Малки Сладки Лъжкини - Лятото на отговорите - Тема 10

• 28 052
  • 727
  •   1
Отговори
# 720
  • В две мънички очи...
Сбит разказ на епизода
Скрит текст:
СТАТИЯТА ЩЕ СЕ ОБНОВЯВА ОЩЕ!!! Най-дългоочаквания и разкриващ епизод в историята на "Малки сладки лъжкини" най-накрая бе излъчен снощи в САЩ. Днес и всички български фенове на сериала могат да му се насладят, като го гледат онлайн. Толкова мистерии, толкова въпроси, толкова тайни самоличности... И краят най-после дойде! Мисля, че е време всички фенове на "Малки сладки лъжкини" да си отдъхнат и да празнуват, защото последните 6 години от живота им намериха своя завършек. Но преди това съм сигурен, че има много объркани и несигурни хора, които още не могат да осъзнаят какво са видели и чули от епизода. Затова няма как да пропусна тази страхотна статия, в която ще събера на едно място всички отговори, разкрития и ще направя кратко резюме на летния финал под името "Играта свърши, Чарлс". Финалът започна точно, където свърши предишния епизод, в който се състоя бала на момичетата. Те търсеха Али, но не успяха да я открият. Изненадващо се срещнаха с Мона, която носеше червено наметало. Тя имаше устройство, с което разбра, че сървърите на "А" и бърлогата се крият в офисите на "Карисими Груп". Те успяха да влязат, тъй като Сара Харви им каза паролата за достъп. Което не ни учудва, тя я е знаела, защото после се оказа, че е най-добра приятелка на "А". Но до това ще стигнем малко по-късно. Сиси е "А"! Това е най-важното нещо, което всички искахме да знаем. Знам, че има объркани, аз също съм стъписан от тази новина. Въпреки това, ще опитам да изясня, каквото мога. Сиси е Чарлс. Той е първородното дете на семейство ДиЛорентис. Била е изпратена да се лекува в санаториума в Радли, поради две причини. Първо - той се е обличал с рокли и е искал да бъде момиче, вотро - мислел е по-малката си сестричка Алисън за кукла и си е играел с нея. Бащата Кенет решава, че това дете е психично нестабилно и затова го отпраща далеч от семействотвото. Всички знаем, че една майка би направила всичко за детето си. Затова госпожа ДиЛорнетис продължава да посещава Чарлс винаги, когато може, но пази това в тайна от съпруга си. Тя купува на сина си Чарлс същите дрехи, които купува на Алисън, защото знае, че той иска да бъде момиче като нея. Бетани е убила майката на Тоби. Докато Чарлс е бил в Радли, той се е запознал с Бетани и двамата са станали най-добри приятели. Една вечер, докато си седят на покрива, решават, че трябва да направят нещо интересно. Изненадващо се появява Марион Кавана - майката на Тоби. Бетани я бута от покрива и тя умира. За да не бъде наказана, тя обвинява Чарлс за убийствот, защото тя знае, че "никой не вярва на момчето с рокля". За да прикрие това престъпление и за да опази детето си, госпожа ДиЛорнетис прави две неща. Първо - плаща на детектив Уилдън да покрие убийството и да го обяви за самоубийство. Второ - инсценира смъртта на детето си Чарлс. Тогава тя го представя за своя дъщеря на има Шарлот. По този начин и тя е щастлива, защото майка й най-накрая я приема за своя дъщеря. Разбирам, че е малко странно, защото наричаме "А" с думите "тя" и "той". Но истината, както виждате е, че Чарлс сменя своя пол и става момиче. Госпожа ДиЛорентис става член на борда в Радли, за да е близо до Шарлот. Всъщност тя знае, че дъщеря й е напълно здрава, но продължава да я пази в тайна, защото е казала на Кенет, че детето е починало. Госпожа ДиЛорентис успява да привилегирова своята дъщеря и по този начин тя излиза по всяко време от санаториума, за да посещава лекции в университета Юпен. Там Шарлот се представя с името Сиси и се запознава с Джейсън ДиЛорентис, с когото започват връзка, въпреки че са брат и сестра. Започвайки любовна връзка с Джейсън, Шарлот/Сиси успява да стана член на семейството и да бъде близо да Али, която много обича. По този начин те прекарват заедно лятото в Кейп Мей. Сиси удря Алисън с камък по главата. Какво се е случило тази нощ в Радли е нещо много важно - Бетани е ядосана, че Шарлот може да излиза от санаториума, когато си поиска. Освен това тя разбира, че госпожа ДиЛорентис има връзка с баща й и затова е много ядосана. Тя облича друхите на Чарлс/Шарлот/Сиси - тоест жълтия потник и отива в града, за да отмъсти на госпожа ДиЛорентис. Шарлот/Сиси разбира за това и отива след нея. За нещастие, Алисън и Бетани са били облечени по един и същ начин, затова когато Сиси решава да убие Бетани, тя я обърква с Алисън. Тогава госпожа ДиЛорнетис заравя Али в двора, за да скрие следите. Мона убива Бетани с лопатата. По същото време Мона е много ядосана на Алисън, защото я тормозела много през ученическите им години и решава да я убие, когато я вижда. Тук отново става объркване - тя убива Бетани. После Мелиса вижда тялото и го заравя, защото смята, че Спенсър е убиецът. Сара Харви е Червеното палто и Черната вдовица. Да, точно така! Знаехме си, че Сара Харви е проблем за момичетата. Оказва се, че тя е най-добрата приятелка и съучастничка на Сиси в злия план. Но как и защо са станали приятелки не знам. Нещо друго, което все още се питаме - защо Сара Харви е изчезнала същата нощ, в която изчезна Алисън? Защо е замесена фирмата "Карисими Груп"? Чарлс/Шарлот/Сиси е наистина умна и обучението в университета Юпен й е дало незаменими качества. Тя създава фирмата "КарисимиГруп" с пари от майка си Джесика ДиЛорентис и прави множество инвестиции. По този начин става много богата и се сдобива с необходимите средства, за да си играе с Ариа, Хана, Спенсър, Емили е Алисън. Какво се случи с Рийс Матюс? Той беше пълно копие по външен вид на Джейсън, затова много хора решиха, че той е Чарлс. Но това се оказа поредната измама. Сиси го е наела да работи във фирмата, когато е разбрала, че Хана и Спенсър са се осъмнили в парите за стипендията. Всъщност Рийс е напълно невинен. Сиси е "убила" Мона. Сиси е инжектирала Мона със замръзяващ серум и по този начин е отвлякла Мона, инсценирайки смъртта й по средата на пети сезон. Играта свърши. Всички отидоха на покрива на санаториума в Радли, защото Сиси искаше да се самоубие. Но те показаха, че са изслушали цялата история и прощават на Сиси за случилото се. Тогава тя решава да не се самоубива и сваля маската си с думите "Играта свърши". Момичетата се дипломираха и отидоха в колеж. Макар да не видяхме това да се случва на живо, от предпоследната сцена на епизода разбрахме, че Ариа, Хана, Емили и Спенсър са се дипломирали и са приети в колежи. Те се сбогуваха и поеха по своя собствен път. Само Алисън остана да живее в Роузууд. Пет години по-късно. Най-накрая видяхме и скока във времето, който отдавна чакаме. Последната сцена на епизода ни отведе в класната стая, където видяхме новата учителка госпожа Ролингс. Това е самата Алисън, която очевидно е омъжена. Тук е момента да кажа, че това е знак, че тя и Емили няма да бъдат двойка в сериала, но винаги ще бъдат душевно свързани. С гръм и трясък в стаята влизат Ариа, Хана, Емили е Спенсър, който са повече от променение след толкова години. Думите на Ариа "Той идва за теб" ни оставят отново на ръба, защото разбираме, че нещо предстои да се случи. Но какво? И защо всички са дошли на помощ на Алисън? Ах, тези лъжкини - винаги се забъркват в неприятности. За жалост, ще видим какво предстои чак през зимата, когато започнат новите епизоди. Статията е авторска и принадлежи на PrettyLittleLiars.net

Сара Харви изчезва ден след деня на труда - т.е. два дни след нощта в която изчезва Алисън

# 721
То по скоро си е този сезон, но втората част на сезона.
Защото, нали много добре се представиха, та следващата част е след половин година  hahaha
Да.... т.нар. 6Б. Какви ли ще ги надробят?!

# 722
Скрит текст:
Хана показва годежния пръстен Grinning Heart Eyes

а това видяхте ли?
Скрит текст:

и сега какво, Али омъжена, значи пак нов герой..

# 723
  • София
Относно скока във времето и това, че Али е вече омъжена - Мисля, че й предстои да се омъжи и си драска на дъската как ще се нарича след сватбата - Г-жа Еи-коя си. И момичетата тичаха, за да я скрият от младоженеца. А другото, което си мисля е, че сценаристите са скалъпили тази развръзка на на нещата след изтичането на инфото за Рен. Преди бях чела теория, че Сиси е А и е със смяна на пола. Теорията беше  превод от чуждестранен сайт. Може да са използвали фенска теория, която най-приляга на нещата до тук. А онова с Марион Кавана - нямам думи.

# 724
  • Бургас
Скрит текст:
Да, дупки определено има. Финалът беше някак доста претупан и посредствено заснет Rolling Eyes. Далеч по-добре би могло да се направи, липсваше напрежението някак, което неминуемо е необходимо за един такъв завършек. Но смятам, че който и да беше "А" недоволството не би било по-малко. Твърде много се проточи развръзката. Зрителите са се разочаровали многократно, претръпнали са, тъй като момичетата преживяха какво ли не, нищо не би могло да ни изненада вече, прекалено дълго беше чакането, което даде възможност да бъдат обсъдени всякакви теории, съответно се загуби тръпката отдавна.

Да, това е така.
Но цялата история, все едно Мара я е дала на децата и да я напишат, ако приемем, че децата и никога не са гледали сериала.....
Все едно преди месец са заснели епизода, ей така, набързо, за един ден......

Съгласна съм. Епизодът оставя усещането, че е набързо и небрежно заснет. А и 40мин. далеч не са достатъчни за разкрития, които зрителите чакат от години.

Да, определено имаше голям избор от персонажи, които биха могли да бъдат ЧП и ЧВ. В определен момент смятах, че Черната вдовица е била майката на Али - в Коледния епизод, ако се сещате за сцената в църквата, мисис Ди носеше същия воал. И би паснало на сегашната развръзка - искала е да се увери, че тайните, които Уилдън пази ще бъдат погребани с него. Но..

Като цяло не бих казала, че съм особено разочарована. Може би, защото и не очаквах много  Laughing. Ако една от теориите ми след "разкриването" на Чарлз не беше именно за Сиси определено бих се изненадала, доста ентусиазирана бях като ми хрумна  Laughing. Но с протакането някак се загуби тръпката.
Мотивацията на Сиси обаче беше изключително глупава.

# 725
  • В две мънички очи...
Нищо не са направили - работата на парче води до такива безсмислици.
И за смяна на пола пак не им се вързват нещата. Как Али и Сиси са се сменяли при психиатъра???? После изведнъж се е запознала с Джейсън в университета. Уж не беше завършила, сега го завършила и станала супер умна.

# 726
  • Gotham City
НОВА ТЕМА

Съжалявам, по някаква причина, не ми дава да сложа корицата отгоре Confused

# 727
  • Вестерос
Не са се запознали в университета , а в училището. Нали ги даваха да се снимат за книгите училищните.

Общи условия

Активация на акаунт