Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 81 119
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
За селена лекарят не е прав
Не е чудодеен, но оказва влияние, в комплекс с останалите мерки
И за брашната не е вярно- оризово, царевично, картофено и т.н. са натурално без глутен. На тези, които могат да са замърсени от прозиводството, си го пише на опаковката

# 616
Точно така. Има брашна без глутен. Може би за тези, на които им е много трудно да откажат хляба, ще им е по-лесно ако първоначално го заменят с нещо друго. Оризови или царевични питки или кафяв ориз примерно. Ако ядете по-мазно, няма да имате такъв глад за въглехидрати. Мазно не като от мазна яхния, а като мазна свинска пържола на тиган или мазна риба.

# 617
Калейче, правичката да си кажа, безглутеновия хляб ми е гаден, хаха, по- добре ми е без него. На мен, де.  Hug Такива погачи правех едно време, ехееее, та предпочитам да не ям никакъв хляб. Виж, макарони, спагети и прочие оризови неща си обичам.

# 618
Аз много обичам тестени изделия и всякакъв хляб обичам  Embarassed Ръжен, царевичен, с всякакви трици и химии в него - не отказвам. Естествено, предпочитам аз да си го направя, но и купени хлябове ям. Изключително трудно ми беше да спра преди време хляба изцяло, а след това ми беше като песен да го заместя с лимецовия, макар и да има % глутен.
Някой назад попита за меленето - мелеха ми зърното в магазина, от който си купувах зърното. Взимам пакетче, отварят през мен и го смилат в тия дървените мелници.
За мое щастие нямам проблем със сладкишите. Изобщо не са ми слабост и не се интересувам.

По време на последните пости бях на гости и ядох соя. Не познавам добре вкуса ѝ, вероятно през живота си съм яла хиляди продукти съдържащи соя, но не ми е било известно, но този път след като опитах и попитах какво има в зелевите сарми и ми казаха, че е соя, не ми беше удобно да откажа да продължа храненето си и си изядох сармичката. Все пак толкова скрити боклуци съм изяла през живота си, че сега за една сарма да правя драми, а и беше вкусна  Embarassed

И да се "похваля", след дълъг застой в килограмите, за 20 дена изминах 200 км с кракомобила (по 10 на ден) и съм възнаградена с намалени обиколка на талия, ханш, бедра. Като кг показа едва - 1, но е нещо, в сравнение с еднаквото тегло което показва кантарът от месеци наред.
За съжаление храненето ми беше доста високо-въглехидратно през този период, иначе със сигурност бих свалила повече килца.

И за закуските някой писа - опция е да се приготвя вкъщи, за да не се чуди човек какво да си купи от магазина и да е със съмнително качество и добавки. Случвало ми се е да си купувам когато се стараех да съм стриктна с ВМХ и съм взимала пържола, млечна салата, но не е най-удачен избор да си купиш готова храна, защото не се знае с какво е намазано месото, какво има в млечната салата неописано и т.н.
При ВМХ съм закусвала най-често пилешки дробчета с доматена салата, понякога със сирене, извара, маслини
Яйца на очи, или сварени, или омлет със зеленчуци или гъби, или със сирене, кашкавал + салата
Извара, авокадо, маслини, сирене, кашкавал, яйца, зеленчуци и дроб са ми били предимно закуските.
Супи често правех, но колкото и да е богата супата, няма ли стабилно парче месо, скоро се огладнява. Яйца и дроб държат дълго време ситост и не се огладнява до вечерта.
За тези, които ядат въглехидрати, но избягват глутен е удачен избор елдата. Много е вкусна сварена със сирене и масло на закуска.
Също и малай. Соленият вариант се прави с царевичен грис, яйца, сирене и мляко. Много любима закуска ми е от дете, но е високо-въглехидратна.
Ако не сте опитвали хляб от тахан и яйца - опитайте. Чудесен е и засищащ и е алтернатива за тези, които не могат без да намажат 2 филийки хляб за закуска. Естествено, не трябва да се прекалява с него. Правех си по половин доза хляб и изкарвах с него 1 седмица.
Рецептата е тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.150
Правих го със сусамов тахан. Темата с рецепти ще е полезна за тези, които се хранят ВМХ и избягват глутена.

# 619
Merelenda, защо си заменила ВМ с ВВ?

# 620
Не съм го заменила, просто така се случи, че не се хранех вкъщи и ядях каквото ми сготвят. Да, можеше да споделя какво ям, какво не, но не исках да натоварвам хората, а и да ги обидя като не споделям храната им, затова изкарах този период на високо-въглехидратно хранене. Добре че не огладнявах, въпреки че се хранех с малки порции, ходех много пеш и като цяло се чувствам много добре.

# 621
Ясно  Simple Smile
Честити нови мерки Hug

# 622
Благодаря! Снощи се прибрах и мъжът ми ме посрещна с ребра на скара. Направо все едно беше Коледа за мен  Joy

# 623
  • Buffyworld
Мереленда,  Hug Браво !!!  Hug

Хепи, благодаря  Hug Аз не казвам, че докторът е прав. Просто споделих какво ми е казал. Той дори не ми каза, че глутенът пречи  Sad  Ще си  пия селенът. Даже вече започнах по две таблетки на ден - сутрин и вечер от 100 мг., но нещо усетих , че ми се вие свят . Мисля пак за започна по една. Вие по колко вземате на ден ? А може и да ми се вие свят от другата съставка - Гинкобилоба. Все пак на мен ми изписаха Селеногин , а той е с Гинкобилоба. За нея пише, че сваля кръвното, а моето и без това е ниско. Но от едно хапче поне не чувствам световъртеж.

# 624

Момичета  може ли да се пие сок от червено цвекло при нашето заболяване.
  Имаме лек спад в левкоцитите и искам да ги повиша.

# 625
  • София
Може.

# 626
 #Crazy Аз съм Ви пропуснала. Sad През седмицата ще изчета темата.
След 75 дни без Еутирокс на Светли резултатите са ФТ4 е спаднал с 0,8, но ТСХ се е покачил с 4 единици
/ТСХ 5,5/. Продължаваме без лекарства, но моите надежди "умират". Аз до днес не съм стигнала до преглед след раждането, само изследвания правя.
 Hug

# 627
  • Варна

Момичета  може ли да се пие сок от червено цвекло при нашето заболяване.
  Имаме лек спад в левкоцитите и искам да ги повиша.
Здравей, за колко ниски левкоцити говориш?
Сега се замислих, че моите при последното ми изследване бяха 6.5, което ми се стори ниско, но пък нормата е от 3.5 до 10.5 за възрастни?

# 628
Момичета, според Вас дали ще има проблем, ако си взема сок от нар : например този : http://zelenbio.com/product/2692/bio-sok-ot-nar.html
Аз се притеснявам единствено, защото пише, че подсилва имунната система, а нали за нас това не е много  полезно.

# 629
Сега се замислих, че моите при последното ми изследване бяха 6.5, което ми се стори ниско, но пък нормата е от 3.5 до 10.5 за възрастни?
6,5 изобщо не е ниско, екстра си е.

Общи условия

Активация на акаунт