 годинки като се тръшка, оправдаваш с това, че е на 2, на 5 същото, на 10 същото, на 15 същото. На 20 същото, на 30 същото, на 50 същото. Ти да не мислиш, че дете, несвикнало да те уважава, изведнъж ще започне да те уважава само защото хормоните му са се регулирали?

Понеже съм вече на почти 40, а родителите на почти всичките ми приятели поостаряха, наблюдавам една тенденция. Онези, които имахме "тежък пубертет", сега се грижим за родителите си. Ама с истинска, искрена грижа. Тия, по-кротките, дето не им се чуваше гласът, се изсулиха леко-леко и много съчувстват на възрастните хора, ама отдалеч.  Mr. Green

# 673
Минавам да кажа на Андариел, че има интересна тема, и не я е видяла, Мамасита е там Mr. Green
Не помня точно заглавието, един вид кога ви е дошло вдъхновението за деца.
Бисерите са много, забавна е, можете да хвърлите едно око

# 674
  • София
поне да беше дала и линк, искам наготово! Wink

Общи условия

Активация на акаунт