Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 038
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 575

Дали е плащала или е щяла да плати след като ги изкара, това така и не се изясни.
Колко детегледачки ще се съгласят на такъв вариант?

Сигурно нито една. Само едничък бащата на Александър и Александър биха и са се съгласили. Rolling Eyes Кафе ти е отговорила. На детегледачка не се плаща предварително.

Между другото, приятелите и в групата единодушно твърдят, щото и там има такива въпросчета, къде са били, че самата Невена никога не етърсила помощ от тях, нито съдействие, съвет или препоръка. Никой не е и чувал, че гледането на Христо за това лято е било проблем и се търси детегледачка. Също така не са чували и за Александър, както и за баща му...

# 1 576
Аз търсих агенции и това, което видях е, че искат пари предварително.
При проверените и препоръчани бг мамма детегледачки не знам как е. Дано не ми се наложи да разбера!

# 1 577
Не е нужно да са препоръчани от бгмама. За три години с такава професия, още на първата година има опция за опити и подбиране, на втората вече е личен контакт - детегледачката ти е доверена, познавате се, на третата е въпрос на телефонно обаждане. Три години време да си подбереш и да сте в някакви взаимоотношения.
Моята детегледачка бе от контакт на съседка. Идва, говорим си, изкарваме няколко дни заедно, наблюдавам как гледа детето после цяла година. Ако на третата година и се обадех да и кажа-ела за 2 часа или за 2 месеца-знам на кой се обаждам.

# 1 578
  Най-много капаро да искат - ще вземеш назаем, ще дадеш. Що продължаваме да си говорим глупости?

# 1 579
  • София - Рим и обратно

Къде го видя?

# 1 580

На тебе заплатата предварително ли ти я дават?

# 1 581

1. aз нямам агенция за детегледачки
2. не работя като детегледачка

Споделила съм това, което съм видяла за агенциите  Peace  Simple Smile
При детегледачките от бг мамма не знам как е.

# 1 582
  • София - Рим и обратно

1. aз нямам агенция за детегледачки
2. не работя като детегледачка

Споделила съм това, което съм видяла за агенциите  Peace  Simple Smile
При детегледачките от бг мамма не знам как е.
Къде го видя, те попитах. Поразрових се в сайтовете им, никъде не виждам заплащането да е авансово. Изобщо, къде се плаща предварително?

# 1 583
Цитат
За намиране на детегледачка за целодневен ангажимент „Х не изисква предварителна такса за Вашата заявка. Заплащате единствено депозит, съобразен с конкретното търсене, който удостоверява, че желаете да стартираме с подбора на Вашата детегледачка и се приспада от агентската комисионна след одобрението и наемането на детегледачката. След предварителния подбор на кандидатите, извършен от наша страна, ще Ви предложим неограничен брой от най-подходящите от тях, максимално доближаващи се до Вашите критерии и Вие ще изберете с кои желаете да се срещнете в рамките на 3 месеца. В случай, че одобрите и наемете някой от нашите кандидати, заплащате еднократно агентска комисионна на „Х”, в размер на 40% от първата месечна заплата на одобрената от Вас детегледачка, от която се приспада предварително депозираната сума.
Цитат
ЦЕНИ

1. Почасови грижи за една нощ: 21.00 - 08.00 - 45.00 лв.

2. Уикенд: петък - неделя: 110 лв.
  - За ангажиране на детегледачка в домашни условия;
  - За ангажиране на детегледачка за пътуване със семейството (не се включват режийните разходи на     
    детегледачката по време на ангажимента - път, настаняване, храна)

3. За ваканция: 45 лв. на ден или по договаряне в зависимост от продължителност на ангажимента     
   (не се включват режийните разходи на детегледачката по време на ангажимента - път, настаняване, храна).

Заплащането си извършва предварително. Можете да заплатите по два начина:

1.По банков път, с превод на сметката на агенцията:
   Моля, посочете в платежното нареждане Вашите имена и вида на услугата, която предплащате.

2. В нашия офис на адрес:

# 1 584
  • България-Швейцария
Мда, благодаря ти за труда, B & C.
Отстрани всичко изглежда много лесно.

И като финал ще сложа изказване на приятелка, една от онези, чието дете (голямото) израсна в офиса.

...от детските се отказах в далечната 1994 г, когато държавата искаше от мен да докажа като скоро разведена (дори не ми казваха как), че бащата не взимал детски - при положение че той се криеше от мен, беше забранил на общи познати да ми дават телефона му и не плащаше издръжка, за което имах документи, а е работел в държавна фирма. Няма да забравя никога недоволната физиономия на тьотката в община Красно село, че й преча да си говори с колежките за една яхния.
За второто дете, където дори официално съм самотна майка, при плах опит да си уясня на какво имам право ме изгониха почти с викове социалните, колчем разбраха, че съм самоосигуряваща се. Ще им обера държавата, гадна частничка и фирмаджийка такава! Затова пък после с гордо вдигната глава се развявах близо три часа в данъчното с бебето в кошчето от колата и на всяка забележка и опит да бъда изгонена повишавах глас и питах на кого точно предлагат да оставя детето като съм самотна майка и не получавам дори детски, а трябва да работя за да му плащам памперсите и пътем и техните заплати (тук гласът ми вече се чуваше до асансьора, макар да говорех спокойно).С времето човек обръгва и дори става нахален. Но на 25 всичкото институционално унижение коства много рев, гушнал детето - единствено утешение и смисъл за продължаване на борбата.

# 1 585
И аз помня 94 година. От тогава изтече много вода и нещата не са същите.
Същата тьотка в Красно село ми се усмихва мило и любезно ми отговаря на всички въпроси. Дори на няколкото ми жалби по други поводи има писмен отговор и снимков материал с доказателства за свършената работа. А 94-та-и аз я помня. Тогава детегледачки нямаше. Не и така масово, разчиташе се на съседка. Говорим за 2013 година, и факта, че имаш избор. Детегледачки има, детето е имало осигурена ясла/градина, детегледачка е трябвала за след градината.

# 1 586
  • България-Швейцария
А за второто дете прочете ли?
До нейния случай аз наистина не знаех, че ако си самоосигуряващ се, дори приходът ти да е сума под минималната заплата нямаш право на социални помощи.

# 1 587
Да, прочетох. Е, и?
Няма оправдание, че за три години, предвид професията си, тази жена не е обмислила ходовете си. Нормално , за лош късмет, се е стигнало до лоша развръзка. Урок.

# 1 588
  • България-Швейцария
И какви ходове да обмислиш, когато доходът ти е непостоянен?
Ако в добавка е и нисък, става изключително интересно.
Наистина представа си нямате.

Аз обаче съм наясно как като ти залепят етикет 'виновен' си го носиш като гербова марка ако не цял живот, то поне докато категоризиращите спрат да се занимават с теб и околните забравят.
Също така ми е ясно, че няма да стигнем до едно мнение, едните винаги ще защитават едната теза, другите - другата, затова се отказвам да ви убеждавам и се потапям в работа, че точно в момента ме е заляла като цунами.

Силно се надявам детето на жената да се възстанови напълно.

# 1 589
А аз се радвам, че детето е по-добре и е с майка си  Heart Eyes
Искам и се надявам детето да се оправи напълно и двамата да попаднат на добър психолог, който да успее да им помогне. Надявам се също така майката да успее да намери работа и от тук нататък никога да не е сама, а да има винаги на кого да разчита.
Пожелавам им многооооо здраве, любов и късмет в живота!

Общи условия

Активация на акаунт