Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

  • 81 109
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 289
Края на септември ще пусна един пакет ЩЗ,...

Да питам какво включва този пакет за ЩЖ? Аз си пускам по принцип Т3, Т4, TSH, и Anti TRO . Вие какво пускате?

# 586
  • София - Бургас
  • Мнения: 2 193
Балеринка, много ме срам:(
Мога само да кажа - благодаря ти за корекцията:*
Tonivil,
Това е пакет ЩЗ - в лаборатория Лина така го водят и е на цена от 40 лева:) Мисля, че в Лина е FT4, TSH, TAT i MAT...

# 587
  • Buffyworld
  • Мнения: 1 535
Хепи, аз говоря по принцип, че като седна да обядвам например, не мога поне без една филия. Сега ако ям спагети например, не ги ям с хляб . Разбрах че вече имало и безглутенови спагети и вече смо таква ще търся.

Аз за ЩЗ си пуснах - ТСХ, ФТ3, ФТ4, ТАТ и  МАТ,  ако не се лжа, мей ми струваше всичко 54 лв.

А някой ще каже ли нещо  за млякото ?  newsm78

# 588
  • Мнения: 80
Какво точно те интересува за млякото? Всичко е по желание. Аз не пия краве прясно мляко. Правя си от ядки, които не вредят на жлезата или си купувам кокосово прясно мляко. Кисело мляко ям и си  купувам, нямам време да си правя.

# 589
  • София - Бургас
  • Мнения: 2 193
Хайде, да поговорим кой - какво яде по време на работа?
Защото това безглутеново хранене е много сложно и трудно за мен, да справям се - вече над 20 дни, но ми омръзна да съм все гладна или да ям мляко плодово обикновено или ядки, неща които мога да си купя от хранителен магазин...искам да кажа, че съм много ограничена от към избор на покупка за обяд. Не закусвам - нямам време и навик, но на обяд ми се яде, а обикновено няма какво...Sad
Е, какво ядете?

# 590
  • Мнения: 80
Аз съм също безглутенка, но ям  месо, млечни и яйца. Сутринта си приготвям салата,  от няколко дни ми е любима следната: настъргани на едро моркови, нарязана на по-дребно краставица и половин меко авокадо. Отгоре две капки зехтин и изцеде лимонов сок. Към всичко това прибави и 1 сварено яйце Или две, или някакво месо.
Друг ден: гъсто кисело мляко с малини или боровинки, поръсено със смлени бразилски орехи и какаови зърна, плюс канела или ванилия за вкус.
Всичко обмислям от предния ден и си го приготвям сутрин.
И без въглехидрати съм от скоро.

# 591
  • Мнения: 20 887
Носи си домашна храна, защо трябва да купушаш боклуците от магазините.

# 592
  • Мнения: 1 571
Или плодове, или си нося от вкъщи, или си поръчвам от едно ресторантче наблизо месо и салата. Има как.
Бях си купувала безглутенови макарони (оризови), много бяха вкусни! Трябва да си купя пак.
Хубав ден на всички!

# 593
  • Мнения: 50 720
И аз си нося, а ако трябва да си купувам, си взимам готвени таратор, тиквички на плоча, ориз със зеленчуци...избягвам дори готвената купена храна, обикновено подобни неща си нося от дома. Че и на детето слагам за училище. Така че начини има
Дори не е нужно да са скъпи. Поне кисело мляко и плодове продават навсякъде, има безглутенови зърнени закуски( взимаш си един пакет в офиса, и само сутрин купуваш едно мляко), сега е сезона на зеленчуците- продават се какво пресни краставици и домати, така и готови салати в кутии. Изпържваш си 2-3 яйца сутрин, и си ги слагаш в кутийка. Или сварени, с парченце сирене. Сурова чушка със сирене.Пилешка пържола, шишче ако има скара наблизо...варианти бол.

# 594
  • София
  • Мнения: 354
И аз си нося от вкъщи.Сутрин приготвям и слагам в кутия.Напоследък само зеленчуци и плодове.Понякога си купувам на обяд риба на скара.Странното е, че не изпитвам глад.

# 595
  • Buffyworld
  • Мнения: 1 535
Какво точно те интересува за млякото? Всичко е по желание. Аз не пия краве прясно мляко. Правя си от ядки, които не вредят на жлезата или си купувам кокосово прясно мляко. Кисело мляко ям и си  купувам, нямам време да си правя.

Интересува ме дали млечните продукти вредят на жлезата. Сега , току- що прочетох, че момичетата хапват кисело мляко и сирене. Тоест, млечните продукти противопоказни ли са за жлезата или само прясното мляко ???

# 596
  • Мнения: 50 720
Прясното мляко е добре да се избягва от всички възрастни хора, а за ферментирали млечни продукти- според индивидуалната поносимост  Peace

# 597
  • София
  • Мнения: 400
аз също си приготвям храната в къщи и спазвам НВ-ВМХ, като от месеци съм без глутен, ориз и картофи. За закуска "сандвич" с подложка краставица и върху нея - сирене, или риба - обожавам пушената сьомга, или някакво филе ( аз си правя филе от пиле), варени яйца, толкова много варианти има. Понякога подложката ми е зелена или червена чушка, зелето също го включвам като заместител  Simple Smile Много често си правя палачинки само от разбито яйце на средно голям тиган, за да може лесно да се обърне. Толкова съм се специализирала с тия палачинки, че ММ се подрежда пръв до режимните закуски. Две яйца - две палачинки. Мъфини правя от 3 яйца, сирене, кашкавал, чушка...мммм, чуднички са.

# 598
  • Мнения: 80
Kornelianel, моля те,  напиши, как приготвяш тези мъфини,  без брашно са нали?

# 599
  • Мнения: 20 887
Ето ви няколко интересни безглутенови рецепти:

Солени мъфини
http://fkusno.com/%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0 … %D0%B8/#more-1419

Мъфини с кайма
250 грама кайма, настърган морков, 1 яйце, малко заквасена сметана, нарязана чушка, настърган кашкавал, чубрица и магданоз.

Яйчени мъфини
http://www.supichka.com/2015/04/yaycheni-mafini-ili-mini-omleti- … 8F%D1%82%D0%B0%29

Кокосови кексчета с извара или крема сирене

За 2 кексчета:
3 с.л. кокосови стърготини
2-3 лъжици извара
1-2 лъжици кисело мляко
1 яйце
1/3 пакетче бакпулвер

Могат да се изпекат в микровълнова или обикновена фурна.

Вариации:
1) 3 с.л. кокос, 3 с.л. крема сирене «Родопея» (без кисело мляко), 1 яйце и 1/3 ч.л. бакпулвер.
2) 3 с.л. кокос, ¼ сирене Филаделфия, 1 яйце, 2 ванилии.
3) 4 с.л. кокос, ¼ сирене Филаделфия, 1 яйце, ½ ч.л. канела.
4) С какао: 4 с.л. кокос, ¼ сирене Пик Фриш, 1 яйце, 2 ванилии, 1/3 ч.л. бакпулвер, 0,5 ч.л. какао, 0,5 ч.л. маково семе, 1 ч.л. сусам

Мини пици от патладжан
http://ilrai.blogspot.com/2014/08/blog-post_24.html

Пица с блат от карфиол
http://luluto.blogspot.com/2015/05/blog-post_8.html?m=1

Палео пълнени чуши
Скрит текст:
Необходими продукти:

3-4 сурови чушки

500 гр. кайма (телешка и свинска)

1 глава карфиол натрошена на ситно ( като ориз0 – използвайте блендера или ренде)

1 сурово яйце

2-3 лъжици лютеница( ако имате домашна )

магданоз

глава лук( нарязан на ситно)

кимион

черен пипер и червен пипер

босилек

сол

няколко скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1Махнете „капачетата“ на чушките и почистете от семките.

2.Смесете всички останали съставки. Разбъркайте добре и с малко масло задушете в тигана.

3. Напълнете чушките със сместа. Похлупете ги с „капачетата’ и ги сложете във фурната. Печете докато чушките придобият златист цвят.

Мусака с броколи, карфиол и моркови
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_7.html

Low-Carb "French Fries" Това става с всякакви кореноплодни - алабаш, целина, ряпа и др. и замества чудесно картофите
http://ketodietapp.com/Blog/post/2013/05/08/Low-carb-French-Fries

Egg & Celeriac Nests
http://ketodietapp.com/Blog/post/2013/07/23/Egg-Celeriac-Nests

Celeriac Noodles with Parsley Pesto
http://www.marksdailyapple.com/celeriac-noodles-with-parsley-pesto/#axzz2trPQRkvr



101 Paleo Recipes
http://authoritynutrition.com/101-paleo-recipes/#lunch

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 20:13 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт