Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 81 091
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
И аз имам лимец, но не знам как да го смеля
Ти как го мелиш?
Иначе аз знам че има 2 %глутен,  на някои влияе,  на други не,  като овесените ядки.  Проба грешка пак.

# 571
Всякакви зърна можеш да смилаш в т.н. кухненскит робот, какъвто имаш,  в модерните напоследък блендери или в машинка за мелене на кафе. В някои био магазини можеш да намериш готово брашно от спелта (dinkel) или ориз.

# 572
Меля го в машината за кафе,  но не става задоволително,  а робот нямам. Някак едър си остава

# 573
Аз не бих яла лимеца. 2 % глутен означава, че има глутен без значение влияе или не. Четох из нета,  че дори и грам глутен да хапнеш все едно нищо не правиш. Например ако 1 месец си ял без глутен и без да искаш си хапнал малко (било заради скрит глутен в храната) те връща отново в изходна позиция. За да се изчисти глутена и рестартира организма не трябва да се приема и грам  глутен за 6 месеца. Не налагам мнението се,  просто споделям какво съм чела и се старая в рамките на 6 месеца да бъда абсолютно  стриктна. 

# 574
Така е,  но нека има информацията,  пък всеки си преценява сам дали или не.  Много хора ги е страх дори да опитат,  други искат просто да се хранят по здравослпросторен чак да са 100 % стриктни,  така че информацията не пречи. 

# 575
  • София
Привет, момичета! С хашимото съм и хипохункция, съответно дъщеря ми е с хашимото, но не се налага да пие хормон защото е в норма тсн .Д-р Начев беше казал да се яви веднага при него, ако реши да забременява,за да я подготви. Тсх й е -1.13 -това налага ли посещение ,след като прочетох тук в темата, че хормона трябва да е <2 ? Чета, че си правят някой генетични изследвания и съм в мисли и това ли трябва? Благодаря ви  bouquet

# 576
  • София
Не пречи един консулт с Начев, но тсх е ок за забременяване. Генетични за какво са ви?

Аз лично се надявам да не съм го предала на дъщеря ми и сина ми. Гаранция, че ще се наследи хашимото няма.

# 577
Днес ми е първи ден без глутен и с минимални въглехидрати. bowuu

# 578
  • София
Blagodarq за отговора! Генетични май ще се откажем да правим, дъщеря ми чете из темите и някой мами си ги правят и затова и тя искаше. Simple Smile

# 579
Blagodarq за отговора! Генетични май ще се откажем да правим, дъщеря ми чете из темите и някой мами си ги правят и затова и тя искаше. Simple Smile
При няколко спонтанни аборта или неуспешни инвитро процедури , или наследствена обремененост ги препоръчват лекарите генетичните изследвания.

# 580
  • София - Бургас
Мацкииии - да се похваля... Heart Eyes
Бях на сватба и бях решила да направя изключение по повода и да хапна една тортичка:Р
Обаче устоях newsm68 Имаше спациално меню за мен - вегетарианско и бях толкова доволна и щастлива, че тортата въобще не я отразих...Simple Smile Радвам се за волята си Hug Дано да си струва, дано да има ефект PraynigДнес ми е трета седмица безгултенова smile3534
Края на септември ще пусна един пакет ЩЗ, да видим дали поне малко няма да са мръднали антителата, знам, че е скоро - но не може да няма резултат - трябва да има:)

# 581
Браво-о-о-о!!! С воля всичко се постига! За резултати може би ще е още рано, бъди търпелива.
Душицо казва се глутен, а не гултен.
 Hug Hug Hug

# 582
  • Buffyworld
Браво и от мен !!!  Hug

Искам да попитам - защо да не може да се ядат млечни продукти ? По принцип нали уж киселото мляко го дават полезно за всичко. Млякото и то ли влияе на антителата ? Аз засега не мога да се похваля - ям по една филия хяб на ден.  Поне веднъж на ден се старая да хапна нещо като хората, нормална храна - например готвено с ориз, или картофи  с месо .... и тогава не мога поне без една филия хлаб. Поне една. Знам , че не трябва, но не мога още да му намеря заместител. Някой по- горе каза, че  след като хапне глутен има проблеми със стомха, а  аз нямам. Може би затова все още не осъзнавам, че ми пречи. 

# 583
_Buffy_, на мен хляб ми липсва ако хапвам храна като миш маш(кашава и мазна), но пиле с ориз-  Rolling Eyes наистина ли не можеш без хляб?

# 584
Имам въпрос, режим без глутен би ли помогнал за понижение на ТСХ . Нямам проблем с антителата. Само ТСХ ми е повишен за мен. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт