Шевна машина PFAFF на Лидъл

 • 108 247
 • 198
 •   1
Отговори
# 150
 • Варна, а по празниците в Ямбол
 • Мнения: 5 022
Здравейте, купих си въпросната машинка, служи си ми верно. Купих сиднес двойна игла с 3 мм между иглите. Искам да направя едно подгъвче, обаче нещо не е наред, първия върви ок, но втория  никакъв го няма. Вдявах я по съветите на еликтричар тук, като я вдянах с две калерчета горе, Те са в легнало положение. Вещи в занаята ми казват, че трябва да имам шпинделче , което е някъде скрито по машината, но къде, не намирам такова. Трябвало било двете калерчета да са прави, а не легнал апозиция. Приемам всякакъв съвети!

# 151
 • Мнения: 1 869
Здравей, katyadjin! Можеш да поставиш калерчето на мястото за навиването му. Там то се върти свободно, а другият конец да е от макарата. Но не това е важно. Ако правилно съм разбрал, имаш прав шев на лявата игла, а на дясната никакъв. Това значи, че грайферът не може да вземе конеца от дясната игла. Трябва да се увериш, че двойната игла е на центъра на крачето. Развий иглата и я смъкни около половин милиметър! Ако пак прескача дясната игла, смъкни още половин милиметър. Малко тесничко е 3 мм. По-добре изглежда с 4 мм. между иглите, но вече си я купила. Разстоянието на иглите на покривната машина е 6 мм. И тъй като е 3 мм, можеш да преместиш иглата малко наляво, но така, че да не удря в крачето. Когато има прескачане на правият шев и иглата е на центъра, или вдясно, преместваш я в крайно ляво положение. Там носът на грайфера се намира по-високо над отвора на иглата и няма прескачане. Прескачането е на десният такт, защото там това разстояние е много малко. При това положение, като шиеш на зиг заг с обикновената игла, сигурно има прескачане на десния такт. Ако е така, това значи, че центровката на машината не е добра. Пробвай и пиши какъв е резултатът!

# 152
 • Варна, а по празниците в Ямбол
 • Мнения: 5 022
Стана, благодаря за безценните Ви съвети, elektrichar! Свалих иглата минимално на око, дадох крайно ляво на иглите, сложих както сте казал за калерчето и се получи.

# 153
 • Мнения: 1 869
Това, че се е оправило по този начин, не е добра новина, защото значи, че центровката не е добра. Това ме навежда на мисълта, че като шиеш с нормална игла на зиг заг, оверлочни, или украсителни шевове, ще има прескачане на десният такт. Ако е така, вариантите са 4:
1. Смъкваш иглата по познатия вече начин, но това трябва да се прави винаги при поставяне на нова игла.
2. Търсиш майстор и той оправя центровката.
3. Даваш машината за гаранционен ремонт, който ще отнеме много месеци, защото я пращат в Германия.
4. Получаваш указания от мен на лични съобщения, оправяш я сама, или със съдействието на някой мъж.
Ако дай Боже, няма прескачания на други платове, значи, че двойната игла трябва да е STRECH или SUPER STRECH.  В такъв случай, прескачанията са се дължали единствено на капризността на трикотажа и неподходящата двойна  игла.

# 154
 • Мнения: 6
Благодаря ти отново, elektrichar ! За смяната на конците зная, аз така и на машината си ги сменям Simple Smile . А Сара я гледах с други клипчета, и е много полезно, наистина. Сега свалям другото клипче, което ми препоръча, имам вече и инструкцията на руски език. Веднага ще омасля на указаните места.
Привет, понеже и аз съм се замислила да си купя този оверлог от Кричим(Сингер) ,та да попитам какви са ви отзивите?
Дали вече имате впечатления от работата му.
Притеснява ме ,че цената е  твърде ниска и не дават никаква гаранция .
 

# 155
 • Мнения: 1 869
Здравей, maca007! Да, аз бях този, който препоръча този оверлог на izoma, тя го купи и е много доволна от него. FBID100000235524853 беше решила да купува стар китайски оверлог и пак аз я разубедих и й препоръчах този кричимски оверлог. Получи го, но със счупен горен грайфер. Разбира се, тя го върна на собственика. Сякаш е толкова трудно да намериш човек, който да изпробва машината, преди да я обявиш за продан.И разбира се, аз съм като в небрано лозе, защото аз й го препоръчах. Като последният наивник, си мислех, че както аз съм коректен и лоялен с хората, такива са и всички останали. Да, ама не! Дори написах в тази връзка, че ако искаш да купиш такава машина, трябва да отидеш на място, да пробваш и чак тогава да я вземеш. Той пише, че имал 15 броя. Ако машината си е наред, дори да няма гаранция, за тези пари е чудо. Трябва да си паднал от небето, за да счупиш някоя част. Просто izoma е късметлийка, че на нея й се падна здрава машина. Добре. Да предположим, че 14 машини са здрави и само една е дефектна. Като се разчуе, че машините му не струват, как ще ги продаде? А изрично пише, че са прегледани и изпробвани. Истината е, че цената е много примамлива. За тази цена можеш да си уредиш среща, да отидеш на място, да пробваш с твои макари и плат и чак тогава да дадеш парите. Да, ще загубиш време, но ще си струва.

# 156
 • София
 • Мнения: 1 884
Здравейте! За оверлога в Кричим - аз отидох на място и там го пробвахме заедно с продавача. Той ми предложи конкретната машина, имаше  още четири освен моя, и аз се загледах първоначално в друг, но продавачът ме посъветва да взема този, защото е "прошит" предварително, както се изрази. На мен човекът ми направи много  добро впечатление, но може би наистина е важно да се отиде на място, особено при такава ниска цена. Държа да отбележа, че и за пътуването дотам се доверих  на съвета на elektrichar, за което много му благодаря. Той винаги дава подходящите съвети  bouquet

# 157
 • Мнения: 6
Сърдечни благодарности Simple Smile
Съвета ви е резонен,щом търговеца е некоректен,но времето ми е ценно.А и шия от 40 години на един Лучник и много ми се иска оверлог.На този етап не мога да отделя 500 лв за класен от магазин.Не съм работила на оверлог и дори и да отида на място,смятам ,че няма да бъде полезно.Какво мога да изисквам от продавача,като гаранция?Дайте съвет.

# 158
 • Мнения: 1 869
Здравей, maca007! Ще ти кажа ако аз бях на твое място и нямах никакво време, как бих постъпил. Ще звънна на този ерген и ще му кажа, че искам да купя един оверлог. Ще му кажа, че ще му платя не 210 пари, а 230, но само ако ми изпрати наистина добре работеща и изпробвана машина. Ще му кажа, че знам за върнатият оверлог със счупен горен грайфер (плетач). Ще му кажа, че искам да го изпрати до офис на Еконт с опция за преглед и проба. Ще му кажа, че ако машината не бъде одобрена от мой специалист, въобще няма да я платя и транспортните разходи остават за негова сметка. Ако се съгласи, ще намеря техник, или жена която е работила с такава машина в шивашка фирма, или има домашен оверлог. В уреченият ден, отиваме в Еконт, нося 4 макари, пинсета, дълги парчета плат, вдяваме, пробваме, харесваме, или не харесваме, плащам 230 пари, или си тръгвам, като откажа стоката. Само така може да се заинтересува, каква стока ти изпраща. Ако откаже това предложение, значи знае, че машините му не струват и пукната пара. Това е.

# 159
 • Мнения: 6
Привет  elektrichar !
Страхотно предложение!!! Много умно е това, което предлагате за повишение на цената, като гаранция за получаването на качествен продукт. Но за съжаление другото, с тест на място, няма как да го осъществя.
Не познавам жена( освен кварталната шивачка),която може да ми извърши пробата .Ще пробвам по вашата идея с теста да блафирам при преговорите.Дано успея.
Усмихнат ден:)

# 160
 • Мнения: 1 869
Какво значение, че е кварталната шивачка? Сигурен съм, че ако я помолиш с нужните думи, няма да ти откаже. Ако това не е решение за теб, пишеш ,,overlock'', или ,,оверлок'' в YouTube и започваш усилено да гледаш как вдяват, шият различни шевове и настройват тази добревина, наречена оверлог.

# 161
 • Мнения: 6
Привет Simple Smile
Какво ти е мнението за този оверлог
 https://www.olx.bg/ad/4-konechen-overlog-angliyski-CID1012-ID7EX … 7.html#f902aa569d.
Може ли да се рискува или да си държа на Сингера ?
Сърдечни поздрави!:)

# 162
 • Мнения: 1 869
Здравей! Истината е, че тази марка я чувам за пръв път, но това нищо не значи. Търсих някаква информация, но така и не намерих някаква положителна или отрицателна. Това, което много ми липсва на моя, е това повдигане на крачето. Там е много по-удобно, отколкото отзад. Общата цена само на крачетата, е около 150 пари. Колко пъти ще ги ползваш е друг въпрос, но ги има. Izoma казва, че Сингерите са 4 и най-вероятно са останали само негодните, затова май е по-добре въобще да не се разправяш с този ерген. За този Силвър няма части у нас. От друга страна цената е много добра. Ако е работеща машина и работиш разумно с нея, смазваш я цялата поне веднъж в годината, може да изкара докато си жива. Не знам какви са ножовете. На Сингера ножовете са класически и дори да се износят, могат да се наточат и да режат пак и пак. Другата възможност е този нов оверлог: https://www.alo.bg/5757698#highlight=%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B3
Защо точно този? Защото този ерген освен него, продава и други машини за които пише, че са изпробвани и някои са втора ръка. Обади му се и го разпитай. Ако усетиш, че нещо шикалкави, зарежи го! На всички които звъниш ще им кажеш, че я искаш с преглед до офис на Еконт. Въобще, кажи всичко на което съм те учил! Обаждаш се на тези ергени и сама ще прецениш на кого да се довериш. Цената на билета в двете посоки е същата, както за доставка по Еконт. Най-добре е да отидеш на място, но не ме слушаш и това е. Нищо, че не разбираш от оверлози. Натискаш педала и ако шие нормално - трак парата, шор бозата.  Дръж ни в течение!

# 163
 • Мнения: 6
Привет elektrichar:)
Виж сега ,аз малко си падам принцеса. Мъжът ми трябва да ме закара с колата. А на него му се вижда далече.
В същото време ,той дава парите .А за тази ми е малко съмнително:)Имам познат на познат,на мой познат....,(живее в Германия),който ми каза ,че точно за тази да не си давам парите. Марката е калпава.Правят  ги в Китай.
Продават се в нискобюджетни(народни)магазини . Наши момчета,като ходят да си купят кола(на старо) минат през ALDO и натоварят каквото има, та да си избият пътя.Иначе и аз бях лапнала по нея.
Та в крайна сметка ,днес в 10,30 ч ,след дълъг разговор с юнака от Кричим и след всички условия(както си ме учил) в ПОНЕДЕЛНИК ОЧАКВАМ ДОСТАВКА:)
ОБЕЩА, че ще я прошие изпробва и че, ако има проблем до 3 месеца, ще ми я смени.
Доставката е до офис на ЕКОНТ.
Затаила съм дъх и чакам.

# 164
 • Мнения: 1 869
Мисля, че се казва ALDI, защото съм виждал такива многооперационни машини AEG, Medion, Alaska и тем подобни, които удивително си приличат. Това е много ценна информация! Честно казано и на мен ми се искаше да вземеш Сингера, защото е много добра машина и най-важното, има откъде да се купят резервни ножове и грайфери, но ще видим все пак, каква машина ще ти изпрати този ерген. Като я получиш и пробваш, независимо кога, немедленно да споделиш, а ако има проблеми с настройката, ще ги оправим!

Общи условия

Активация на акаунт