Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 80 984
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Ох, тоя Селеногин, майка ми го пиеше, никаква полза нямаше от него, тя не е с Хашимото или проблеми с жлезата, при нея се лутат с някаква диагноза -невропатия, която лично аз не намирам за адекватна, и проблемите и са в главата....После пиеше някакъв магнезий с вит Б в него-все от нашите аптеки купувани ...

ИСкам да ви кажа, че аз и тя успоредно пием еднакви добавки, аз се чувствам добре, тя -не.
Сега съм и купила от айхърб и магнезий като хората, и селен, та да видим как ще и подейства.

Но честно казано, аз магнезия не мисля да го спирам, това сърцебиене , което имах преди него не искам да си помислям
И друго да споделя, много писахте за хранене и сладко, и аха да взема думата и нещо ме възпрепятства...Незнам внушение ли е, или не, но откакто съм на магнезий и апетита ми за сладко намаля.
Аз обичам много сладко, но никога не съм била настървена за него, нямам ситуации, в които да убия някой за парче шоколад, но пък ако ми се е хапвало съм минавала и с обикновено парче локум...

Сега с магнезия обаче, съвсем ми намаля желанието за сладко, хем всеки ден се премятат едни сладоледи пред очите ми, все някой яде от ТВто, или пък покрай мен ...

Но понякога си мечтая за торти де, то и Асан е човек  Laughing
Може пък и от жегата да не ми се яде сладко ...

Нисс, благодаря за предложението за омегата  Simple Smile

# 511
  • София
Аз пих Селеногин по едно време, изпих 2 опаковки, ама с него, без него, разлика не виждам. Най-малкото няма и да навреди. Откак родих имам и лек шум в ушите и се надявах за това поне да помогне, но не би.

Желание за сладко нямам особено, мога и с месеци да не хапна, но не изпадам в крайности. Имам обаче някакво странно силно желание в последно време за сирене, кисело мляко, извара и т.н. заквасени млечни продукти. Доколкото желанието за сладко се обяснява с вариращите нива на кръвната захар, то моя странен апетит към млечни с нищо не си го обяснявам  newsm78 Дъщеря ми е с АБКМ и гледах да се въздържам от млечни докато я кърмех, но вече не кърмя над година и не си ограничавам млечните по никакъв начин и въпреки това някакъв странен апетит ме гони, мога с удоволствие да изям половин буца сирене и да не ям нищо друго.

# 512
Тоя селеногин гледам е селенометионин до тук добре но само като му прочета останалите пълнители и директно бих го запратила в кофата. Освен това е по 100 мкг значи по 2 на ден на месец е 25-26 лв.

При тази цена на селеногина вземете си селена на капсули на Now(90 капсули х 200 мкг- цена в бг 28 лв т.е за 3 месеца стига) и не се занимавайте с глупости.На всичкото отгоре тоя селеногин се произвежда у нас и такава цена да му изпраскат #2gunfire

И пак да ви подчертая дебело със 100 мкг на ден няма да свалите антителата. Клинично проучване е правено със 100 и с 200. Доза от 100 не променя съществено антителата.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 23:12 от Niss

# 513
  • София - Бургас
До тези, които не консумират -ГУЛТЕН!!!
Добре, понякога не правите ли изключения?
Да кажем - ей сега има/м повод - в този ден ще ям, от утре пак няма...Grinning
Аз често си го помислям, но не го правя:) Обаче пък в неделя съм на сватба и не мисля да се лишавам от парче торта например Wink Twisted Evil

# 514
Калейче, правим, правим. Просто гледаш да не ти става навик и да е рядко Simple Smile Аз отдавна не го смятам за режим, вече е начин на живот. Така ще се храня и занапред.
Така, аз да кажа какво ми се случва- откакто пия добавките имам зверско сърцебиене. Вчера не ги пих и днес съм добре. Днес ще си купя магнезий (какъв беше?) и ще ги пия с него, за да видим как ще е положението.
Още веднъж- благодаря, че ви има!

# 515
Доколкото помня, глутенът се чисти от организма в рамките на 6 месеца, та ако целта ви е да повлияете по някакъв начин на заболяването спирайки глутена, то една хапка храна съдържаща глутен ви връща в начална позиция.

# 516
аз не правя изключения, била съм на сватби, кръщенета и какво ли не но не хапвам. Единственото което се сещам че съм чела е да се пият хубави храносмилателни ензими които да разградят глутена в стомаха и така да се предотврати попадането му в кръвта. Примерно тези http://www.iherb.com/Enzymedica-GlutenEase-Extra-Strength-60-Cap … ;sr=null&ic=3 Но трябва да се сметнат концентрациийте на ензима към количеството на храната. Отдавна си мисля да си взема хубави ензими от  Iherb и да пия когато съм на ресторант или ям нещо навън защото никога няма гаранция дали няма скрит глутен.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 08:10 от Niss

# 517
Чета Ви и не вярвам на ушите си! Grinning Момичета, защо такива космополитни жертви? Когато Ви се прияде нещо- хапвайте си го, и то без да Ви светва веднага червената лампичка: има ли вътре глутен или не. Намирам го за неоправдана крайност. Не натрапвам мнението си на никого, само споделям аз какво правя. Весел четвъртък!!! Hug

# 518
Самият глутен се изхвърля доста бързо от организма. Но ако предизвика производство на антитела, независимо дали от щитовидната, или от друг орган или тъкан, тогава дори след 6 месеца в организма се откриват тези антитела, т.е. автоимунният процес продължава да бъде активен и 6 месеца след прием на минимално количество глутен. С проучване са го доказали (т.е. измерване). Затова ако ще се спира глутенът, трябва да се спре веднъж завинаги. Или съответно си поемаме последствията, ако решим да кривнем от пътя. В днешно време е изключително трудно да не попаднеш поне случайно на някакво количество глутен в други продукти, особено ако не си купуваш и приготвяш храната сам, а се случва да хапнеш и нещо навън. Освен очевидните източници като тестените храни, пшенично нишесте може да се използва за сгъстяване при готвене например, може да се съдържа в дресинга, който ви слагат на салатата и т.н. Така че не може и да се контролира всичко винаги.

# 519
Доколкото помня, глутенът се чисти от организма в рамките на 6 месеца, та ако целта ви е да повлияете по някакъв начин на заболяването спирайки глутена, то една хапка храна съдържаща глутен ви връща в начална позиция.
+1

След две години без глутен, и аз така реших на едно гости да изям парче домашен сладкиш и парче кекс.....пет месеца след това имах ужасният коремен дискомфорт, за който бях забравила от както минах на безглутеново хранене. Всичко ми се разбута, жлезата също, излязох от ремисия и тайничко подозирам като виновник тази моя грешка.
Но явно си имам глутенова непоносимост.

И лично аз съм много несъгласна с това мнение:

Чета Ви и не вярвам на ушите си! Grinning Момичета, защо такива космополитни жертви? Когато Ви се прияде нещо- хапвайте си го, и то без да Ви светва веднага червената лампичка: има ли вътре глутен или не. Намирам го за неоправдана крайност. Не натрапвам мнението си на никого, само споделям аз какво правя. Весел четвъртък!!! Hug

# 520
Просто е много индивидуално... Човек трябва да си следи собствените реакции и да се води по тях. Често обаче трябва първо да направиш елиминационна диета, т.е. да изключиш за поне месец подозрителната храна, и тогава чак можеш да си дадеш сметка дали ти действа добре да не я консумираш. Причината е, че от бебета свикваме да консумираме и храни с глутен, и храни с казеин, затова с годините реакциите на организма се замазват - изграждаме известна поносимост, но това не означава, че глутенът и/или казеинът не продължават да ни действат подмолно. А ако се направи елиминационна диета, организмът има възможност да си възстанови истинските реакции и тогава става ясно кои са вредните храни. Но въпреки всичко пак е индивидуално.

# 521
Lemy, Изобщо не ме вълнува дали си съгласна или не!!! Naughty Предполагам можеш да четеш?! Защото в по-долните редове стои: " Не натрапвам мнението си на никого..." Така, че миличка.... успокой топката сега!!! Stop

# 522
Шоки, благодаря за съвета и за реалността при трезвата ти преценка, че действието на глутена при всеки е индивидуално!!! Simple Smile

# 523
Вайлет, то това е най-трудното - да се наблюдаваш и да отсееш какво ти помага и какво ти вреди. Много време, нерви и усилия изисква понякога, а и пари... Sad

# 524
Вайлет, то това е най-трудното - да се наблюдаваш и да отсееш какво ти помага и какво ти вреди. Много време, нерви и усилия изисква понякога, а и пари... Sad

Абсолютно съм съгласна, Шоки! Не искам да звуча негативно, но какви достоверни и прецизни резултати от наблюденията ще получим, след като ежедневието ни е така пъстро и ден с ден не си приличат. Поне при мен е така, което ме обнадеждава и раздвоява в намеренията ми за постоянни самонаблюдения. Може би, ако не съм подложена на динамиката на съвременния ритмичен живот, а си я карам каля-валя ден да мине- самун да замине, както казваше баба ми... със сигурност бих добила реална представа от евентуално- направени наблюдения. А, то така...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт