Канене на гости у дома

• 25 834
  • 157
  •   1
Отговори
# 120
Когато бях млада и неомъжена, заедно с брат ми и жена му живеехме на квартира. Та нашата хазяйка като мине някоя приятелка или роднина покрай тях и тя я види почва: "Ауу, откога не сме се виждалииии! Ами елате ни на гости деееее! А наканете се та елате!" Някои пък вземат поканата насериозно и кажат, че ще дойдат. Идва хазайката в нашите помещения и почва "Ами сега, що да правя! Ми що да сготвя та да ги посрещна! Ох, как ми сА не разправяяяя!

# 121
Интересно ми е за какво си говорят, като се събират толкова често.
Дори и да има за какво да си говорите ми се струва неуважително мъжа да кани постоянно гости, като в 90% от случаите жената е тази, която вдига и слага масата и чисти преди и след гостите.

Ако се разменят `ролите`, може и поканите да се разредят.  Simple Smile  Почти сигурно.

# 122
  • Бургас
Интересно ми е за какво си говорят, като се събират толкова често.
Дори и да има за какво да си говорите ми се струва неуважително мъжа да кани постоянно гости, като в 90% от случаите жената е тази, която вдига и слага масата и чисти преди и след гостите.

Ако се разменят `ролите`, може и поканите да се разредят.  Simple Smile  Почти сигурно.
Така е, но някои мъже са достатъчно нагли и безочливи да канят гости без съгласуване с половинката и без да си разменят ролите.

# 123
Така е, но някои мъже са достатъчно нагли и безочливи да канят гости без съгласуване с половинката и без да си разменят ролите.
Защото тези мъже имат половинки, които търпят подобно поведение.

# 124
Защото тези мъже имат половинки, които търпят подобно поведение.

Точно. Гостите не са виновни, нахални, ненахални, те са поканени и щом ги канят ще идват.

# 125
  • Бургас
Ако мъжа се държи така свински, последния проблем на жената трябва да са гостите. При такова безпардонно и неуважително отношение на мъжа ми бих се замислила с какъв човек съм се хванала.

# 126
  • София
Понеже темата е за гостите, да си кажа и аз Simple Smile Обичам да имам гости и каня често Simple Smile Но винаги се разбираме с мъжа ми и се съобразявам с това дали той е уморен или не. Никога обаче не се обвързвам с това да правя специални трапези- салати, мезета и прочие. Каквото има се слага, целта е да се видим, не да се напием и да преядем Simple Smile Имаме чудесни приятели, на които мога да им се обадя по всяко време на годината и да отидем до тях и да се видим без проблем, но го правя рядко така или иначе, но винаги времето прекарано с тях е чудесно. Такива хора сме, че всички предпочитаме ако имаме възможност да се съберем в някой дом, а не навън. Но специално за казуса на жената отворила темата- със сигурност бих говорила с мъжа си, още повече ако става на въпрос за хора, които идват нон- стоп и имат очакване да им се слугува, и изобщо приятели ли са тези хора, каква е целта на общуването с тях изобщо....

# 127
... Сега се скарахме с моя мъж, защото за втора поредна вечер кани гости у нас, без да ме пита и аз се възпротивих. ...

Четох само този ти пост.
Смятам, че това е проблем в комуникацията по между ви- не твой, не негов, а ваш.
Това не е и "проблем с гостите". Те са само повод за конфликт, не и причина.
Станалото- станало, бих била домакиня, след като гостите са поканени, но бих провела нормален спокоен разговор с човека, че няма да приемам занапред подобни сюрпризи и ако има подобни намерения за в бъдеще, то бих искала да знам за тях предварително, преди да е отправена поканата, за да си дам мнението. Бих предупредила, че при следващ път просто ще изляза някъде.
Въобще горното важи за всеки въпрос, по който съпрузите имат разногласия- преди да се вземе решение, то трябва да се обсъди.

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 16:02 от Judy

# 128
При нас ние най често си каним гости и ни е приятно.. Не очаквам от никого нищо, нито да донесат нещо на децата, нито да ни канят. Проблема е например , че приятелката ми вече отказва да ни идва на гости, защото това я подтискало. Тя нямала възможност за това и затова не искала да ходи на гости. Аз не си каня гости за да ме поканят и те, а за да се видим, да пием по нещо, да си поприказваме и децата да си имат компания. И това много ме нарани. Другите семейства в повечето случеи се съгласяват и си изкарваме добре. Мъжете са доволни, децата са доволни, а пък жените защо са все чепати. Искат все да държат положението и само мрънкат. Горките им мъже.

# 129
И аз не приемам покани за гости, защото после трябва да връщам визитата, а не искам.

НЕ СЪМ СЪГЛАСНА С ПО-ГОРЕ ПОСОЧЕНОТО МНЕНИЕ. НАПРИМЕР ДЕЦАТА МИ ГИ КАНЯТ НА РОЖДЕН ДЕН. НЕ МИСЛЯ ЧЕ СЪМ ДЛЪЖНА ДА КАНЯ СЪЩИТЕ ДЕЦА ДЕТО СА НИ КАНИЛИ. НИЕ СИ ИМАМЕ ПРИЯТЕЛИ С КОИТО ПРАЗНУВАМЕ. АКО ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ БИХ ПОКАНИЛА И ДЕЦАТА ОТ КЛАСА ИМ. НО НЕ БИХ СИ СПРЯЛА ДЕЦАТА АКО ГИ КАНЯТ. АКО НЯМАМ ВЪЗМОЖНОСТ НЯМА ДА ГИ ПУСНА, НО НЕ БИХ СЕ ЧУВСТВАЛА ПОСЛЕ ЗАДЪЛЖЕНА И АЗ ДА КАНЯ.

СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ПРИЯТЕЛИТЕ. ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТ КАНЯ, НЕ МЕ ПРИТЕСНЯВА ЧИСТЕНЕ ГОТВЕНЕ И СЕРВИРАНЕ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТЕ НЕ РАЗСЪЖДАВАТ ТАКА.

# 130
аз не обичам да чистя, готвя и сервирам. Мъжът ми обича да кани гости. Живея в къща и през лятото на беседка е ок, но през зимата е абсурд. Когато ме поканят ходя, задължително си носим обаче храна и питиета. Детето ми, когато го поканят някъде задължително ходи, деца и аз каня. Не се чувствам обаче длъжна на никой.

# 131
  • София
Ами защото има такива мъже.
На тях им харесва, хич не ги вълнува финансовата страна, важното е да си пият вкъщи и после да си лягат. Twisted Evil
Питах, по- скоро, защо точно тези кани, които жена му не понася? newsm78

# 132
  • Най-красивата страна
Ако съпруга ми кани гости,които знае,че не понасям ,ще му кажа да им поръча пица по телефона и ще изляза с приятелка.
Всъщност ние обичаме гости и ги посрещаме с удоволствие.Обичам да готвя.
Двамата решаваме кого и кога да поканим в дома си.
Но неканени гости много ме дразнят и на такива сервирам само кафе.

# 133
  • Варна
Аз никак не обичам гости вкъщи. За мен поговорката - моят дом е моята крепост - важи в пълна сила. Ненавиждам гости вкъщи и точно толкова ненавиждам да ходя по чужди къщи на гости. Често се виждаме с приятели, но винаги навън. Приятелите, които знаят къде живеем и са идвали у дома се броят на пръстите на едната ми ръка.

# 134
  • София
Аз никак не обичам гости вкъщи. За мен поговорката - моят дом е моята крепост - важи в пълна сила. Ненавиждам гости вкъщи и точно толкова ненавиждам да ходя по чужди къщи на гости. Често се виждаме с приятели, но винаги навън. Приятелите, които знаят къде живеем и са идвали у дома се броят на пръстите на едната ми ръка.
Ходенето на кръчма няма нищо общо с гостуването.
Гостуването е интимен акт- приятели се събират в ограничен състав,без непознати по съседните маси, без излишен шум, крясъци на деца, евентуално пиянски изцепки и т.н.
Имам много познати, но няколко приятели, проверени през годините.
С тях си гостуваме и не само не е натоварващо, а всички помагат на домакинята, и никой не е изморен.

Общи условия

Активация на акаунт