По АМ "Тракия" или по "Хемус" до морето?

• 12 495
  • 71
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Точно преди две седмици минахме през Ришкия и то с децата - никой не припадна.
На мен дори 30 км до Рилски манастир ми се видяха по-завоести от този път.
Нормални планински пътища.
Затова пък Бургас-Варна е камилския път с тировете - такива кервани стават и никой не пуска.

# 46
  • Варна
Ришкият е един от най- леките проходи/според мен/,има завой ,но няма как иначе..... така се пресича планина!
Сега е ремонтиран и се минава идеално.....

# 47
Ябланица - Шумен никак не е натоварен всъщност, защото всички тарикати минават по Тракия. А при положение, че на 2 от 3 деца от нашата морска компания им става лошо по завои, съм склонна да преглътна скокчетата до Ботевград. В противен случай рискувам Карнобат - Шумен да го пътувам 3-4 часа. Веднъж минах през Ришкия, детето, което возех, го проспа, за щастие. Ако пътувам без деца, може би бих предпочела оттам, обаче, само и единствено от гледна точка на по-малко амортизиране на возилото.

# 48
Ябланица - Шумен никак не е натоварен всъщност...

И аз нямам наблюдения да е натоварен. Всяка година го минаваме.

# 49
Тракия през Ришки проход.
През магастрала Тракия до Бургас и после през Дюлинския до Варна.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 18:20 от Markrit

# 50
Тракия до Карнобат, после Риш, после Хемус до Варна.

По-бързо е.

И е по-безопасно.

Който не вярва, може да погледне статистиката на МВР и да види разликата между двете съотношения:

брой ПТП със смърт на магистрала към брой ПТП на магистрала
брой ПТП със смърт на първокласен път към брой ПТП на първокласен път

Просто е - на магистралата шансът за челен удар е пренебрежително малък.

# 51
Като прясно минали през Ришкия с 2 напълно будни деца - никакви проблеми, в пъти по-доволни от опцията за магистрала - няма дупки с изключение на един нищожно къс участък, прохладен, в събота - по-скоро ненатоварен.Скоростта беше между 90 и 100. Завоите са дори приятни/на фона на Юндола и Петрохан/, а аз съм "стъклен багаж".

# 52
Като прясно минали през Ришкия с 2 напълно будни деца - никакви проблеми...

Моето е минавало от бебе досега над 200 пъти Петрохан и никога не е имало проблем, но всяко дете е индивидуално. На 2 може да не им стане нищо, но 20 да не спрат да повръщат  Mr. Green

# 53
На мен ми е гадно да карам или дори да се возя по завои, без да ми става лошо. Друго си е гръцката магистрала, която нищо че е през планина, но няма завои. Тунели има за тази работа.

nofelet, преди няколко години двама мои приятели загинаха точно на магистрала. Жената на единия остана инвалид, а в другата кола са загинали други трима.

# 54
Чек, и в Гърция на Темби има доста завои, там е прехода, на магистралата преди Триполи също има доста  Peace
И не, че не стават и на магистралата катастрофи, но вероятността за това е в пъти по-малка.

# 55
Не знам. Миналата година карахме от Свиленград до Игуменица без нито един завой. Към 100 тунела има през планината и пътуването е песен. Аз там се учих да карам кола с десен волан.  Laughing

# 56
nofelet, преди няколко години двама мои приятели загинаха точно на магистрала. Жената на единия остана инвалид, а в другата кола са загинали други трима.
Не помня да съм казвал, че няма шанс да умреш на магистрала.

Казах, че в БГ шансът да умреш на магистрала е в пъти по-малък от шанса да умреш на първокласен път.

Статистиката го казва, не аз.

# 57
  • София
На пътя Ябланица-Шумен има много ограничения на скоростта, заради отбивки към странични селища или защото се минава през такива. Това може би най-много увеличава времето за пътуване. Има и камери за желаещите да юркат като на магистрала. Относно ремонтите по Тракия някъде трябва да има инфо къде точно са в ммента. Аз търсех за ремонтите в София по едно реме и някъде мернах и препратка за Тракия, но не помня къде.

# 58
Хемус е частично завършена, не знаеш ли?

# 59
Хемус е частично завършена, не знаеш ли?
Зависи от гледната точка. Според мен си е частично започната...

Общи условия

Активация на акаунт