Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 81 025
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
Защо няма фт3, той е много важен за метаболизъм и много други функции на организма! Така като ги няма всички хормони,  не може да се направи правилна преценка за моментното състояние, в което си. :/ Ех, тези "лекари"!
Колкото до резултатите ти не са лоши,  въпреки,  че тсх може да падне още малко, антителата трябва да се вкарат в норма,  фт4 трябва да е по средата, което при теб е ок.
Въпреки кръвните резултати как се чувстваш чисто физически?

Здравейте,
да споделя и моите не толкова добри резултати при вас Confused:
TSH-1.195   Реф.ст: 0,300-4,500;
FТ4-14.221  Реф.ст: 8,900-17,200;
ТАТ-273.804  Реф.ст: 0,000-30,000;
МАТ-220.034 Реф.ст: 0,000-30,000;
GLU-5.36       Реф.ст: 3,5-6,1;
HGB-128        Реф.ст: 110-180;

Бих била благодарна, на всеки минал по пътя да сподели мнение и опит.
Благодаря предварително!

И аз се зачудих защо няма Ft3, но незнам защо, тепърва насъбирам информация за всички тези хормони, жлези и т.н. Относно това как се чувствам, основно имам сърцебиене и почвам леко да качвам килограми.

# 361
Хормон пиеш предполагам?

# 362
Хормон пиеш предполагам?
Нищо не пия все още, защото изследванията са от днес. Следобед съм на консултация с ендокринолог. Много се надявах да не се налага да пия каквото и да е..

# 363
Niss, аз също си помислих, че ако направя нещо за коригиране нивата на прогестерона това ще се отрази добре и на TSH. За съжаление не знам по какъв начин мога да го коригирам  newsm78

За прогестерона знам че използват някаква билка див ямс която повлиява другото е хормонални препарати но трябва гинеколког да ти ги определи. Потърси за този ямс имаше доволни момичета и се консултирай с гинеколког.
Иначе се вижда че антителата са се повишили ако искаш виж с този режим който си избрала дали ще се подобриш ако не ще трябва да почнеш с хормоните.

Благодаря ти Niss.  Ще прочета за тази билка, а за другата седмица ще запиша час за гинеколог.

# 364
Момичета знаете ли др Начев кога ще се върне от отпуск и кога ще преглежда в майчин дом?

# 365
Момичета знаете ли др Начев кога ще се върне от отпуск и кога ще преглежда в майчин дом?
През м. септември  Peace

# 366
Seti Beti мерси.
 Hug

# 367
Аз да докладвам TSH - 1,45 а преди месец беше 7,44 ,направо съм изумена колко е паднало , даже звъннах в лабораторията да не би да е грешка Joy Joy Joy 
След месец пак контрола.....

# 368
  • София
Здравейте!

От 7-8 години съм диагностицирана с хипофункция и Хашимото,като от две години не приемам Лтироксин тъй като хормоните са в норма и питането ми е:
Дали има някой,като мен диагностициран с Хашимото и хипофункция но с хормони в норма поради което не приема лекарства?Аз съм така но се притеснявам дали съм на прав път,следя се при д-р Начев и той доста убедително ми каза,че нямам нужда от никакви лекарства,само да пускам изсл.периодично.Да но от няколко дни усещам някаква тежест в гърдите и все като че ли имам нужда да си поема дълбоко въздух и се чудя да не е от Хашимотото или е на психическа основа,че отделно си имам един страх и тревожност за най-малкото нещо.Имали ли сте такива симптоми,ако да,какво се установи?

# 369
нинка, и аз съм така - с хашимото, но с тсх в норма и затова без лекарства. сега идва време за контрола на тсх и ще видим дали е ок това. аз пък усещам напоследък малко стягане в гушата и понапълнях бая, та да видим Sad

# 370
Елч и аз съм без терапия след раждането, вече 1 година и напълнях много  Confused
 Преди 10дни изследвах ТСХ- 3,3. Чух се с д-р Начев. Да съм си останела без терапия/ако не планирам брем.!/ А уж ми беше казал докато кърмя, че е нормално да е до 2-2,5. Имам си и умора, и отоци и доста симптоми. Не били от ТСХ  ooooh! Обмислям да си започвам минималната доза Еутирокс!

allana- стойността на ft4 може да е нереално ниска ако общия белтък/в кръвта/ ти е нисък или под нормата. Обикн. в края на брем. се следи общ белт. и албумин.

Последна редакция: вт, 11 авг 2015, 22:32 от mama irina

# 371
Елч и аз съм без терапия след раждането, вече 1 година и напълнях много  Confused

Имам си и умора, и отоци и доста симптоми. Не били от ТСХ  ooooh!

Именно. Така е, защото се гледа една изкуствена "норма", а не се взимат предвид симптомите. Отдавам го на недостатъчното/неправилно обучение + неотчитане на по-новите данни от проучвания в тази област + изключително разпространената сред лекарите склонност да смятат, че всеки пациент, особено жените, е хипохондрик. Rolling Eyes

# 372
Здравейте!

От 7-8 години съм диагностицирана с хипофункция и Хашимото,като от две години не приемам Лтироксин тъй като хормоните са в норма и питането ми е:
Дали има някой,като мен диагностициран с Хашимото и хипофункция но с хормони в норма поради което не приема лекарства?Аз съм така но се притеснявам дали съм на прав път,следя се при д-р Начев и той доста убедително ми каза,че нямам нужда от никакви лекарства,само да пускам изсл.периодично.Да но от няколко дни усещам някаква тежест в гърдите и все като че ли имам нужда да си поема дълбоко въздух и се чудя да не е от Хашимотото или е на психическа основа,че отделно си имам един страх и тревожност за най-малкото нещо.Имали ли сте такива симптоми,ако да,какво се установи?

И аз съм така. Диагностицирана с Хашимото преди 6 години, първоначално със завишени антитела, но другите хормони в норма и леки изменения в жлезата. Синтетичен хормон никога не съм пила, но имах малко проблеми с половите хормони, вкарахме ги в норма за месец. По време на бременността и малко след нея се следях много стриктно, сега последно ходих на ендокринолог декември месец. Хормоните бяха в норма, но подозирам, че имам проблем с прогестерона. Имам едно питане за него, но да изчета още малко информация и ще си го задам по-късно.

# 373
  • Варна
Привет, пуснах днес всевъзможни изследвания, които успях да си" поръчам" от ЛЛ, сега чакам, че бая закъснях с контролата на хормони и АТ.

Вчера обаче, като се отчетох през ЛЛ, нали и тук споменах,че ме боли в дясно шията, погледна ме жената, каза че сливицата ми е огромна, няма полипи, но може да е от нея, та ме прати на УНГ, и щото е съседния кабинет се съгласих ..

Влизам при УНГ от дума на дума стигаме до Хашимото, докторката е към 55-58г, и ми казва, че има от 10год заболяването. Като и го установили, при все че и тя е мед.лица се ошашкала, тръгнала по разни специалисти, все познати доктори, дето им имала доверие, всеки я лашкал с някакви си негови интерпретации на лечение, от което се чувствала все по -зле .

Накрая почнала да се самообразова с четене на чужди форуми, изхвърлила всички боклуци от храната, почнала с добавките, дето и ние тук си ги пием, чист въздух, постоянно на планина, изхвърлила от жилището си всичко ненужно, и почнала да чете любовни романи  Laughing

Споделям го, защото ако миналата година ,като разбрах за Хашимото ми се беше подула сливицата и отишла при тая докторка, щях да си спестя една дълга година, изпълнена със стрес и притеснения, която със сигурност ми се е отразила.

# 374
Хе-хе, ами, ето, потвърждава се една истина, която и една друга форумка, самата тя лекар, е споделяла многократно: когато се разболеят, лекарите разчитат най-напред на утвърденото лечение. Ако обаче се окаже, че то не им действа, някои от тях (тези с най-малко промит мозък, предполагам) започват да търсят обяснение защо не действа и какво друго може да се предприеме. И така се насочват към алтернативни методи и промени в храненето и начина на живот. Wink Повечето обаче просто приемат, че лечението си е наред, но просто не им действа (моята зъболекарка е пример за това Rolling Eyes) и се примиряват.

А преди няколко дни прочетох какво казва на шега един шведски хирург: "Пациентите - това са хора, които пият лекарства, които лекарите не биха приемали." Wink

Общи условия

Активация на акаунт