Хитринки за всякакъв случай-тема 12

• 118 491
  • 751
  •   2
Отговори
# 375
Лук не режа, беля, слагам го в робота, стържа моркови, чушки, целина, слагам сол и в буркани в хладилника издържа с месеци. Правя повечко от тази заготовка и ми спестява много време.
          Това ми хареса много! По колко сол слагаш, за да издържи толкова дълго време?

За да не ми люти лука, започвам да го беля не откъм "брадата", а от страната на перата. Веднага щом отрежа брадата, изплаквам под течаща студена вода. След това при рязане не ми люти. От скоро се сдобих с чопър. Продължавам да беля лука по горния начин и преди да го сложа в чопъра го разрязвам на четири. До този момент не ми люти. След рязането с машинката, докато го слагам в манджата си поплаквам Simple Smile и май ще си продължа да си режа на ръка

# 376
Както и да го режа, винаги плача с този лук.
Преди време намирах един с продълговати луковици, но не червено-лилав, а при обелване си беше бял.
Е, точно този не лютеше при рязане, но вече не го откривам.

# 377
  • Варна
 Момичета помагайте...Купих си есенни обувки Геокс. До тук добре,читава марка със солена цена..в магазина като ги обух ми заспаха на крака и хич не ги мислих. Оня ден като застудя ги обух и без да се замислям на работа с тях. В резултат-рани и на двата крака  #2gunfire. В потрес съм маркова обувка не ми е причинявала това никога. пробвах със спирт даже бясна ги наврях за два часа във фризера да замръзнат-полза никаква. Супер мека обувка е комбинация от кожа велур и лак направо не знам какво да правя. Помагайте моля  Praynig

# 378
Споменаваш за велур и лак.
Ако раните са от груби тегели от вътрешната страна, иди на обущар малко да чукне на проблемните места.

# 379
  • Варна
 Не раните са отзад на петата,а там тегели не виждам. Странното е,че не ми стискат от никъде и като ги пипам е супер мека кожа.....но краката ми друго казват. Явно ще се наложи да ходят на обущар а аз да си ходя с миналогодишните галошки  Cry

# 380
На мен миналата година ми се случи с маратонки, сложих си лепенка, докато преминат раните и след няколко носения на обувките нямах повече проблем.

# 381
  • Стара Загора
Не раните са отзад на петата,а там тегели не виждам. Странното е,че не ми стискат от никъде и като ги пипам е супер мека кожа.....но краката ми друго казват. Явно ще се наложи да ходят на обущар а аз да си ходя с миналогодишните галошки  Cry

Сложи някаква кърпа там където ти убиват и начукай с чук проблемните места.

# 382
  • София
Момичета помагайте...Купих си есенни обувки Геокс. До тук добре,читава марка със солена цена..в магазина като ги обух ми заспаха на крака и хич не ги мислих. Оня ден като застудя ги обух и без да се замислям на работа с тях. В резултат-рани и на двата крака  #2gunfire. В потрес съм маркова обувка не ми е причинявала това никога. пробвах със спирт даже бясна ги наврях за два часа във фризера да замръзнат-полза никаква. Супер мека обувка е комбинация от кожа велур и лак направо не знам какво да правя. Помагайте моля  Praynig

Ако си ги обула на босо, голяма грешка си направила. При мен правилото е когато обувам за първи път обувки, да са върху чорап, или чорапогащник.

Моите крака са много капризни на обувки, затова аз разпъвам обувките по следния начин:

намокрям парцали и ги изстисквам хубаво, след което ги натъпквам влажни в обувките вечерта. На сутринта вадя парцалите, обувам обувките с чорап, и ходя през деня с тях. Отпускат се идеално, изсъхват на крака и заспиват. Повече така обработените обувки не ми правят проблем. Преди да измисля този начин, редовно си ходех с рани от нови обувки.

# 383
Аз  също имам проблеми не само с нови обувки,но и с такива,които не съм носила 20-30 дни. Това,което правя и има ефект при мен е-преди обуване,пръскам обувките с някакъв дезодорант.

# 384
  • Варна
 Благодаря на всички за съветите сега ще изчакам да ми заздравеят краката и ще пробвам това с дезодоранта първо,ако не помогне ще ги тъпча с мокри парцали да видим. Моите крака не са капризни и такова чудо не ми се е случвало от студентските години когато си купувах китайски лачени обувки  Laughing. За чукането не смея защото отвън е велур точно на петата и нямам идея на какво ще запрлича след интервенция с чук.

# 385
Аз съм разпъвала с вода в плик / даже два/ и във фризира

# 386
          Пробвай с ето това: - http://www.zakrakata.com/seriya-party-feet/85-predpaziteli-ot-ge … l-party-feet.html
          Слагала съм си подобни лепенки тип възглавничка на обувките точно заради такъв проблем. Възглавничката е с формата на бъбрече и отделя крака от ръба на обувката. Купих си ги от магазин за обувки и струваха около 2-3 лева.

# 387
Днес гледах по тв за приложението на пастата за зъби,става за полиране на сребърни предмети,махане на драскотини от дискове,надраскано по стена,почистване на маратонки....

Кое е предаването и по коя телевизия?

# 388
  • София
          Пробвай с ето това: - http://www.zakrakata.com/seriya-party-feet/85-predpaziteli-ot-ge … l-party-feet.html
          Слагала съм си подобни лепенки тип възглавничка на обувките точно заради такъв проблем. Възглавничката е с формата на бъбрече и отделя крака от ръба на обувката. Купих си ги от магазин за обувки и струваха около 2-3 лева.

Tова е много добро решение. Аз съм доволна от такива гел подложки. По магазините за обувки и в ДМ са по-евтини. На показания линк цената предполагам идва от марката. Има вероятност обаче, като се сложи такава на петата отзад, под глезена /голямо обяснение дадох, дано ме разбрахте/, мястото в обувката за стане малко и да ти се натискат отпред пръстите. Ако стане така може да сложиш на крака лепенка, за предпочитане от тия с по-дебела част /памучето по средата/ и така докато обувките се отпуснат.

# 389
Искам да споделя, че успешно изпирам стари петна от кръв с Тео бебе течен. Доволна съм от него. Препаратът съдържа ензими. Кървавите гащи обработвам така:

1. Накисвам в хладко-студена вода.
2. Търкам само с водата да излезе грубо колкото може кръвта.
3. Слагам от препарата директно върху петното и го разтърквам да се запени. (Видимо една част се избелва и изчезва)
4. Изчаквам и търкам на ръка (при необходимост казвам вода) докато избелее изцяло или поносимо за мен.
5. Слагам да се пере с другото пране и слагам от същия препарат в пералнята. Някаква по-малка част се избелва при същинското пране.

Освен на моите гащи действа и на "нааканите гащи" на детето. Изчиства им жълтите петна и гащите си остават бели.

Изводът е, че основното избелване протича в ръчния процес. При пране без т. 3 и т.4 петната са по-наситени. Нарочно съм експериментирала и с петна на 7-8 дни. Препаратът избелва и тогава доста добре, но всичко зависи от "нервите" за търкането. Само с престои на препарата върху дрехата не става.

От праховете за пране пък аз съм недоволна. Моята пералня има процедура за пране от 30 минути при 30 градуса (икономична). Прахът за пране с етикет "пере при 30 градуса не се разтваряше в специалното отделение добре. Винаги имаше остатък.

Общи условия

Активация на акаунт