Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 821
  • 791
  •   1
Отговори
# 315
Подкрепена и обичана в днешно време значи точно материално осигурена. Не винаги, но в повечето случаи.
И аз искам да си взема 1 година отпуск и да се развивам (каквото и да значи това), обаче това ще натовари всичките ми близки. Те иначе ме подкрепят в това начинание, ама финансирането не могат да осигурят  Crazy
Странно ми е да говори човек за подкрепа, цитирайки изключително случаи, които изискват финансово-материален ресурс. Това не е подкрепа, това е ясла.
 Peace

+1

Не бихте ли се чувствали зависими в това положение?

# 316
  • София - Рим и обратно
Не и не , Кафе с мед .
Казах точно това ;да се чувсвам подкрепена и обичана .

Peace
Какво не? Докато те подкрепя и обича, нали нещо ще трябва да се яде? Сепак.

# 317
+1

Не бихте ли се чувствали зависими в това положение?
Зависи Simple Smile Много хора могат всъщност да си го позволят и се подковават предварително, за да не натоварят другите прекомерно. Ама не са родом от Сусурлево, ами... Лондон примерно.

# 318
  • Варна
"Ама то е ясно, че проблемът не е в хлапетата, а в родителите - настоящи и бъдещи. Да правиш деца, понеже нищо друго няма да постигнеш в живота, не е отговорно родителство. Съгласна съм с кукумицинка, че някои хора само това могат - да се отъркалят и да тръснат 1-2-3 деца. После ти пилят колко е прекрасно да си родител и как другото (твоето демек) са глупости. Потрисам се, когато някоя мамаша със средно образование и минимална заплата заобяснява как всичко, освен детето, е глупости."

Абсолютно на същото мнение съм.

# 319
Зависи Simple Smile Много хора могат всъщност да си го позволят и се подковават предварително, за да не натоварят другите прекомерно. Ама не са родом от Сусурлево, ами... Лондон примерно.

Това е съвсем различно.
Няма значение подковаването дали е предварително или настоящо, но да го има.
И съвсем спокойно може да го направи и човек от Сусурлево, както и много лондончани да не успеят. Няма правила в тези неща.

# 320
Да де. Въпрос на манталитет е. В България манталитетът е този - бракът и детето, другото не е важно, понеже обичайно нямаме пари за него.

# 321
  • където ми харесва
"Ама то е ясно, че проблемът не е в хлапетата, а в родителите - настоящи и бъдещи. Да правиш деца, понеже нищо друго няма да постигнеш в живота, не е отговорно родителство. Съгласна съм с кукумицинка, че някои хора само това могат - да се отъркалят и да тръснат 1-2-3 деца. После ти пилят колко е прекрасно да си родител и как другото (твоето демек) са глупости. Потрисам се, когато някоя мамаша със средно образование и минимална заплата заобяснява как всичко, освен детето, е глупости."

Абсолютно на същото мнение съм.
Ами, представи си че за тази жена със средно образование, семейството и децата й са всичко, а кариерите, пътуванията и образованието не са й важни. За нея са глупост.
Толкова е простичко. Не може да съществуват само висшисти с кариери, за които децата са, ако им остане време и евентуално желание.

# 322
Не би следвало децата да са пречка на някой, който иска да се развива. Животът не свършва като родим.

# 323
За мен обичана и подкрепена означава точно това. Материално винаги мога да се осигурявам и сама, ако се налага. А когато сте семейство, бюджетът е общ, единият може да привнася повече финанси, приноса на другия  да е различен, но също толкова важен и стойностен. Семейството е много повече от материална сигурност. Всъщност за мен е емоционална сигурност и подкрепа най-вече.

# 324
  • където ми харесва
Не би следвало децата да са пречка на някой, който иска да се развива. Животът не свършва като родим.
Ами, не са, естествено. Аз родих на 18, завърших висше и работя това, което винаги съм искала. Просто има хора, които с деца, или без, се развиват до едно ниво, което е приемливо за тях, а не за обществото и не им пука.

# 325
Как ли пък обичана и подкрепена означава материална обезпеченост от мъжа.  Stop Имах пример пред очите си. Тя се грижеше за всичко сама - водене и прибиране на детето от детска градина, водене на детето за инжекции при доктор с такси, защото бащата не проявява интерес /въпреки че си  има автомобил и притежава автокъща, т.е. не е на нормиран работен ден, сам си е шеф/, грижи се за домакинството, ходи на работа, че и учеше отгоре на всичко. Когато помолеше мъжа си за нещо, отговорът, който получаваше беше: "нали съм ти дал пари". За ученето не й беше дал пари, помогна й майка й. Той не беше съгласен тя да учи. Нямаше любов, нямаше разбиране, нямаше съпричастност. На нея й беше много гадно от цялата тази ситуация, но търпеше заради финансовата му помощ. Като завърши си намери добре платена работа, а след година мъжа й фалира и внезапно се оказа без финанси. Тогава тя го напусна заедно с детето. Беше му заявила, че вече няма какво да й даде. Ако се беше държал като човек с нея, ако чувстваше неговата опора, "неговото рамо", както казваше тя, нямаше да го зареже. Така че, не можете да ме убедите, че материалното ти дава подкрепа и разбиране. Финансова подкрепа - да, но не е ли емоционалната по-важна? Най-добрият вариант е да ги има и двете разбира се.

# 326
Е, то това дето си го дала като пример за мен не е семейство. А просто двама души с дете, единия от които има повече пари.

# 327
Ами, представи си че за тази жена със средно образование, семейството и децата й са всичко, а кариерите, пътуванията и образованието не са й важни. За нея са глупост.
Толкова е простичко. Не може да съществуват само висшисти с кариери, за които децата са, ако им остане време и евентуално желание.
Много демагогия, много нещо.
Представи си, че тази жена гледа всеки ден по-хубави дрехи, коли, жилища... Иска и тя такива, но единственото, което може, е да бачка от сутрин до вечер, да мълчи на мъж и на шеф и да ражда. Въобще не говорим за приоритети и бесни кариеристки, а за човешка завист.
ВСЕКИ иска да живее поне като успешен кариерист, малцина могат да си го позволят и като компенсация правят деца - само това им е във възможностите. Тези хора не правят деца, защото децата са ценност, а защото друго не могат. После тези деца растат зле възпитани, неинформирани, с пороци още от 3ти клас, без шанс за добро образование и с идеята, че нямат яхта, защото светът се управлява задкулисно от евреи.

Dara88, ами ти сама казваш, че той и финансово не ги е обезпечил. Така че...

# 328
Излиза така, че правим и раждаме деца от мъка, щото сме бедни? Не можем да забогатеем и създаваме поколения, защото друго не можем?  Grinning
Брилянтно. Аз се оттеглям.

# 329
  • където ми харесва
Демагогия, или не, ама не всеки иска маркови дрешки, яхта и последен модел Мерцедес. Просто света стана изцяло обсебен от парите и всеки за това мисли-как да има повече. А за евреите, не ми се коментира.

Общи условия

Активация на акаунт