Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 251
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 450

Тук ако те пипнат че си оставил дете в кола, можеш да имаш много сериозни проблеми
Дете до 12-13 г нямаш право да го оставяш само вкъщи... Всмисъл как може някой да мисли, че една майка може да остави 2-3 г дете за дълъг период на отглеждане,  при почти непознати хора, да напусне страната и да е освободена от отговорност, защото работела? Извинявайте, но не е само тази работа- в София който не иска, той не работи. А оправданието е като задника- всеки го има.

# 451
  • Белгия

По отношение на майката имам въпрос - имате ли представа как властите в някоя от "белите" държави биха реагирали на постъпка като нейната? Защото ми се струва, че отнемат родителски права и за по-малко (да не наскачате сега, не призовавам към отнемане на родителските й права).

1. Майката би получила издръжка както от бащата, така ако тя е малка и от държавата, като на соц. случаи се плаща квартира, ток павно и др. разноски и пр.
2. Ако не е соц. случай, ами работи, то поне детски градини, курсове, спорт и подобни са без пари или с много привилегии (при попълване на формуляри за каквото и да е си има специална категория за самотна майка )
3. Данъчната ставка ако работи и е изкл. изгодна.

Не запозната 100% но това е което знам, а не знам всичко .

Така тръгват легендите и после хората отиват в мечтания запад и остават леко изненадани, че благата не ги засипват.

# 452

Един плаща на детска градина, друг на детегледачка.

На кой по-точно от двете изродчета би платила за да ти гледа детето  newsm78
Както стана ясно тя го е оставила на бащата на едно от момчетата, а другото изобщо не познавала. Така че престанете да набивате вина на жената, за нещо което не е сторила. Просто ум не ми побира как тука жени, че и то майки, могат да са толкова жестоки същества. Явно който не живее по стандарта на бг майката от форума не може да има деца. Тука трябва да си в клишето. Време е някой да даде точно определение кой може да има деца, какво трябва да работи, какъв да му е социалния статус, какви пари да изкарва, какво да е завършил, да пътува ли в чужбина, да е музикант ли, лекар ли...
От къде стана ясно, от статията на Карбовски ли? Щото по всички телевизии дадоха приятелка на майката, която твърдеше, че е знаела, че детето ще остане при Александър.

# 453
А ти как прецени кооя от двете информации е вярната?!

# 454

Тук ако те пипнат че си оставил дете в кола, можеш да имаш много сериозни проблеми
Дете до 12-13 г нямаш право да го оставяш само вкъщи...
Тук е до 9г. ,а до 12г. не бива да го поставяш в рискова ситуация  .Има юристи в темата  те могат да цитират точно как е формулирано .

# 455
Бащата на Александър, доколкото прочетох, е работещ и то доста зает мъж. Няма логика да е оставила детето на него. Но то в кое ли има логика...

# 456
  • Ямбол
  ..
Надявам се че

ще има обвинение и към майката.
Rolling Eyes Това пък защо? Вече прекалено става....
И тя не знае що, просто така да е в тон с останалите крякащи.
Бърдсфлу беше дала доста извадки от закони, които майката е нарушила. Ама е по-лесно да се кряка, че някой кряка.

# 457
  • София
Естествено, че не е оставила детето на бащата. Тя е говорила всеки ден с "гледача" по тел. и скайп и би трябвало да е видяла с кого говори.

# 458
А ти как прецени кооя от двете информации е вярната?!
Статията на Карбовси не посочва източници, излезе от нищото и потъна пак там. Много преди нея приятелите на майката наивно споделиха, че детето щяло да се обгрижва от Александър, живяли са седмица заедно и
т.н.

# 459
  • София
Казвам го във връзка с това, че искали обвинение към майката. Какво ще е то?! Твоето е в ДГ, другото при детегледачка. И?!
Нека първо майката да се изкаже и тогава да правим крайните  заключения.
ЗАщо няма желание за обвинение към бащата?!

Все има нещо  в НК или в Закона за закрила на детето (май оттдавна приеха такъв) за изпълнение и неизпъллнение народителските задължения и оставяне без надзор или в ситуация на опасност, и то за седмици наред. Не е имала договор, не е имала нищо с хоратта, на които е оставяла детето. Това не е като да си осотавиш детето в ДГ и да се знае, че отговорността е на персонала там. Ако се заинатят, от ЗД могат и да го отнемат.

Не разбирам защо пак се намеси акушерката, като двата случая нямат нищо общо.

# 460
  • Другата България
 ..
Надявам се че

ще има обвинение и към майката.
Rolling Eyes Това пък защо? Вече прекалено става....
Някой знае ли какво наказание наложиха на акушерката, мачкала главата на бебето Никол?
Защото по закон не можеш да оставяш три годишното си дете ей така просто на някой познат .
Кое ви се струва прекалено ?Важно е детето ,не майка му !
За акушерката едва ли има вече присъда ,надявам се да е максималната .
По кой закон? Кой закон регламентира майка на кого може или не може да си остави детето?
Казвам го във връзка с това, че искали обвинение към майката. Какво ще е то?! Твоето е в ДГ, другото при детегледачка. И?!
Нека първо майката да се изкаже и тогава да правим крайните  заключения.
ЗАщо няма желание за обвинение към бащата?!

Все има нещо  в НК или в Закона за закрила на детето (май оттдавна приеха такъв) за изпълнение и неизпъллнение народителските задължения и оставяне без надзор или в ситуация на опасност, и то за седмици наред. Не е имала договор, не е имала нищо с хоратта, на които е оставяла детето. Това не е като да си осотавиш детето в ДГ и да се знае, че отговорността е на персонала там. Ако се заинатят, от ЗД могат и да го отнемат.

Не разбирам защо пак се намеси акушерката, като двата случая нямат нищо общо.
Там може, не съм запозната, затова попитах, съвсем сериозно.
За акушерката просто се сетих,  не може ли? Нека само това да няма връзка с темата.....

# 461
  • София
Бащата на Александър, доколкото прочетох, е работещ и то доста зает мъж. Няма логика да е оставила детето на него. Но то в кое ли има логика...

Сега  видях в нета снимка на бащата на Александър - Светозар Донов. Нали уж в началото той е щял да гледа детето, пък бил зает.  Ами той е страшен на външен вид.
Работя понякога с брокери. Но ако ми се яви такова бостанско плашило ще избягам със страшна скорост.
Горкото детенце, не е случило на майка.
ПП - за акушерката още се води следствие. Срока му е май 9 месеца. После може да се предаде на съда, да се насрочват дела, да се обжалват. Никол сигурно ще е ученичка когато осъдят оня изрод.

# 462
Юристите да кажат Merri_An .
На мен не ми трябва закон за да обичам детето си и да съм отговорна към него ,при все че не съм от майките орлици .

# 463
 Аз лично бих провела много щателно проучване и бих отнела това дете от тази жена, поне докато не се стабилизира и е в състояние да се грижи за него.

И би могла да спиш спокойно след това? след като си разделила двама души, които се обичат и имат нужда един от друг? Би взела детенце от жената, която то нарича мамо? Само защото им се е случило нещасттие?

Надявам се, че назначените за работа със семейства не са от този калибър , който долита като Доналд Дък, всява правосъдие и отлита... след това превключваме на следващия комикс и забравяме тотално за предходните си действия.

Да се оправят нещастниците. Доналд Дък нали си изпълни блестящо ролята.

Някой беше предложил приятелите с малки деца да вземат малкия у тях? Я вижте как се раздават присъди в тази тема? Ами ако детето се хлъзне в банята или пък нещо друго се случи и попаднете на такива правораздавници? От едно добро намерение и вашиет деца ще останат без майки!  

# 464
  • Другата България

ПП - за акушерката още се води следствие. Срока му е май 9 месеца. После може да се предаде на съда, да се насрочват дела, да се обжалват. Никол сигурно ще е ученичка когато осъдят оня изрод.

Благодаря.
Подозирам, че тук може да стане същото.
Юристите да кажат Merri_An .
На мен не ми трябва закон за да обичам детето си и да съм отговорна към него ,при все че не съм от майките орлици .
На повечето майки не им е нужен такъв. А аз попитах съвсем добронамерено, защото не съм запозната.

Общи условия

Активация на акаунт