По АМ "Тракия" или по "Хемус" до морето?

• 12 497
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Миналия юли минахме по Хемус и в двете посоки - връщането ни отне над 8часа за 600км в кошмарна буря и изобилен дъжд и затова е дилемата.

Е, буря може да ви застигне на всеки път  Simple Smile

# 16
понеже споменавате Ришки проход, да ви питам да би да са го оправили? Защото мисля че беше 2011 година направих огромната грешка да мина през него, ями като лунни кратери, невъзможно просто беше за пътуване, лунен пейзаж. Оттогава не смея и да помисля за него.

Щом вече в 2 мнение го препоръчвате, значи да разбирам, че са го оправили, така ли?

Оправен е да, път-слънце. Simple Smile Наложи ни се да пътуваме от Бургас до Шумен миналото лято, та го видяхме. И в крайна сметка връщайки се после за София предпочетохме да минем пак по него и да се приберем по Тракия.

# 17
Оправен е да, път-слънце. Simple Smile Наложи ни се да пътуваме от Бургас до Шумен миналото лято, та го видяхме. И в крайна сметка връщайки се после за София предпочетохме да минем пак по него и да се приберем по Тракия.

Благодаря, много ценна информация, поне за мен.

# 18
  • Варна
Тракия през Ришки проход.

Подкрепям с 2 ръце  Peace  Откакто оправиха прохода никакви други пътища не признавам  Mr. Green

# 19
Благодаря Ви, не знаех, че са оправили Ришкия. Оттам е най-кратко наистина.

# 20
  • София
Абе хора, Хемус е само до Ябланица, а Тракия е чак до Бургас;)

понеже споменавате Ришки проход, да ви питам да би да са го оправили? Защото мисля че беше 2011 година направих огромната грешка да мина през него, ями като лунни кратери, невъзможно просто беше за пътуване, лунен пейзаж. Оттогава не смея и да помисля за него.

Щом вече в 2 мнение го препоръчвате, значи да разбирам, че са го оправили, така ли?
Перфектен е ришки! Изцяло нов път!

# 21
Хиляди благодарности за споделеното.

Може да продължим с инфото в темата - един вид в "реално време" да се казва каква е ситуацията по двете направления - може и за други да е полезно.

# 22
Хемус е София - Ябланица, след това си е двулентов път чак до Шумен и оттам е пак магистграла от Шумен до Варна.
Тракия от София до Бургас си е все магистрала.
Има голяма разлика.

Затова пък пътят Бургас - Варна е кошмар.

# 23

Да, оправен е.
Съжалявам, сега видях, че са отговорили.
П.П.Според мен също си струва по АМ Тракия до Карнобат, а оттам до Варна са около два часа и малко.

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 18:37 от Charmony

# 24
  • София
Хемус е София - Ябланица, след това си е двулентов път чак до Шумен и оттам е пак магистграла от Шумен до Варна.
Тракия от София до Бургас си е все магистрала.
Има голяма разлика.

Затова пък пътят Бургас - Варна е кошмар.
Така е, но затова Ришки проход (моля да не се бърка с Върбишки) е нов път и много по-добър от Обзорски проход, дори когато има коли!

# 25
Преди 1 месец нямаше табели и го изпуснахме Ришкия проход. Всъщност има само табела Шумен, но я подминахме. Тогава минахме през Карнобат - през Айтоски проход, Дългопол, Провадия и до Варна. Всичките ми познати избягват минаването покрай Свети Влас и Обзор, когато пътуват по АМ Тракия към Варна. Толкова  завои има по пътя Слънчев бряг - Варна, а някои карат като луди, няма видимост за изпреварвания. Всъщност ако пътуваме от София до Варна - винаги по Хемус /както и автобусите Биомет минават/. Има дървета и зеленина, може да се почива в Търново или Лясковец.  А по АМ Тракия няма нито едно дърво, никаква сянка, но при пътуване от Родопите до Варна, минаваме или през Ришки или през Айтос, никога през Слънчев бряг.

# 26
  • Куциндрел
А Айтоският проход как е?

# 27
Тракия през Ришки проход.

Подкрепям с 2 ръце  Peace  Откакто оправиха прохода никакви други пътища не признавам  Mr. Green

Чета и се дивя какво пишете за Ришкия проход. Последното ми пътешествие из България включваше този участък. Ревеше ми се преди да стигнем границата. Ако това ви е критерий за "оправен" път, егаси! То не са завои, то не е чудо, да не си помисли някой, че е като някоя фалирала гръцка магистрала?!

# 28
Да не пускам нова тема - от Бургас за Банско, през Пловдив или София е по-добър пътят?

# 29
Чета и се дивя какво пишете за Ришкия проход. Последното ми пътешествие из България включваше този участък. Ревеше ми се преди да стигнем границата. Ако това ви е критерий за "оправен" път, егаси! То не са завои, то не е чудо, да не си помисли някой, че е като някоя фалирала гръцка магистрала?!
Това е планински проход все пак, няма как да не е с много завои. Преди беше осеян с кратери, а сега е много приличен.

Общи условия

Активация на акаунт