Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 81 129
  • 761
  •   1
Отговори
# 630

Момичета  може ли да се пие сок от червено цвекло при нашето заболяване.
  Имаме лек спад в левкоцитите и искам да ги повиша.
Здравей, за колко ниски левкоцити говориш?
Сега се замислих, че моите при последното ми изследване бяха 6.5, което ми се стори ниско, но пък нормата е от 3.5 до 10.5 за възрастни?

За 4,2  за дете на 14 г

# 631
Миаа При понижена функция на ЩЖ е възможно понижение на левкоцитите. Светли е с понижени левкоцити много често. Всеки месец освен щит. хормони пускаме и ПКК.

# 632
  • Варна
Сега се замислих, че моите при последното ми изследване бяха 6.5, което ми се стори ниско, но пък нормата е от 3.5 до 10.5 за възрастни?
6,5 изобщо не е ниско, екстра си е.
Ох, мерси ...  Simple Smile

Миаа  Simple Smile

# 633
Миаа При понижена функция на ЩЖ е възможно понижение на левкоцитите. Светли е с понижени левкоцити много често. Всеки месец освен щит. хормони пускаме и ПКК.
[

Да , зная ,че е възможно търся начин да ги повиша.Говорих с едно според нея няма проблем, но аз не мисля така за това ,ако някой знае как да се повишат ,моля да сподели.Благодаря предварително.

# 634
  • Пловдив
Момичета здравейте, интересува ме дали някоя от вас е правила имунологични изследвания за анти тироидни антитела? При мен се оказа, че анти-Мат е доста над норма (10 пъти), предполагам, че ще се наложат вливки на имуноглобулин. Досега имам 4 неуспешни опита.

# 635
В Метро има от безглутеновите продукти на Барила, така че, който иска да яде паста има как. Mr. Green

# 636
  • София - Бургас
Балеринка (гуш)Simple Smile
Тази информация е много ценна за мен :* ще се яде Grinning

# 637
Като ги видях за теб се сетих Hug

Има и оризови крекери от този тип:

Пишеше, че са без глутен, оцветители и консерванти. Намазани с пастет или с шунка и кашкавал, биха били много подходящи за сандвичи.

# 638
  • София - Бургас
Страхотна си :*

# 639
Тия левкоцити всеки път ли са ниски, или инцидентно в изследванията са 4,2? Защото те са много променливи и им влияят много неща. Днес са с тази стойност, след ден, два може да са по-високи.
Аз понеже ги следях на около 30-40 дена, веднъж 5, веднъж 9, веднъж малко над норма, после пак надолу, но нищо тревожно.
Помня че веднъж преди изследвания не бях спала цяла нощ, заради една аларма на кола и сутринта едва се замъкнах до лабораторията. Попитах дали безсънието би дало отражение на хормоналните ми изследвания и помня лаборантката като ми каза, че евентуално на левкоцитите можело да даде отражение, но какво и що не ми обясни повече, а аз и не питах.

# 640
  • Buffyworld
Това оризовото го ядох, да не ви отчайвам , ужасни са на вкус. Изхвърлих целия пакет.

От няколко дни ям всичко без глутен, но днес на обед напълно забравих, че в пилешката  супа  имало фиде. Беше съвсем малко фиде, но все пак.  Всичко беше напразно. Много е трудно.

# 641
  • София
Вече станахме спецове по безглутенови и безказеинови продукти. Има такова фиде-оризово и си е супер. Може да се ползва за супи. Има и макарони. Който яде сирене щняма да усети разликата. При нас заради казеина ги правим с доматен сос и немлечен кашкавал. Вече има много неща, пари да имаш  Laughing

# 642
И аз махнах глутена, но по принцип не ям тестени неща, така че ми е лесно. Има обаче хора без 2 филийки хляб на ядене все едно не са яли. Хубаво е, че за тях има такъв избор. Simple Smile

# 643
  • София
Аз пък си набивам хляб. Но доеега док не ми е казвал, че това има отношение. Чак тук го разбирам. Когато ми сложи диагнозата питах дали има храни ЗА и ПРОТИВ. Не-беше отговорът.

# 644
99% така казват и не очаквай нещо друго да ти кажат. Според повечето не е нужно да пиеш никакви добавки и няма значение какво ядеш.
Малък процент добавят или намекват за кафето, цигарите, алкохола, газирани напитки, но тия неща при всякакви заболявания ги казват. Както и препоръката да се отслабне, независимо по каква причина посещаваш доктор и за какво заболяване. Общи неща...

Днес съвсем бегло слушах едно предаване по ТЛС и как една дама, която се опитваше да отслабне сподели, че здравната каса и плащала за операция и за това да им стане пациент до живот (май диабет имаше), но не и плащала за друго (не разбрах какво точно имаше предвид, защото не гледах предаването, а хващах някои реплики), и това още повече я надъхало да отслабва и да гори мазнини.
Изводът за мен от няколко реплики - ще те резнат да си вземат парите, ще си им пациент до живот, но никой няма да ти каже как да се храниш, как да понижиш теглото си и да си помогнеш чрез хранене, добавки, билки и да повлияеш на кръвната захар и инсулина, но защо да не им станеш редовен пациент, да си ядеш каквото си искаш и да си пиеш лекарствата. Най-лесно.

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 20:17 от Merelenda

Общи условия

Активация на акаунт