Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 817
  • 791
  •   1
Отговори
# 300
Не знам какво е да си добре омъжена. За мен е важно да си щастливо омъжена, което значи мъжа ти да те обича и да те подкрепя във всичко. Това е представата ми за брака.
И на мен .
  bouquet

Когато му кажеш ,че си изморена и не искаш да работиш пълна седмица ,а 2-3 дни ... да те подкрепи. Когато за имате дете и не искате то да на ясла и си оставаш у дома 3-4 години ...да те подкрепи .

Когато му кажеш ,че си сменяш работата и той ще гледа детето всеки уикенд ..да те подкрепи, до работа да те закара и да се гледат с детето и всичко да ти е по конец когато се върнеш.

Когато му кажеш ,че най-накрая искаш второ дете и искаш и да учиш няколко години без да работиш ...да те подкрепи . И на свой ред ти да направиш същото за него когато той пожелае  Peace

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 17:18 от Анонимен

# 301
Ох, вие ако разчитате децата ви да ви гледат като "одъртеете"...Хич не се надявайте на тая работа. Аз мога от личен опит да ви кажа, че дори и в добрите семейства, където хората са си отгледали децата с обич пак това не е сигурно, че ще стане. Ние сме три деца и сега като легнаха болни и стари родители, ела да видиш как останах само аз да ги гледам, а другите двама ги няма никакви. Изобщо, ама изобщо не е гаранция тая работа. Даже клони по-скоро към това, че няма да я бъде. Да не говорим и с тая тенденция всичко живо да се изнася към чужбина, предполагам и вие ще искате по-добър живот за децата си и като заминат някой ден ще се сещат за вас от дъжд на вятър и ще ви се обаждат на месеца веднъж, я и толкова няма да ви се обаждат. Не искам да плаша никого, но такива причини като..."аз да си направя деца, че да не съм сама на стари години", са просто смехотворни. Природата, милички, е доста по-брутална и тя е определила родителите да се грижат за децата, но не и обратното.

# 302
На 32г. пожелах дете, почувствах го, преди това не исках и да чуя

# 303
Цитат
Прав си, в крайна сметка говоренето, както казах, е въпрос на социален престиж. Смята се, че ако си без деца, някак си по-вдъхновяващ, с повече потенциал. Като си с деца...бита карта.

Outta Joint  #Crazy
виж ти, бита карта казваш....абе ти добре ли си, какви са тези определения обощаващи дето ги раздаваш наляво и надясно?! значи жените с деца спират до тук и вече не се развиват, не могат да бъдат по-успешни, по-целеустремени?! А защо изключваш опцията, че едно дете може да даде тласък и мотивация за развитие?
Живота на жената, кариерата й, хобитата й, целите й, не съвршват с едното дете.  Peace
Когато му кажеш ,че си изморена и не искаш да работиш пълна седмица ,а 2-3 дни ... да те подкрепи. Когато за имате дете и не искате то да на ясла и си оставаш у дома 3-4 години ...да те подкрепи .

Цитат
Когато му кажеш ,че си сменяш работата и той ще гледа детето всеки уикенд ..да те подкрепи, до работа да те закара и да се гледат с детето и всичко да ти е по конец когато се върнеш.

Когато му кажеш ,че най-накрая искаш второ дете и искаш и да учиш няколко години без да работиш ...да те подкрепи . И на свой ред ти да направиш същото за него когато той пожелае  Peace

ако си намерила такъв мъж евала, надявам се и аз да серщна някога ако се наложи такава подкрепа, не се съмнявам, но знам ли в днешно време как се живее с една заплата на мъжа и не всеки мъж би търпял такова положение  Simple Smile
друг е пък въпроса, че има работи на които не можеш да и ходиш по 2-3 дни и когато си поискаш  Thinking Thinking

# 304
Намерила съм .Примерите са лични .  Heart Eyes

УСПЕХ  в намирането на добър и стойностен мъж !

# 305
Намерила съм .Примерите са лични .  Heart Eyes

УСПЕХ  в намирането на добър и стойностен мъж !

благодаря, но аз също си имам такъв и ще ми стане законен след борени дни  Mr. Green
просто интересно ми беше от друга гледна точка, не всеки мъж би разбрал една жена в това състояние-да не иска да работи, да е изморена, да си стои в къщи и т.н.
Съвсем странна насока придоби иначе интересната и хубава тема.

# 306
  • София
Според мен пък по-лесно един мъж би приел това, отколкото обратния вариант - жена му да се развива в кариерата, а той да поеме повече деца и домакинство.
При нас и двата варианта са се случвали де, в различни моменти.
Важното е спокойствието, че имаш гръб и опора при всякакви обстоятелства.

# 307
 Аз да си кажа по темата...
Колкото повече остарявам, толкова повече се отдалечавам от идеята да ставам майка. Знам, е трябва, че часовникът цъка, но така или иначе нямам вътрешен порив, какъвто имах на 21-22г. Сега някак ме интересуват други неща, мисля повече за собственото си благо, абсолютен егоист. Надявам се, когато се наканим да правим дете, да не е късно...

# 308
Всеки казва : "Откриеш ли човека, ще искаш да имаш дете"

Не всеки казва така.
Добре, не "всеки",а повечето хора.
На мен пък ми се струва, че като откриеш Човека, детето отива на заден план.
Просто жените не търсим Човека, а Бащата - всъщност това не е една и съща персона.

П.П. Много съм съгласна с едно анонимно мнение от първите страници - как всеки ти казва "давай", обаче после при всеки твой фал те гледа накриво и ти се чуди с кой акъл си го правила това дете, като не можеш да го гледаш като хората.

# 309
  • някъде в орбита...
Много съм съгласна с едно анонимно мнение от първите страници - как всеки ти казва "давай", обаче после при всеки твой фал те гледа накриво и ти се чуди с кой акъл си го правила това дете, като не можеш да го гледаш като хората.
Не само това. Всички ще те питат защо не правите деца, но като питаш като са такава прелест хлапетата що не си направят те още едно се започва такова увъртане и тънко измъкване, че е като на филм Mr. Green

# 310
  • София - Рим и обратно

Когато му кажеш ,че най-накрая искаш второ дете и искаш и да учиш няколко години без да работиш ...да те подкрепи . И на свой ред ти да направиш същото за него когато той пожелае  Peace
Тооолкова много думи, за да кажеш всъщност само едно нещо - да изкарва достатъчно, за да издържа всички и да не мрънка, че не работиш hahaha.
Аз съм съгласна, де.

# 311
Не и не , Кафе с мед .
Казах точно това ;да се чувсвам подкрепена и обичана .

Peace

# 312

Тооолкова много думи, за да кажеш всъщност само едно нещо - да изкарва достатъчно, за да издържа всички и да не мрънка, че не работиш hahaha.
Аз съм съгласна, де.

Как, бре? Тя заяви, че е склонна и за него да направи същото. Може да се умори човекът, да реши, че не му се работи повече от 2-3 седмично или пък въобще не му се работи, а иска да учи нещо. Убедена съм, че тя ще го издържа при това положение, защото го обича и подкрепя.

п.п. Съгласна съм с последния анонимен и с Дара88. За съжаление, няма гаранция, че и да имаш деца, ще те гледат. Баба ми така си приписа къщата приживе на сина си, той много настояваше, убеди и останалите, че къщата трябва да има един собственик, за да се поддържа, пък в замяна ще гледа баба ми. Било е точно, когато много лоша прогноза бяха дали за баба ми и бързаше човекът да подпишат. Баба ми живя още над 10 години след това де. Не я погледна.

# 313
Брей много жени не искат деца.Малко ми е странно, но пък от друга трана не се очудвам.
Мен ме е страх от раждането адски много, освен това си падам малко хипохондрик, и мисля, че ще съм голяма паника относно отглеждането на едно дете. Притеснява ме как ще се справим.
Най-нормално е това, но все пак има много въпроси, които ме "измъчват " и засега отказват-нямам много трудов стаж, после трябва да търся нова работа, врмето ми ще е енгажирано само с дете и домакинство, а аз съм свободолюбив човек, обичам да имам лично пространство и да си правя мои си неща.
ММ иска много-той ще бъде чудесен баща и в това не се и съмнявам. На думи е уж готов, ама ...знам ли, не мога да се престраша.
Сега една история-бабата на ММ гледала един болен мъж и дъщеря му-също болна. Другата му дъщеря живеела в същия град, но не го поглеждала, а само приблирала пенсията му.
Бабата години на ред ги гледала и той й казал, че ще й препише апартамента, с уговорката да остане да го гледа докато умре.
Само, че какво станало дъщеря му починала. А един ден след нея и той-съвсем ненадейно докато отивал до бензиностанцията-това 90 годишен дядка.
Апартамента сега е преписана на бабата на ММ, имало е мрънкания и напъни за съдене отстрана на дъщеря му разбира се.
Значи тя може да е в същия град, но да не го погглежда, а една жена от 200 км, непозната се е грижира за него. Така, че примери има всякакви.

# 314
Подкрепена и обичана в днешно време значи точно материално осигурена. Не винаги, но в повечето случаи.
И аз искам да си взема 1 година отпуск и да се развивам (каквото и да значи това), обаче това ще натовари всичките ми близки. Те иначе ме подкрепят в това начинание, ама финансирането не могат да осигурят  Crazy
Странно ми е да говори човек за подкрепа, цитирайки изключително случаи, които изискват финансово-материален ресурс. Това не е подкрепа, това е ясла.
 Peace

Всички ще те питат защо не правите деца, но като питаш като са такава прелест хлапетата що не си направят те още едно се започва такова увъртане и тънко измъкване, че е като на филм Mr. Green
Ама то е ясно, че проблемът не е в хлапетата, а в родителите - настоящи и бъдещи. Да правиш деца, понеже нищо друго няма да постигнеш в живота, не е отговорно родителство. Съгласна съм с кукумицинка, че някои хора само това могат - да се отъркалят и да тръснат 1-2-3 деца. После ти пилят колко е прекрасно да си родител и как другото (твоето демек) са глупости. Потрисам се, когато някоя мамаша със средно образование и минимална заплата заобяснява как всичко, освен детето, е глупости.

Последна редакция: чт, 13 авг 2015, 09:54 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт