Перилни препарати и омекотители - 32

• 65 515
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Чакам си пералнята да изпере, за да пусна втора след нея и за първи път за 2 години забелязах с колко много вода плакне(а се води клас АА), обикновено я пускам и си лягам. Люка е да не кажа наполовина, но със сигурност на 1/3 пълен с вода. Другата пералня в Ловеч пере и плакне без вода. Ще се наложи на нея да натискам бутона за допълнително плакнене.

# 661
  • София
Пуснах пералня с Ариел за бяло - официален внос, малка кутия. Прах без омекотител, на 60 градуса, спално бельо и хавлиени кърпи. С допълнително изплакване.

Впечатления:

1. Прането е изпрано безупречно. Имаше някои посивели дрехи, всичко се оправи и светна.

2. Аромат - убийствено тежък за мен. Ариел са на път окончателно да ме откажат от марката със силните си, натрапчиви и наистина евтини аромати. След изсъхване дрехите продължават да миришат. (Установих, че същия аромат съм го засичала и у хора на улицата, в градския транспорт, както и у един колега - явно жена му пере с Ариел).
Единствено Ариел капсулите имат приятен за мен аромат.

3. Дрехите са твърди, особено чаршафите са като колосани. Имам чувството, че не са добре изплакнати, а пуснах допълнително изплакване и сложих доза прах за малко замърсени дрехи. Преставям си, ако бях сложила като за силно замърсени и без допълнителното изплакване...
Нощницата ми, в която има изкуствена нишка, е наелектризирана.
Тъй като гладя всичко по принцип, не забелязах да се глади по-трудно. Но с изглаждането дрехите станаха още по-твърди.

Заключение: Предвид точка 2. и 3. засега няма да повторя с Ариел. Също така не мога да се откажа от омекотителите. Имат си своите предимства.

# 662
  • София
При мен само от капсулите има аромат. Просто дрехите на нищо не миришат след изсъхване. Ще ми се ей така и аз веднъж да постигна задушлива миризма от прах, ама не става.
Иначе да, изсушени на въздух хавлии без омекотител е доста боцкащо преживяване.

# 663
Имам следния проблем с пералнята: когато сипа по-течен омекотител в отделението той изчезва. Изтича някъде още преди изобщо да е тръгнала да пере. Когато е по-гъст е ок. Нивелирана е. Проверих с нивелир. Каква може да е причината? Може много тъпо да звучи, но къде отива изчезналия омекотител и какво се случва с него?
Аз имах подобен проблем , когато си купих нова пералня.Оказа се, че съм извадила една допълнителна решетка от отделението, която служила за ограничаване на омекотителя и това е предизвиквало изтичането.Решетката е в синьо.Да не би и при теб да е това?

# 664
  • софия
Имам следния проблем с пералнята: когато сипа по-течен омекотител в отделението той изчезва. Изтича някъде още преди изобщо да е тръгнала да пере. Когато е по-гъст е ок. Нивелирана е. Проверих с нивелир. Каква може да е причината? Може много тъпо да звучи, но къде отива изчезналия омекотител и какво се случва с него?
Аз имах подобен проблем , когато си купих нова пералня.Оказа се, че съм извадила една допълнителна решетка от отделението, която служила за ограничаване на омекотителя и това е предизвиквало изтичането.Решетката е в синьо.Да не би и при теб да е това?

Не. На принципа проба-грешка установих, че ако омекотителят е по-гъст и сипа повече от означението, се отлива до МАКС. Но, ако омекотителят е течен и сипа повече, се отлива всичко. Иначе и нашето чекмедже прилича но твоето. Peace Сименс ни е пералнята.

# 665
Много просто: няма да сипваш повече от означението MAX.
zvanche, я кажи какъв омекотител и какво количество ползваш.

# 666
  • София
И така, понеже се амбицирах за Ариел, чета им БГ фейсбук страницата.

Има въпрос:
Наистина ли избелва прането толкова добре? Какъв прах е най-подходящ и ефикасен, течен или на прах ?

Ariel Bulgaria: Препоръчваме ти новия Ariel течен "прах", който съчетава най-доброто от Ariel. Почиства със силата на прах и се грижи за дрехите с деликатността на течен препарат.

Това маркетингов трик ли е или наистина течният е толкова новаторски като състав?

Друг съвет, който дават е - тъй като през лятото температурата на водата е по-висока, да се пере на ниски температури и да се пести енергия...
Ами по тази логика ще се пести енергия и при 60 градуса!

Последна редакция: пн, 24 авг 2015, 15:40 от РРР

# 667
РРР, за течния - за мен е трик.
Явно видяха, че има отлив от течните.
И вмъкнаха в рекламата - със силата на Прах.
Е, значи досега не е бил такъв Wink
Не знам и след рекламата дали е Wink

По повод мириса от Ариел (прах). Мирис като от ОМО досега не съм усещала Simple Smile Все едно се парфюмирах с него Sad

# 668
Петно от боя за коса върху бяла хавлия с какво мога да преборя?

# 669
И така, понеже се амбицирах за Ариел, чета им БГ фейсбук страницата.

Има въпрос:
Наистина ли избелва прането толкова добре? Какъв прах е най-подходящ и ефикасен, течен или на прах ?

Ariel Bulgaria: Препоръчваме ти новия Ariel течен "прах", който съчетава най-доброто от Ariel. Почиства със силата на прах и се грижи за дрехите с деликатността на течен препарат.

Това маркетингов трик ли е или наистина течният е толкова новаторски като състав?
Дрън-дрън, новаторски. Най-обикновен течен препарат, същият като преди да сменят опаковката. Не може изобщо да се сравнява с прах, особено при последните разкрития за праха Ариел.
Никой не може да ме убеди, че течният е по-добър от праха. Страхувам се обаче при тези кампании за течни и капсули да не вземат праховете да изчезнат. Засега няма такива индикации, но знам ли.

# 670
  • София
По повод мириса от Ариел (прах). Мирис като от ОМО досега не съм усещала Simple Smile Все едно се парфюмирах с него Sad

Е, аз така и не си купих Омо. Заради миризмата. Simple Smile

Все търся прапарат с мирис на сапуна, дето баба переше едно време. Ама няма.
My Forest го докарват донякъде.

# 671
  • Русе
Петно от боя за коса върху бяла хавлия с какво мога да преборя?
Скоро се обсъжда този въпрос. Върни се десетина страници назад! Според мен си зависи от боята. Моята е за професионална употреба и няма изпиране.

# 672
  • София
Страхувам се обаче при тези кампании за течни и капсули да не вземат праховете да изчезнат. Засега няма такива индикации, но знам ли.

Нищо чудно. Цялата им страница е пълна само с капсули и течен препарат. Праховете изобщо не се коментират. Демек - отживелица са вече...

# 673
РРР, да Simple Smile Така е за My Forest, но аз се отказах, като че ли не изпира като Персил и Ариел.

Може би на DM няма мирис, може да си мислим за сапуна на баба (все още ми се случва да ползвам такъв) Wink

ГЕС, прах вече 2-3 пъти с ДМ за бяло - доволна съм  Peace

Недейте така де, как ще чезнат  newsm78 Ще има протести.

# 674
  • софия
Много просто: няма да сипваш повече от означението MAX.
zvanche, я кажи какъв омекотител и какво количество ползваш.
Laughing Laughing Laughing И аз така установих след твоята консултация и направените проби вчера.
Много течен омекотител - Сано, неконцентриран; по-гъст - това Коколино последно.
Скрит текст:
Сипвам като гледам да е до означението, но понякога ми се отплесва ръката, защото сипвам от бутилката.

Общи условия

Активация на акаунт